Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

K současné situaci v klusáckém sportu jsme obdrželi příspěvek Martina Vlasáka, který reaguje na vyjádření VV ČKA ohledně letošní sezóny.



Vážení,

Znovu si neodpustím krátké zamyšlení a apel - po přečtení dopisu ČKA, jako reakci na žádost o schválení termínové listiny ČKS pro pořádání dostihů ve Velké Chuchli.

První otázka, která se nabízí, zní: Jak si může Pokorná něco podobného dovolit?
Položili jste si ji taky?
Konečně shoda!
Odpověď je nasnadě a vysvětluje v zásadě celou situaci kolem klusáckého sportu.
Jednoduše proto, že není síla, která by jí v tom mohla zabránit.

Ta síla pochopitelně formálně existuje ,v majitelích koní, ale není prakticky a jednotně použita.
Část majitelů a ostatních aktérů se, jak známo organizuje v ČKS, ovšem jeho politika je dle mého soudu přinejmenším mdlá.

Dalšími oponenty je pouze skupina blbů, která se prezentuje na webu trotalet a ti se dodnes pod svůj názor nedokázali ani podepsat, natož, aby iniciovali jednání některého kompetentního orgánu v řešení této situace.
Těch se Pokorná opravdu nelekne.
Výkřiky typu“hlavně ,aby se běhalo“,“nemá cenu prorážet hlavou zeď“a především „musíme se domluvit“ jsou právě ta živná půda, která Pokorné dovoluje to,co se zdá téměř neuvěřitelné.

Po třech letech pokusů o „domluvu“ s ČKA je výsledek nula. VEŠKERÁ jednání (většiny jsem se zúčastnil), která proběhla za poslední tři roky, zůstala bez výsledku a zástupci ČKA jejich výsledky popřeli, popřeli zápisy z těchto jednání a dokonce i zvukové záznamy.

Nikoho pochopitelně nepřekvapí, že nikdy ani v nejmenším nereagovali na jakoukoliv kritiku či připomínky.
Kdo se dnes stále ještě domnívá, že s ČKA je možná dohoda, musí nutně trpět mentální nedostatečností a nerozeznává barvy základní číslovky.
Naopak Pokorná jakýmkoli podobným sentimentem neztrácí čas. Jí je naprosto jasné, že jde o válku.
Zdá se ,že svůj Krym si podrží. Vždy byl její.
Nyní se stalo to, že ČKA (Pokorná) přišlo zajímavé, že ČKS již třetí sezonu obdrží grant od Magistrátu hl.m. Prahy.
Otázka zní proč by tento grant neměla dostat ČKA(Pokorná)?
S tímto dotazem vyrazila Dr. Pokorná na Magistrát hlavního města.
Motivace?

Vždyť dostihy v Praze se pořádají?
Ano, ale nefiguruje v nich sama Dr. Pokorná se svou sociopatickou zátěží.
Zde se dostáváme k jádru věci.

Obě strany se snaží o dohodu již tři roky.Tyto dohody nemají z výše popsaných důvodů naději na úspěch. Nutně tedy musíme zohlednit ukazatele prolínající se celým příběhem a tím je právě Pokorná, plus poslední roky Svoboda se svým nejlepším závodištěm v Evropě.

Ani do budoucna nebude mít šanci na život nic, co nebude moci Pokorná ovlivňovat a to je nemoc.
Tak jako vždy a u všech problémů platí, že pokud nebude popsán daný krizový stav, nebude jasně formulován člověk zodpovědný za daný stav, ten nebude donucen k odstoupení a příjmuta opatření, aby se tento stav nemohl opakovat jsou všechna jednání předem odsouzena k neúspěchu a Dr. Pokorná si může dovolit to, co předvedla ve svém posledním dopise.

Klusácký sport v ČR nemá ani nejmenší šanci na svou revitalizaci, pokud Dr. Pokorná neopustí sekretariát a všechny funkce v ČKA a dokud si Mgr. Svoboda nebude pořádat svoje dostihy na svém závodišti za své.

Toto jsou zcela korektní podmínky pro všechny aktéry dostihového sportu, kteří mají zájem na jeho realizaci v budoucích letech.

Pokud nebudou naplněny tyto dva základní předpoklady, ne snad rovnou pro vzestup klusáckého sportu, avšak minimálně pro návrat elementární slušnosti a morálky, budete stále jednat. Já již ne.

Z čistě technického hlediska chci upozornit, že ČKA nemůže, po splnění všech zákonných náležitostí pro pořádání dostihů tyto neschválit a není žádný věcný důvod, aby dostihy nebyly schváleny tak, jako v předchozích letech.

