Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výbor Českého klusáckého spolku odeslal Výkonnému výboru ČKA odpověď na jeho vyjádření ohledně žádosti o schválení termínové listiny klusácké sezóny v Praze 2015. Zde se s ní můžete seznámit:

Dobrý den,

děkujeme vám za odpověď, která nás ale však velmi překvapuje, protože nikterak nekoresponduje s vašimi předešlými vyjádřeními. Dříve jste s potěšením vítali působení dvou pořadatelských subjektů. Mj. prezident Šplíchal nám 14.1.2013 emailem napsal, že si velice váží toho, že jsme jako první zareagovali na výzvu dlouhodobě uveřejněnou na stránkách ČKA k tomu, aby se přihlásili zájemci o pořádání dostihů. MVDr. Pokorná uvedla na valném shromáždění ČKA dne 14.12.2013, že ČKA bude jednoznačně pokračovat v nastoupeném trendu nebýt pořadatelem klusáckých dostihů a s pořadateli klusáckých dostihů úzce spolupracovat.

Přitom jste ale však jednoznačně stranili moravskému pořadateli Equi Forum, kromě jiného poskytnutím 100% státních dotací. A to přesto, že do sezóny 2014 vstoupil jako dlužník (nebyly všem subjektům vyplaceny výhry za rok 2013).

Proti zájmům (přinejmenším české) členské základny jste proponovali veškeré chovatelské a standardní dostihy a dostihy Trotteur Francais do Bravantic, přičemž i Klub majitelů francouzských klusáků vás několikrát vyzýval ke konání dostihů pro francouzské klusáky v Praze. Dostihy v Praze jste v letech 2012 a 2013 cíleně utlumili. Naše snahy o koncepční řešení a jakoukoliv plodnou spolupráci jste opakovaně odmítali a fakticky sabotovali.

Taktéž je s velkým podivem, že členskou základnu ČKA vůbec neinformujete o svých záměrech. Od majitelů stájí a držitelů licencí vybíráte poplatky za registrace a zápisné do klasických dostihů, aniž byste jim sdělili, kde se dostihy budou konat.

Volební valné shromáždění ČKA mělo být již před třemi měsíci a stále jste neoznámili termín jeho konání. Doporučujeme vám urychleně svolat valné shromáždění, objasnit členům ČKA zamýšlené změny ve strategii pořádání dostihů a výše uvedené dlouhotrvající problémy koncepčně řešit v souladu se zájmy celé členské základny.

S pozdravem za výbor Čeklusu
Michaela Zemanová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zapálený - konec mudrování

vynikající,propozice vypsané,zapřahejte,bude se konečně turfovat a ne blbě kecat.

abc - Re: konec mudrování

Přesně na toto triumvirát čeká. Hlavně když budou běhat 4 koně v dostihu a z toho 2 Svobodovy. Pak se zapomene na podrazyi na to , že měla být volební Valná hromada. Opravdu uvědomělí majitelé a ostatní.

nestranný - Ostudné,

jak jinak nazvat přístup vedení ČKA ke své členské základně, je to pravdivě popsané, nejde to nějak okecat, takže včil mudrujte experti kdeže je ten zakopaný pes.