Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Níže vám předkládáme vyjádření výboru Čeklusu k letošní dostihové sezóně v Praze, která měla původně začít 11. dubna a která je bohužel zatím v nedohlednu...

Díky nevhodnému zásahu a nečestnému jednání zástupců výboru ČKA na Magistrátu hl. m. Prahy nebyla bohužel akceptována žádost Čeklusu na získání finančních prostředků v rámci partnerství na pořádání klusáckých dostihů v roce 2015 v Praze. Tyto prostředky, o které se nás zástupci výboru ČKA pokusili připravit, však neobdrží ani Česká klusácká asociace. Z tohoto důvodu je vedení Čeklusu nuceno odložit začátek dostihové sezóny v Praze na neurčito.

Stále ještě existuje možnost tyto finanční prostředky v budoucnu získat. Předpokládá to však uzavření právní dohody mezi ČKA a Čeklusem o uzavření starých sporů a zavázání se ke spolupráci při organizaci klusáckých dostihů v Praze. V takovém případě by bylo pravděpodobné, že by finanční prostředky na pořádání dostihů v Praze získaly obě dvě strany.

Výbor Čeklusu je připraven závaznou dohodu uzavírající minulosti a deklarující pozitivní přístup k budoucnosti včetně aktivní spolupráce s ČKA uzavřít.

Ing. Soňa Froňková, Ph.D.
předsedkyně výboru Čeklusu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sázkař - Re: Valné shromáždění - dopis KK

Pana prezidenta bych omluvil, kdyby jednal podle pravidel, tak by nebyl pan prezident, bohužel on musí čekat na pokyn pana Jířího Největšího Milostivého a to je ten problém, není to špatný chlapec, ale na takovou funkci musí být jinačejší vlčák aby dokázal odolávat těm dvěma tvůrcům všech nepravostí. Těm, kteří si otírali hu., pardon, ústa o ČKS snad už začíná docházet, jak se věci mají.Doporučuji pečlivě znovu přečíst dopis KK zveřejněný ve věstníku na stránkách ČKA.

Pořád nasraný člen ČKA - Re: Re: Valné shromáždění - dopis KK

Není špatný chlapec? Je, a moc špatný, kdyby to byl slušný člověk, choval by se jinak a hlavně by měl jiné "kamarády". Celý VV ničí celý klusácký sport.

Pouze člen - Re: Re: Re: Valné shromáždění - dopis KK

Jo kamaráde nesmíš se ničemu divit.
1. Šplíchal dělá "Bilého koně a neuvědomuje si, že v případě průšvihu je STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE ČKA.
2. Svoboda se snaží urvat cose dá, aby se dostal z dotačních problémů.
3. Pokorná se bude držet zubama a nechtama, protože co by jinak dělala a do důchodu má daleko.
4. Vavra, tomu je všechno jedno, jen když se běhá a navíc dostávájen minimum informací.
5. Malík, tomu je již všechno jedno, protože ví, že stejně nic nezmůže.
A co bude dá ? To neví nikdo.

bývalý mnajitel - Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

To jsou letos zase "vylepšení" !!! Co za amatéry to tam letos natáčí resp. živě vysílá klusácké dostihy???!!!

1. Z dostihu není nic vidět, pouze statický pohled kamery z cíle na rozmazané tečky (koně) v obloucích a na protirovině, slušně jsou koně vidět jen při probíhání cílem. Jestli z tohoto videa dostihová komise posuzuje cválaní a prohřešky proti dostihovému řádu, tak se jezdci nemusejí sankcí obávat, není vůbec nic vidět!!! Vloni byl přitom přímý přenos perfektní!!! Letos je to děs a hrůza!!!