Osobně bych si přál, aby Dr. Pokorná o své vlastní vůli, (věcný důvod neexistuje) dostihy zamítla.

Byl by to konečně vážný precedens pro jednání na příslušných místech a hmatatelný doklad, že nejvyšší autorita, která je zodpovědná za rozvoj klus.sportu působí zcela kontraproduktivně a destruktivně.

Dále upozorňuji, že ČKA, jako zapsaný spolek nerealizovala v zákonem stanovené lhůtě řádné VS, jakož i mimořádné VS na základě nařízení kontrolní komise, nemá tento VV ČKA mandát členů ČKA a díky tomuto porušení zákona se nalézá v těžko definovatelném právním vakuu, bez možnosti rozhodovat za svoje členy, nedej bože žádat dotace na Magistrátu hl.m. Prahy.

Na tuto skutečnost je nutné upozornit Magistrát hl.m. Prahy, MZE ČR a MV ČR.

Při širší diskusi na téma této problematiky opakovaně narážím na kontroverzi ohledně osoby J. Balcara.
I já osobně mám vůči některým postojům J. Balcara určité výhrady, ale prosím všechny, aby si uvědomili, že se počítají pouze výsledky a je to pouze J. Balcar, kdo finančně podržel klusácký sport při životě během největší historické krize, kterou vyvolal jednooký král Svoboda za podpory svých slepých moravských bratrů.

Nebýt této intervence, dostihový provoz v Chuchli by byl již dva roky historií.

Co říci závěrem?
Snad něco veselého, ale to již udělala Dr.Pokorná.
Navrhuje klasické a francouzské dostihy v Praze!!!
Pokud listuji ve všech svých starých dopisech a prohlášeních, tak začínají touto větou.
Připomíná mi to scénu s orchestrionem ze seriálu Chalupáři.
Když se ohlédneme po událostech za poslední tři roky, ptám se: Potřebujeme tento VV ČKA?

Mates

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

návrhářka - neprůstřelné vesty

Přemýšlela jsem, jak pomoci klusákům v ČR ekonomicky a došla jsem na jedno řešení. Doktorka by mohla zachránit celý klusácký sport i finančně. Její neprůstřelná vesta je tak perfektní, že neexistuje zbraň ,která by ji prostřelila. Kdyby poskytla ČKA výrobní tajemství, tak taková přidružená výroba by klusáky zachránila. Jsem přesvědčena, že by se dala s obrovským zájmem vyvážet do celého světa. A navíc by byla dobře placena. No a samozřejmě při doktorčiném svědomí a lásce ke klusákům , by se vzdala podílu na výrobě.

Bývalý majitel - Jedině odstřelit!

Škoda že jsme někdo neznali střelce z Uherského Brodu. Namísto zavraždění nevinných lidí jsme ho mohli vést správným směrem k ČKA, kde by zastřelení některých jejích členů (a členek) bylo sice opět činem vraždy, ale mělo by smysl. Bez radikálního řešení to nepůjde, ale třeba ještě nic není ztraceno. Myslím si, že současná dlouhodobá neutěšená situace v klusáckém sportu dovede některého z majitelů, trenérů, jezdců k zoufalému činu. Kdo ví, třeba už teď někdo oprašuje svou střelnou zbraň... :-)

KGB - Re: Jedině odstřelit!

Ty budeš asi hodně jednoduchý člověk že? No, vrána k vráně sedá !

Bývalý majitel - Re: Re: Jedině odstřelit!

A ty budeš prosťáček od koní, co ve stáji kydá hnůj, jinak bys pochopil, že to byla nadsázka. Tedy ta skutečná střelba. Ale jelení královny a spol. se jinak než násilnou cestou asi nezbavíte, to je bohužel fakt. Tak přeju příjemnou zábavu! :-)
Zaplať pánbůh, že jsem osvíceně veškeré aktivity v klusácích už dávno ukončil!

Sázkař - Re: Jedině odstřelit!

Parádní blbina, určitě myšleno jako povedený fór, no opak je pravdou. Myslím, že by bylo jednodušší jasně a předem stanovit pravidla hlasování, předložit seznam členů, sejít se v dostatečném počtu, případné plné moci jen řádně ověřené a pokud nynější uzurpátoři nezískají podporu pro své další machinace, tak nezbyde, než slušně poděkovat za dosud odvedenou práci a dát důvěru jiným. Zdánlivě jednoduché, ale obávám se, že paní doktor nebude vstřícná.

Bývalý majitel - Re: Re: Jedině odstřelit!

HA, HA, HA!!! Takhle se tomuhle nápadu zasměje Pokorná a spol. pokud si to tu náhodou přečte. Pravidla hlasování, řádné plné moci, výborný fór! :-) To na ČKA nikdy nebylo zvykem a za doktořinky u moci ani zvykem nebude!

femme - Cherchez la femme

Jak tenká je hranice, před kterou je člověk ještě "člověkem", ale překročí - li ji...
Čteme si tu různé reakce, které se ovšem ve finále smršťují na dva cíle, jak jednoduché. A přitom, jak už nadpis napovídá, někde v pozadí téměř vždycky stojí ženská. Není tomu jinak ani v tomto případě, obratná manipulátorka lidského vědomí, věrný sluha poplatný aktuálnímu režimu či vládci, dobře skrytý pod rouškou krásných slov a věrných služeb.

"Zdá se, že spravedlnost bude mít zas jednou zavřené obě oči a oni vyváznou a s tím se nehodlám smířit. Překročí hranici a cesta ji vede dál a dál do stavu,kdy se prakticky neliší od těch, proti kterým se rozhodla na svou pěst bojovat. Kolem nás je přeci tolik zla a nepravostí a když se chce, dá se s tím něco dělat..." - podobnost čistě náhodná.

Pan Bystoň použil docela dobrý výňatek, ale namířil ho špatným směrem. Jestli je to ten nebo ten Jirka, je úplně mimo. Jsou to v jistém smyslu "mocní muži", každý po svém, leč oba zneužití. Jejich ješitnost byla jen využita a nasměrována. Ani jednomu z nich nejde o existenci, ale jeden společný element mají - výkonnou ruku, které o existenci na rozdíl od nich jde v tom prvním případě. Je to ta výkonná ruka, která každého z nich naprosto neomylně vždy nasměruje tím potřebným směrem, aby ona neztratila svou pozici. A nezastaví ji nic, jako se ona nezastaví naprosto před ničím. To, co je nakládáno na bedra obou Jiříků, je jen a jen dílo její...

bystroň - Re: Cherchez la femme

Hmmmm tak nad tím se zamyslím.

Alf - Re: Re: Cherchez la femme

Tak přemýšlej, protože , jestli někdo porovnává oba Jirky s křivou , tureckou šavlí, tak doktorka je česká vývrtka.

bystroň - Re: Cherchez la femme

Ti dva se nikdy nenechají zneužít, naopak oni zneužívají druhé a s velkou oblibou. Počty bílých koní ve firmách to jen dokazují.I když představa jak jirku a jirku doktorka zneužívá mě přivádí do záchvatu smíchu.

znejištěný - Re: Re: Cherchez la femme

Terazky jsi mě znejistil totálně, mám hrůzu z pomyšlení o jaké zneužívání by se mohlo jednat.

femme fatale - Re: Re: Cherchez la femme

Tak si stoupni před zrcadlo a směj se z plných sil, budeš mít čemu!
Používáš cizí výroky za účelem přirovnání, ale přitom nejsi schopný vzít v potaz nic, co nevymyslíš sám, klasika.
Problematika se sice týká koní, to je pravda, ale Ti tvoji bílí koně jsou trochu jiný resort.
Ať se Ti to líbí nebo ne, i ten kdo někoho jinde využívá, může být sám využit.
Zamysli se znovu, když už jsi se do toho pustil.

bystroň - Jaký vlastně ten jirka je?

Jak rozeznat psychopata

Pokud psychopatii jsme schopni odhalit, zabráníme velkému utrpení.

"Životní cíle psychopatů bývají moc, majetek, sex, ale tím nejzákladnějším cílem je jen jeden - moc, a to pokud možno absolutní, samoúčelná moc. Mít moc obvykle znamená mít přístup k majetku i sexu, při kterém jde více o kontrolu, ovládnutí partnerky nebo partnera než o vlastní prožitek." MUDr. František Koukolík, DrSc

Jen dodám: Anetická osobnost s naprostou morální tupostí .

bystroň - Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Málem bych zapoměl " egocentrik " jeho já, já, já zná asi každý.

znejištěný - Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Nemůže za to, žije v regionu razovitem, je pod vlivem jedovatého smogu, tož tak !

bystroň - Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Schválně jsem nenapsal který Jirka. Nad tím nechť se zamyslí každý samostatně a pokud možno s trochou pokory a zodpovědnosti. Pište kdo vám z tohoto profilu vychází.

bystroň - Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

No přece Svoboda! To je jasný, ve všem JB překonává.

bystroň - Re: Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

Je vidět, že samostatné myšlení je ti cizí, když si nejsi schopen vymyslet ani vlastní nick.

ach jo - Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

BALCAR = SVOBODA

Ty jsi ale jelito - Re: Re: Jaký vlastně ten jirka je?

No ty jsi nenapsal ani že jde o Jirku, ale to je jedno, stejně jsi mimo