Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na našich stránkách zveřejňujeme prohlášení výboru Českého klusáckého spolku k aktuální situaci nejen ohledně dostihů v Praze.

Vzhledem k tomu, že v důsledku negativního postoje VV ČKA nedošlo k dohodě mezi ČKA a Čeklusem ve smyslu pořádání dostihových dnů a další důležité spolupráce, Magistrát hl. města Prahy zamítl obě podané žádosti a nepřidělil finanční prostředky ani jedné z těchto organizací. Jak jsme vás již informovali, podmínkou pro přidělení finanční podpory bylo uzavření právní dohody mezi výše uvedenými organizacemi.

Zároveň bychom touto cestou chtěli klusáckou veřejnost seznámit s několika základními, avšak zásadními skutečnostmi. Rozhodli jsme se tak proto, že někteří zástupci ČKA šíří mezi členskou základnou nepravdivé a zkreslené informace.

Jak všichni víte, Čeklus na základě smlouvy o partnerství čerpal finanční prostředky na podporu sportu a tělovýchovy na území hlavního města Prahy od Magistrátu hl. města Prahy již od roku 2013. Stalo se tak v důsledku zamítavého postoje VV ČKA k pořádání dostihů na dostihové dráze ve Velké Chuchli. Z výše uvedené skutečnosti už jen na základě logiky vyplývá, že finanční prostředky vyplácí Praha na akce pořádané na jejím území z vlastních zdrojů a nemají tedy nic společného se státními prostředky přidělovanými Ministerstvem zemědělství za účelem podpory chovu klusáka a jeho výkonnostní zkoušky v České republice. Čeklus v tomto případě tedy nemá možnost, jak přes Magistrát hl. města Prahy připravit ČKA o státní dotace (což se snaží „někdo“ mezi členy ČKA šířit), protože spolu tyto dva prameny vůbec nesouvisí. Po dva roky tak čerpá ČKA státní prostředky od Ministersta zemědělství a Čeklus podporu na sport od města Prahy. Tento model fungoval a nebylo naší ambicí ho měnit, protože umožnil provoz na obou závodištích. Mohlo tomu být i nadále, nebýt zásahu VV ČKA.

Zástupci VV ČKA (Ing. Jiří Šplíchal a MVDr. Helena Pokorná) několikrát zavítali na Magistrát hl. města Prahy, pokusili se opakovaně Čeklus očernit a partnerství převést na ČKA. Za tímto účelem si nechali od úřednice Ministerstva zemědělství ČR vystavit potvrzení, že ČKA je jediným uznaným chovatelským sdružením pro plemeno klusák v ČR. Zároveň úředníkům sdělili, že v případě přiznání podpory Čeklusu nevydá ČKA Čeklusu povolení k pořádání dostihů na pražském závodišti. Díky nevhodnému chování dostali celou záležitost do patové situace a připravili všechny členy klusácké obce o téměř jisté finanční prostředky. Rýsovala se však ještě poslední možnost, a to výše zmiňovaná právní dohoda, na základě které by Magistrát hl. města Prahy rozdělil podporu mezi obě organizace.

Ve snaze domluvit se akceptoval Čeklus termín navržený ČKA a zástupci našeho výboru se sešli 17. dubna s prezidentem ČKA Ing. Šplíchalem a MVDr. Pokornou. Ze schůzky však žádná dohoda nevzešla z prostého důvodu – VV ČKA se patrně ani neměl v úmyslu dohodnout. Svoji intervenci na Magistrátu na této schůzce nepopřeli. Na otázku proč najednou z čista jasna opět chtějí sami pořádat dostihy v Praze odpověděli, že to po nich požaduje členská základna. A na doplňující otázku, na kterém valném shromáždění toto členská základna požadovala, když už přes dva roky valné shromáždění nebylo, prezident Šplíchal odpověděl, že to není vůbec důležité a řeč převedl jinam. Po diskusi prezident Šplíchal opakovaně slovně urazil předsedkyni Čeklusu Soňu Froňkovou a jednání tak bylo z tohoto důvodu předčasně ukončeno.