2. Vloni byl přímý přenos rovnou zaznamenáván, mohl jsem si odběhnutý dostih hned znovu přehrát anebo si přehrát večer záznam celého dostihového odpoledne! To bylo rovněž perfektní, super řešení!!! A letos? Pouze živý přenos a záznamy dostihů z 21.3. nejsou dosud (po 2 týdnech) ani pod odkazem ´video´ ani na You Tube!!! Super vylepšení!!! Zřejmě tam ty záznamy radši ani nedáváte, protože na nich stejně není skoro nic z dostihu vidět! Emotikona smile

3. A sázky letos už také v Bravanticích nejsou!

A ODPOVĚĎ:
Streaming je dobrá vůle pořadatele, který jej zprostředkovává z vlastních nákladů, jehož cílem je umožnit sledovat dostihy lidem, kteří nemohou z různých důvodů přijet, aneb co neposkytne obraz, to doplní zvuk. Nikoliv nahradit zážitek na místě. Velmi rádi od Vás příjmeme finanční nebo technologické dary, které umožní jeho zlepšení!! Sázky vzhledem k počasí a s tím související slabou návštěvností neměly smysl, to předpokládám chápete i Vy, pane M.




Mira S. - Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

Odpověď pořadatele je víc než zvláštní. Proč to šlo loni a letos ne? Jestli pořadatel nemá na profíky nebo ty co to dělali loni, může snad aspoň koupit trochu normální kameru, co má zoom. Takhle se té Evropy v Bravanticích nedožijí.

jojo - Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

ale co to říkáš? Nejlepší stadion ve střední Evropě už tam přeci dávno je a drobné technické selhání ho přeci nemůže rozhodit :-).
Teď ale vážně, ani se nedívím, že Jiří nechce platit za zbytečnosti a cokoliv, co přiblíží veřejnosti tuhle tragédii zbytečností je. Dostihy ve čtyřech-pěti koních v rozestupech za sebou je mrhání finančními prostředky a spíš se divím, že je do toho vůbec vkládá. Nedá se na to koukat, natož to někde prezentovat. Kdyby každému zaplatil povlovinu na ruku, aby nikam nejezdil, vyplatilo by se mu to ze všeho nejvíc a ještě by vydělal, takhle má za velké peníze velkou ostudu.

nenene - Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

On ten první Jirka vybudoval aspoň něco a dá se tam v pohodě běhat. Ano není to žádný luxus, ale vzhledem k tomu, že to vznikalo v době, kdy nebylo kde běhat, protože na Prahu tehdy nebylo dostatek financí a na Levíně nechtěl J.Balcar dostihy pořádat, protože podle jeho slov tam po žadných bordelářích uklízet nebude. Naopak snaha druhého Jiřího na vybudování samostatného klusáckého závodiště skončila naprostým fiaskem. Proč ví určitě každý, kdo kdy přišel s klusáky do styku. On ten druhý Jirka vůbec jen slibuje a zřejmně ze zásady nedodržuje, naopak jen druhým vyhrožuje . Račte si prosím vzpomenout na příslib že pokud bude Michal Kalčík jmenován do nějakého rozhodovacího orgánu, vypomůže finančně klusákům. Jak to dopadlo všichni vědí. Takže za vybudováni nového závodiště prvnímu Jiřímu dík .

PS: - Re: Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

Jinak kdo chce, může si zazávodit na dostihovém závodišti J.Balcara na Praze 4 hned vedle dálnice. Dráha je tam určitě lepší než v Bravanticích. Přeji příjemnou jízdu.

