Jdi na obsah Jdi na menu
 


Faux pas aneb i to se může stát


autor: Alena Čemusová

 Podle zpráv francouzského deníku Paris-Turf byly v úterý 16.února na závodišti Enghien anulovány poslední čtyři dostihy zdejšího klusáckého programu. Shodou okolností byl na tomto druhém pařížském závodišti osobně přítomen Patrik Jurkiewicz, od kterého máme bližší informace.
Při úpravě povrchu mezi pátým a šestým dostihem došlo k poškození dráhy v prostoru před tribunami. Stroj vyhrnul v délce cca 10 metrů větší vrstvu povrchu, čímž vznikl val a viditelná nerovnost. Komise ohodnotila trať jako neregulérní a nebezpečnou a nařídila dráhu v místě poškození dorovnat. Po dosypání a srovnání povrchu byli vyzváni trenéři a jezdci ke kontrole a konsultaci, poté na narychlo opravenou trať vpustili na zkoušku klusáka. Kůň zanechal hluboké stopy a dráha tak byla přes veškerou snahu shledána jako nebezpečná a bylo nevyhnutelné dostihový program předčasně ukončit.

"Byla to docela katastrofa, ale v šatnách se tomu skoro všichni jezdci smáli, až na amatéry. Ironií je, že dostih amatérů bývá jednou za čas a zrovna ten byl zrušen, jelikož v programu figuroval jako poslední v pořadí".

 

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

L.Stípa - inteligence nejsou zádné cáry

Kdyz uz se tady polemizuje o tom, kdo by se mel nekam poslat na rekonvalescenci, tak v první rade ten, kdo se pod své prispevky nedokáze podepsat, ale nebylo by to asi do Francie. Pod teckami, otazníky a podobnými charakteristikami se vetsinou skrývají Ti, jichz se nechvalná kritika týká. Je vseobecne známo, ze nejhure snesitelná je pravda. Protestovat proti ní anonymne nejapnými poznámkami dokáze kdekdo.

Sci-fi 3 - Krtek

Na léčení bych tam poslal více lidí a to ne pouze vedení... Ostatně, članky a diskuze u nich mluví samy za sebe..

František Dobrota - scifi 2

pošlete tam na léčení raději naše drahé vedení, ale to bude vyžadovat asi delší čas.

Alena - scifi

Hned jsem si vzpomněla na naši "chudinku" dráhu, co by tak asi na její stav řekli Francouzi. Škoda, že jim ji tam nemůžem (chudinku bolavou) na chvíli poslat na "rekonvalescenci".