Kromě toho musíme uvést na pravou míru i nepravdivé informace o tom, že Čeklus díky insolvenci připravil ČKA o státní dotace. Za prvé - insolvenci proti ČKA neinicioval Čeklus, a za druhé – ČKA tyto prostředky prostřednictvím JC ČR obdržela, resp. byly použity na úhradu nájmu závodiště a kanceláře ve prospěch TMM s.r.o.

Vyzýváme proto celou klusáckou obec k ukončení nečinnosti a trvání na svých právech – vezměte konečně rozum do hrsti a začněte se chovat zodpovědně především sami k sobě a vašim koním, protože díky vaší netečnosti vůči dění v klusáckém sportu se klusáci ocitli nad tragickou propastí, odkud již není cesty zpět. Nebude snad tolik složité, aby si každý sám dokázal vyhodnotit jednotlivá fakta. Mezi klusáckou obcí koluje mnoho záměrně vypuštěných lží a překroucených informací, se kterými si ale musí každý poradit sám. Teď už je jen na zodpovědnosti každého z vás, zda klusáci v naší zemi přežijí!

V tuto chvíli je totiž velmi pravděpodobné, že se 14. června odehraje vůbec poslední dostihový den v Praze, což se v důsledku nutně odrazí na výrazném snížení počtu klusáků v České republice, čímž budou následně ohroženy i dostihy v Bravanticích...

Výbor Čeklusu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

xxl - oznámení ČKS

Divím se, že to tu není. http://mishano.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1202

Fanoušek - Re: oznámení ČKS

Kurva, to ten Balcar neumí dát pár milionů ze svého ... ??? To bylo keců ... - Svoboda je také podvodník, ale alespoň se v Bravanticích běhá ... : Levín je jaksi úúúplně mimo mísu ... Nebo to jako furt chce běhat jenom za státní a na svoje nenechá ani sáhnout ... ??? To bude asi prvdě nejblíže ... , že ... ???

Fanoušek - Re: Re: oznámení ČKS

... pravdě ...

CI 5 - Neomylný hrdina.

Nevím jaké je datum, ale pan Mgr. má exekuci na veškerý nemovitý majetek. Stačí se podívat do katastru nemovitostí.

money - Re: Neomylný hrdina.

No to bych se bal jezdit na dostihy do Bravantic, nebude na vyplaty dostihovych vyher.

neprolhaný - Re: Re: Neomylný hrdina.

Ať klepu, kam klepu nikde nic nevidím, takže zase lži a pomluvy z pera čeklus??

No co bysme čekali, ono je to to samé již několik let.

Nebojsa - Re: Re: Re: Neomylný hrdina.

Informace o řízení
Číslo řízení: V-4362/2015
Pracoviště: Katastrální úřad pro Moravskoslezský kraj, Katastrální pracoviště Nový Jičín
Datum přijetí: 24.04.2015 10:38
Stav řízení: Probíhá zpracování
Řízení se týká nemovitostí v k.ú. Bravantice (609731)
Účastníci řízení
Jméno Typ
SILNICE MORAVA s.r.o. Zástavní věřitel
Mgr. Svoboda Jiří Zástavce
Běží 20denní lhůta, během které nesmí katastrální úřad povolit vklad (§ 18 odst. 1 zákona č. 256/2013 Sb.). Tato lhůta skončí 18.05.2015.
Provedené operace
Operace Datum
Založení řízeníZahájeno řízení o povolení vkladu práva do katastru nemovitostí. 24.04.2015
ZaplombováníVyznačena plomba u nemovitostí, která znamená, že práva k nemovitosti jsou dotčena změnou. 24.04.2015
Informace o vyznačení plombyNásledující den po odeslání informace o zaplombování začíná běžet lhůta 20 dnů, během které nesmí katastrální úřad povolit vklad. 24.04.2015
Předměty řízení
Typ předmětu řízení
Zástavní právo

neprolhaný - Re: Re: Re: Re: Neomylný hrdina.