jojo - Re: Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

tak tři věci. Ad1)předpokládám, že obrácené pořadí je záměrné ad2)dráhu přeci nikdo nezpochybňuje (nejlepší dráha ve střední Evropě zaznělo přímo v televizním přenosu, přitom jak píšeš sám - není to žádný luxus. Všichni jistě pochopili nadsázku). Ad3) za zkázou Šeberova nestojí v samém finále podle mých informací J.Balcar sám, ale dost podstatnou roli v něm sehrál jeden z jeho společníků, který projekt zametl pod stůl. A právě proto, aby nedopadli jako podle tebe Jiří první (možná by se mělo říkat Veliký). Postavit dráhu není totiž až zase tak velký problém. Problém však je ufinancovat smysluplný provoz. Je to hodně velké sousto. Pravda, měla to možná Fortuna postavit a pak děj se vůle boží, stadion by tu stál. Možná by se na něm běhalo, možná by jen chátral, těžko říct.
Chápu, že je celá Morava u vytržení z dráhy, protože ji mají "za rohem" a nemám jim to za zlé. Za zlé mám však každému tupci úroveň chápání. K tomu, aby měl sport nějaký význam jsou potřeba peníze a řád. Jedno bez druhého není k ničemu. Ani Jiří S. se neřídí tím, co říkal či sliboval (v jeho případě to asi nevadí co?). Jo, náš-váš hrdina vybudoval dráhu - sice nelegální bez povolení, ale to je podle tebe nejspíš v pořádku, hlavně že stojí, že? Ješitnost je bezva věc, ale tady není vůbec na místě. Bude ho to stát ještě mraky peněz, které nemá. Dráha není samospasitelná, to jsou jen doživotní starosti, spousta práce a peněz. A bez řádu je to všechno k ničemu, protože je z toho tato finální tragédie. Ale tobě se to takto líbí že jo? Hlavně že máme dráhu...

fousáč - Re: Re: Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

Kde jste přišli na to že v Praze je klusácká dráha legální a zkolaudovaná?Opak je pravdou.

??? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

Hele, ty už nehul

oholený - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

A je legální dráha v Bravanticích ?

nestranný - Re: Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

Souhlasím s tím, že patří uznání Jiřímu Prvnímu Velikému, za to, jak si poradil se všemi těžkostmi, které ho provázely při stavbě areálu, předpokládám, že soukromého. Nevím ale, jak někdo může souhlasit se způsobem jakým přetáhl nebo ukradl naší společnou ČKA a nainstaloval ji na svůj privátní majetek, aniž by něco řešil s člen. základnou, jak taky, když z taktických důvodů dva roky nesvolal VS, nějaká revizní komise nic neznamená, natož stanovy, ale to jeho obdivovatelům nevadí, hlavně, že se běhá a za rohem, zdravím moravské kamarády, ať vám koně jdou !

abc - Re: Re: Re: Re: Re: Z diskuze na Facebooku hipodromu Bravantice

Kdo ví, možná se pan magistr poučil z chyb ostatních a došlo mu, že je lepší stůj co stůj areál řádně provozovat, než mít průser a muset vracet dotaci, kterou na stavbu dostal a pak se nedivte, že pro to dělá maximum. Teprve až tady nezbyde jediný klusák, bude z obliga a nebude se muset starat, kde vzít peníze na provoz a jestli má stavební povolení, nebo ne.

kronikář - připravili

zatím je jen jisté, že ČKS ve spolupráci s JJN připravil nás všechny o 2 milióny. To je prokázáno soudně.

pražačka - Re: připravili

pššššt! tohle Mates napsal, a ten má přece ve všem pravdu! že by na tuhle záměrně zapomněl?..

Ash Tray - Re: Re: připravili

kronikář a pražačka by si měli dát hadr na hlavu a vzít prášky. To platí i pro 755.
Máte jen blbý kecy a o klusáky vám nejde, tak sem ani nelezte.

Pražačka - Re: Re: Re: připravili

Rada z vastní zkušenosti? A co vy/ty si udělal/a pro tenhle sport? Jsem jedno velké ucho.

Ash Tray - Re: Re: Re: Re: připravili

No právě že jsi jen ucho. Bez mozku. Trubky jako ty jen píšou nesmysly. Kdyby jsi měla/měl koně a chtěla/chtěl s ním běhat, tak nepíšeš co píšeš.

Pražačka - Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Nojo, urážky jsou jediný co zmůžeš, ale na otázku už neodpovíš, jak jinak. Haha.