Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rebus - cesta do minulosti

REBUS

 

 

     Ve středu 3.6. jsem podnikl cestu do obce Černouček na Mělnicku kam mě pozvali manželé Kulichovi majitelé dvouletého hřebce Rebuse jehož otcem je několikanásobný šampion plemeníků a otec šesti vítězů Československého klusáckého derby LABIRINT.
      Výlet do 80.let minulého století, kdy klusáckým plemeníkúm kraloval z Ruska dovezený, americkou krví nabitý bělouš Labirint se vydařil. Byl jsem velice zvědavý a jako pamětník  jeho potomků jsem nebyl zklamán. Přivítal mě pěkný šiml, klasický syn Labirinta a zavzpomínal jsem na zašlou slávu Tlumačovského hřebčína a to i při pohledu na pedigree matky Rebuse.  Riviera Raven je z Tlumačovské rodiny založené maďarskou klisnou Badascony. Najdeme tam skvělé hřebce naší historie Gellérta, ve spojení se zakladatelkou se narodila klisna Roma, ta s Tillherrem dala klisnu Rigu a znovu Labirint jako otec prabáby Ropy. Švédský hřebec Laroff, otec Riviery Raven přimíchal i francouzskou krev.Bude velice zajímavé jak se tento dvouletý hřebec popasuje na dráze se soupeři, kteří jsou o dvacet let krevně dále, ale nezapomeňme potomci Labirinta ve své době dosahovali výborných výsledků a neběhali na tak rychlých drahách s tak moderními sulkami a ani výživa nebyla na takové úrovni  jako dnes.
      Je to výzva vyzkoušet takového koně na dráze. A tu možnost máte všichni stačí zavolat na číslo 602 486 421 a za pouhých 30 000Kč může být Rebus váš a  nostalgickou vzpomínku proměníte v realitu.

 

REBUS 
Labirint - Riviera Raven

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

RIVIERA RAVEN
Laroff - Realita

Obrazek

   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kulichovi - poděkování

Pane Jinřichu moc pěkné děkujemeza celou rodinu H. Kulichová