Toto je bohužel klasická ukázka výkladu práva v čeklusu. Takto nás snaží oblbnout se vším.

Zástavu a i to řízení jste měli všichni, kdo jste si kdy bral hypotéku.

Nebojsa - Re: Re: Re: Re: Re: Neomylný hrdina.

Vážená(ý) nejsem si vědom, že by se dal sjednat úvěr u Silnic Morava s.r.o., měl by jsi si zaklepat na tu svou dubovou palici!

Ostravak - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neomylný hrdina.

Je třeba doplnit nezaplacené pozemky, které vykoupil, neuhrazéné služby za sklizeň obilí, neuhrazená faktura cca 75000,- Kč VFU Brno, atd.
pokud se tito věřitelé dají dohromady, tak přeji Mgr. hodně štěstí.

y - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neomylný hrdina.

pan Mgr. dokáže všechno, vypadá to, že silnice už asi pracují na svém, jen ještě neví, že budou muset za chvíli topit také dostihy, to bude překvapení. No co, jako turbo-kompenzaci nám každému doma vydláždí chodník nebo dvorek, to bude fajné že?

X - Re: Neomylný hrdina.

Exekuce a zástavní právo je podle mně podstatný rozdíl

??? - Re: Re: Neomylný hrdina.

jo, to asi jo, jenže zástava muže být také právě z důvodu exekuce či nevyrovnaných finančních závazků. V každém případě asi není všechno OK.

y - Re: Re: Neomylný hrdina.

že by pan Mgr. zastavil pozemky i s dráhou? To mu na té dráze asi hodně záleží, co?

neprolhaný - Re: Re: Re: Neomylný hrdina.

No čeklus zase předvádí, jak v praxi funguje přísloví, že 100x opakovaná lež se stává pravdou.

Na pozemku č.1902, kde leží dráha, je jen věcné břemeno užívání a vedení = logické, když tam vede plynovod o průměru asi 50 cm.

Očekávám další urážky a tvrzení, že s ideologií čeklus to nemá nic společného. Autor musí být značně duševně zaostalý, když se ztrapňuje pořád víc a víc, nicméně stádo mu asi tleská, tak se bude snažit dál...

Internetovy fanousek - Jsou dulezitejsi veci nez naka hromada

Na strankach www.nejkuncr.cz muzeme hlasovat o nejkrasnejsiho kone v CR. Mezi kandidaty je i ceska klusacka hvezda Boccaccio. Dokazme svoji jednotu a dejme mu svuj hlas.

taky fanda - Re: Jsou dulezitejsi veci nez naka hromada

zvláštní je, že tam ČKA neomylně vždy posílá kandidáta pana Svobody. Něco tady nehraje. Že by byl jmenovaný kůň hvězda není pravda - jo, slušný kůň to určitě je, ale hvězdy jsou tu úplně jiní koně a co do krásy rovněž, takže...

taky fanoušek - Re: Re: Jsou dulezitejsi veci nez naka hromada

Loni tam byl San Pelegrino od Šímy...

Takže zase demagogické kecy v podání čeklus. Výplach mozků pokračuje.

taky fanda - Re: Re: Re: Jsou dulezitejsi veci nez naka hromada

uklidni se kašpárku, s čeklusem nemám nic společnýho. On je to spíš hon na čarodejnice z vašeho podání, že? Kdo nesouhlasí se Svobodou, je čeklus. Jenže se pleteš, mistra má dnes plné zuby kde kdo a nejsou to jen lidi aktivní u klusáků. Takže si ty kecy strč za klobouk a nebo jinam.

souhlas - Re: Re: Re: Re: Jsou dulezitejsi veci nez naka hromada

přesně tak a kvůli takovým taky fanouškům vymletejm pak jde člověk do principu...