Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostře sledované La Croisé-Laroche

 

Obrazek

V neděli 10. října bylo na tomto francouzském závodišti velmi rušno. Zvýšená bezpečnostní opatření a velký zájem médií dával tušit výjimečnost a důležitost nedělního odpoledne. Do Croisé-Laroche se totiž sjela evropská špička čtyřletých hřebců a klisen, aby se utkali ve finále Grand Prix de l`U.E.T. na trati 2000 metrů o rovných 460 000 Eur. Nejsilnější zahraniční ekipa dorazila tradičně ze Skandinávie. Po dvou želízcích měli v dostihu švédské trenérské hvězdy Stig H. Jonansson – Celebration XL (v sulce švédské jezdecké eso Erik Adielsson) s Le Cannibale (Torbjörn Jansson) a Lutfi Kolgjini – osobně v sulce švédského derby-vítěze Joke Face, Sebastiana K. svěřil Dominikovi Locqueneux. Nechyběl však ani vítěz Kritéria čtyřletých Red Hot Dynamite (Jorma Kontio). Z domácích sázející nejvíce věřili vítězi eliminační rozjížďky Sam Bourbonovi (J.P.Dubois). Jméno vítěze však mezi nimi nenajdete. Stal se jím Main Wise As v sulce se Sébastienem Ernaultem, který silnou koncovkou protnul pásku jako první časem 1:12,2. Současná italská superstar má sice v „rodném listu“ uvedenou jako svou rodnou vlast Itálii, pochází však z USA, odkud byla dovezena ještě březí jeho matka. VIDEO

 

 
My se prostřednictvím fotografií, které pro Vás pořídila Martina Kubelková, podíváme na dalšího námi sledovaného aktéra, svěřence Patrika Jurkiewicze, líbivého hnědáka jménem Skipper Gede.
Rovněž čtyřletý Skipper startoval v dostihu o 700 metrů delším než jeho soukmenovci, tedy na trati 2700 metrů. Když jsem se podívala na startovní listinu a viděla tam u jednotlivých koní nakreslené rekordy od 1:14,1, moc se mi jeho šance nezdály. Patrik mě však ubezpečil, že kůň má skvělou formu a ostatní koně mají své rekordy převážně z Vincennes a na kratších distancích.
Skipper Gede startoval s číslem 16 a v průběhu dostihu šel v zadní části pole. V závěru však nasadil raketovou koncovku a v cílové rovině už se mu ostatní dívali jen na záda. Radost měl i sám Jos Verbeeck a chválil, jaký měl Skipper silný „speed“. Výsledným časem 1:15,0 Skipper Gede zlepšil své maximum o 2,5 vteřiny a dosáhl svého prvního životního hattricku.

Svým výkonem vzbudil Skipper Gedé zájem médií o osobu svého trenéra, protože i stanice Equidia pátrala při svém vysílání, kdo že je to ten Patrik Jurkiewicz? Tak se i naše malá země dostala do povědomí Francie. Gratulujeme a držíme palce při příštím startu!

 Alena Čemusová

 

Obrazek
.....tak to jdem okouknout.....

 

 

 

Obrazek
Skipper s trenérem Patrikem a Celebration XL s Erikem Adielssonem

 

 

 

Obrazek
s trenérem ve druhém nahřívání

 

 

 

Obrazek
Skipper Gede s Josem Verbeeckem ve třetím nahřívání

 

 

 

Obrazek
S číslem 16 pracoval Skipper v průběhu dostihu v zadní části pole

 

 

 

Obrazek
posledních 400 metrů před cílem

 

 

 

Obrazek
do cíle zbývá už jen 200 metrů

 

 

 

Obrazek
krátce po dostihu - rozzářený úsměv Jose Verbeecka a gratulace trenérovi

 

 

 

Obrazek
Skipper před dostihem se svou ošetřovatelkou Martinou

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář