Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

K současné situaci v klusáckém sportu jsme obdrželi příspěvek Martina Vlasáka, který reaguje na vyjádření VV ČKA ohledně letošní sezóny.



Vážení,

Znovu si neodpustím krátké zamyšlení a apel - po přečtení dopisu ČKA, jako reakci na žádost o schválení termínové listiny ČKS pro pořádání dostihů ve Velké Chuchli.

První otázka, která se nabízí, zní: Jak si může Pokorná něco podobného dovolit?
Položili jste si ji taky?
Konečně shoda!
Odpověď je nasnadě a vysvětluje v zásadě celou situaci kolem klusáckého sportu.
Jednoduše proto, že není síla, která by jí v tom mohla zabránit.

Ta síla pochopitelně formálně existuje ,v majitelích koní, ale není prakticky a jednotně použita.
Část majitelů a ostatních aktérů se, jak známo organizuje v ČKS, ovšem jeho politika je dle mého soudu přinejmenším mdlá.

Dalšími oponenty je pouze skupina blbů, která se prezentuje na webu trotalet a ti se dodnes pod svůj názor nedokázali ani podepsat, natož, aby iniciovali jednání některého kompetentního orgánu v řešení této situace.
Těch se Pokorná opravdu nelekne.
Výkřiky typu“hlavně ,aby se běhalo“,“nemá cenu prorážet hlavou zeď“a především „musíme se domluvit“ jsou právě ta živná půda, která Pokorné dovoluje to,co se zdá téměř neuvěřitelné.

Po třech letech pokusů o „domluvu“ s ČKA je výsledek nula. VEŠKERÁ jednání (většiny jsem se zúčastnil), která proběhla za poslední tři roky, zůstala bez výsledku a zástupci ČKA jejich výsledky popřeli, popřeli zápisy z těchto jednání a dokonce i zvukové záznamy.

Nikoho pochopitelně nepřekvapí, že nikdy ani v nejmenším nereagovali na jakoukoliv kritiku či připomínky.
Kdo se dnes stále ještě domnívá, že s ČKA je možná dohoda, musí nutně trpět mentální nedostatečností a nerozeznává barvy základní číslovky.
Naopak Pokorná jakýmkoli podobným sentimentem neztrácí čas. Jí je naprosto jasné, že jde o válku.
Zdá se ,že svůj Krym si podrží. Vždy byl její.
Nyní se stalo to, že ČKA (Pokorná) přišlo zajímavé, že ČKS již třetí sezonu obdrží grant od Magistrátu hl.m. Prahy.
Otázka zní proč by tento grant neměla dostat ČKA(Pokorná)?
S tímto dotazem vyrazila Dr. Pokorná na Magistrát hlavního města.
Motivace?

Vždyť dostihy v Praze se pořádají?
Ano, ale nefiguruje v nich sama Dr. Pokorná se svou sociopatickou zátěží.
Zde se dostáváme k jádru věci.

Obě strany se snaží o dohodu již tři roky.Tyto dohody nemají z výše popsaných důvodů naději na úspěch. Nutně tedy musíme zohlednit ukazatele prolínající se celým příběhem a tím je právě Pokorná, plus poslední roky Svoboda se svým nejlepším závodištěm v Evropě.

Ani do budoucna nebude mít šanci na život nic, co nebude moci Pokorná ovlivňovat a to je nemoc.
Tak jako vždy a u všech problémů platí, že pokud nebude popsán daný krizový stav, nebude jasně formulován člověk zodpovědný za daný stav, ten nebude donucen k odstoupení a příjmuta opatření, aby se tento stav nemohl opakovat jsou všechna jednání předem odsouzena k neúspěchu a Dr. Pokorná si může dovolit to, co předvedla ve svém posledním dopise.

Klusácký sport v ČR nemá ani nejmenší šanci na svou revitalizaci, pokud Dr. Pokorná neopustí sekretariát a všechny funkce v ČKA a dokud si Mgr. Svoboda nebude pořádat svoje dostihy na svém závodišti za své.

Toto jsou zcela korektní podmínky pro všechny aktéry dostihového sportu, kteří mají zájem na jeho realizaci v budoucích letech.

Pokud nebudou naplněny tyto dva základní předpoklady, ne snad rovnou pro vzestup klusáckého sportu, avšak minimálně pro návrat elementární slušnosti a morálky, budete stále jednat. Já již ne.

Z čistě technického hlediska chci upozornit, že ČKA nemůže, po splnění všech zákonných náležitostí pro pořádání dostihů tyto neschválit a není žádný věcný důvod, aby dostihy nebyly schváleny tak, jako v předchozích letech.

Osobně bych si přál, aby Dr. Pokorná o své vlastní vůli, (věcný důvod neexistuje) dostihy zamítla.

Byl by to konečně vážný precedens pro jednání na příslušných místech a hmatatelný doklad, že nejvyšší autorita, která je zodpovědná za rozvoj klus.sportu působí zcela kontraproduktivně a destruktivně.

Dále upozorňuji, že ČKA, jako zapsaný spolek nerealizovala v zákonem stanovené lhůtě řádné VS, jakož i mimořádné VS na základě nařízení kontrolní komise, nemá tento VV ČKA mandát členů ČKA a díky tomuto porušení zákona se nalézá v těžko definovatelném právním vakuu, bez možnosti rozhodovat za svoje členy, nedej bože žádat dotace na Magistrátu hl.m. Prahy.

Na tuto skutečnost je nutné upozornit Magistrát hl.m. Prahy, MZE ČR a MV ČR.

Při širší diskusi na téma této problematiky opakovaně narážím na kontroverzi ohledně osoby J. Balcara.
I já osobně mám vůči některým postojům J. Balcara určité výhrady, ale prosím všechny, aby si uvědomili, že se počítají pouze výsledky a je to pouze J. Balcar, kdo finančně podržel klusácký sport při životě během největší historické krize, kterou vyvolal jednooký král Svoboda za podpory svých slepých moravských bratrů.

Nebýt této intervence, dostihový provoz v Chuchli by byl již dva roky historií.

Co říci závěrem?
Snad něco veselého, ale to již udělala Dr.Pokorná.
Navrhuje klasické a francouzské dostihy v Praze!!!
Pokud listuji ve všech svých starých dopisech a prohlášeních, tak začínají touto větou.
Připomíná mi to scénu s orchestrionem ze seriálu Chalupáři.
Když se ohlédneme po událostech za poslední tři roky, ptám se: Potřebujeme tento VV ČKA?

Mates

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bystroň - Re: Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Nadpis jsi přečetl? Tak kdo je tady ten vepřový výrobek?

BB - Re: Re: Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Ještě to může být Šplouch, ale to je spíše bílý kůň.

znejištěný - Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Napadlo mě to hned, tak jsem si pospíšil, ale druhou připomínkou jsi napověděl a taky prozradil svého favorita.

bystroň - Re: Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Ano a omlouvám se. Máš naprostou pravdu. Nechal jsem se unést.

KGB - Turecká šavle

"je to pouze J. Balcar, kdo finančně podržel klusácký sport při životě během největší historické krize"
S jakým úrokem?

Není to tak, že právě v době, kdy vládl Jiří Balcar ČKA, se do této organizace zavedly sviňárny, podrazy a podpásovky? Není náhodou paní Pokorná produktem jeho výuky? Ano je to tak, žák předčil svého učitele. Kdysi za to byl odklizen a dnes se nám vrací zpět a je zase při chuti. Věřte, nebo ne, ale tureckou šavli prostě nenarovnáte a říci o takové osobě, že je kontraverzní, je velice slabý výraz.

nestranný - Re: Turecká šavle

O paní doktor zde bylo řečeno snad již vše, je pravda, že je poplatná vždy stávajícímu vládci, ale jinak to asi ani nejde, tak to prostě je a bude, své práci rozumí, o tom je zdytečné debatovat. Nezastávám se jí, jen konstatuji. Poslední vládce je kapitola sama pro sebe, nemohu říci nic jiného, než "zlatej" JIRKA bALCAR, kecy, že se vrací zpět a je při chuti, může napsat jen a jen nezasvěcený, není to pravdivé, dá to práci ho přesvědčit aby pomohl, jemu především patří dík za poslední dvě chuchelské sezony.

gn - Re: Re: Turecká šavle

Balcarovi patří především dík za okradaní nás všech o 2 miliony...

Na Chuchli nedal ani korunu viz. zápisy čeklusu...

Kde je tedy přínos ???

or - Re: Re: Re: Turecká šavle

O jakých dvou milionech se bavíme?

- Re: Re: Re: Re: Turecká šavle

To se jen Svoboda soudí s neexistující JJN.

ot - Re: Re: Re: Re: Re: Turecká šavle

Aha. Takže vlastně jde o Svobodův výmysl. Každopádně věřím, že až konečně vypadne stávající VV, tak to prospěje mnohem víc než pseudopeníze. A věřím, že do sportu přijde víc opravdových peněz, majitelů, lidí i koní.

joo - Re: Re: Re: Re: Turecká šavle

Však ty moc dobře víš o co nás ta svině obrala. Ty dvě mega ze státního se mohli rozpustit do sportu a jsou nenávratně v říti.

nee - Re: Re: Re: Re: Re: Turecká šavle

Vždyť je ČKA dostala, tak co tu plácáš za hlouposti? Zeptej se Pokorný a hlavně Svobody.

fanda - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Turecká šavle

To se nemůsíš ptát, ale můžeš si sní dopisovat. Ty obhajoby Svobody píše ona, nebo nastrčený Šplíchal ikdyž oficiálně ona tyto stránky nečte.

realistka 1 - Re: Re: Re: Turecká šavle

Přínos JB spočívám v tom, že grant a jeho čerpání zaštítil vlastní osobou a to asi není málo, přimlouvat se za obor, který je reprezentován personou s osobnostní poruchou, která falšuje státní dotace, lže a podvádí, s ledovým klidem opakovaně zinkasuje 700 000,- Kč na výstavu v Chuchli, která nikdy nebyla ani v podobě "pseudo". Státní dotace, které dává na klusáky MZe, je předem vypsaný dotační titul včetně částek a může o něj žádat i cvičená opice nebo umaštěný osoba ve vytahaném propoceném tričku, pokud je představitelem uznaného chovatelského sdružení (ČKA) a přinese faktury. U tohoto dotačního titulu není žádná konkurence, je určen přímo klusákům a cvalákům a zažádat zvládne opravdu každý, kdo umí číst, podmínky jsou přehledně a srozumitelně popsané na www. eagri.cz. magistrátní granty jsou oproti tomu určeny obecně na sport na území hl.m. Prahy a někdo musí rozhodnout, komu ano a komu ne. V klusácké obci je samozřejmě rozšířená fáma, že má doktorka na MZe styky a bez ní by to nešlo. Paní Ing. Zdeňka Procházková, která má chovatelská sdružení na starosti, si jistě ráda oddychne a bude mít klidnější spaní, až její rádobykamarádku dr. Pokornou zastoupí slušný člověk, jehož činnost nevyvolá zájem nadřízených, plemenářské inspekce, antibyrokratické komise MZe a orgánů činných v trestním řízení.

přítel Turků - Neoprávněná urážka

Pisatelé, kteří píšete o turecké šavli, vzpamatujte se. Vy urážíte Tureckou šavli. Ona je sice ohlá, ale křivosti pánů Svobody a Balcara nedosahuje.

Pokrok ? - A co dál ?

Nebylo by rozumnější přestat po sobě plivat a hledat viníky stávající situace ? To co se děje je pouze boj Svobody a Balcara o to čí ješitnost bude mít navrch. Dobře víme jací jsou oba v klusáckém sportu "ODBORNÍCI". To budeme tento stav dále udržovat, ale hlavně když se začne nějak běhat. Třeba ve třech koních. Dávno mělo být Valné shromáždění, které je vrcholným orgánem tohoto občanského spolku. Pokud ho prezident nesvolá, tak se sejděme bez něj. Pokud budeme vyvíjet společný tlak půjdeme, cestou dohody, tak s náma nemůže cvičit ani jeden z těch dvou a ani manipulační pracovnice s hlasy.

realistka - bez mandátu

Jak doktorce všechno prochází, tak se asi neuvědomuje, že ona na magistrátu nemá co dělat, mandáty propadly a ona nezastupuje nikoho. Chudák úředník, který ji to přiklepne, až se to provalí, tak se z podezření z korupce asi jen tak nevyseká. Ten bude rád, když to nebude spoluúčast na dotačním podvodu, za to je snad dolní hranice 6 let.No a MZe? Když si vyštracháte korespondenci od všech možných náměstků, tak se dočtete, že si členové=chovatelé mají klusáky řešit na VS a tak by se asi taky divili, komu dávají peníze. Doktorka se nezastaví před ničím, už udělala před celým národem v televizi kreténa z ředitele Hojera z ministerstva a z ředitelky inspekce úplně blbou slepici, když divákům tvrdili, že paráda před dostihem=výstava a teď má tu drzost lézt jako bezprizorní na magistrát. Uvědomte si, že klusáckou obec reprezentuje podvodnice a lhářka a to je vizitka nás všech, protože si všichni myslí, že jsme si takové monstrum zvolili, aby nás na úřadech reprezentovalo.

CI 5 - Re: bez mandátu

Kámo, viděl jsi pohádku "Nesmrtelná teta" ? Celá paní doktorka.

realista - Doktorka opět zvítězí.

Všechny snahy jsou marné. Doktorka má hlasy pevně v rukou a nikdo s ní nehne. Čest její památce.