Jdi na obsah Jdi na menu

Níže vám předkládáme vyjádření výboru Čeklusu k letošní dostihové sezóně v Praze, která měla původně začít 11. dubna a která je bohužel zatím v nedohlednu...

Díky nevhodnému zásahu a nečestnému jednání zástupců výboru ČKA na Magistrátu hl. m. Prahy nebyla bohužel akceptována žádost Čeklusu na získání finančních prostředků v rámci partnerství na pořádání klusáckých dostihů v roce 2015 v Praze. Tyto prostředky, o které se nás zástupci výboru ČKA pokusili připravit, však neobdrží ani Česká klusácká asociace. Z tohoto důvodu je vedení Čeklusu nuceno odložit začátek dostihové sezóny v Praze na neurčito.

Stále ještě existuje možnost tyto finanční prostředky v budoucnu získat. Předpokládá to však uzavření právní dohody mezi ČKA a Čeklusem o uzavření starých sporů a zavázání se ke spolupráci při organizaci klusáckých dostihů v Praze. V takovém případě by bylo pravděpodobné, že by finanční prostředky na pořádání dostihů v Praze získaly obě dvě strany.

Výbor Čeklusu je připraven závaznou dohodu uzavírající minulosti a deklarující pozitivní přístup k budoucnosti včetně aktivní spolupráce s ČKA uzavřít.

Ing. Soňa Froňková, Ph.D.
předsedkyně výboru Čeklusu

Přidat komentář

Přehled komentářů

slim jim - Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Ješita Svoboda

fwg - Re: Re: připravili

Co bereš ? Jak se dá dostat ještě více než původně??

Jediné co, tak sekeru za sezónou zatáhnul Svoboda i bez státních, za to mu respekt.

informovaný - Re: Re: Re: připravili

Bez státních? Tak nevím co bereš ty. Čka penize dostala s ne že ne.

Nepražák - Re: Re: Re: připravili

Kurňa, tak jak to vlastně je, jeden tvrdí tak, druhý onak, je jasné, že z vás dvou je jeden neinformovaný, zaslepený kecal, a vovotom to je, informování ze strany ČKA nanicovaté a to záměrně, jen ať se hádaj, lépe je oblbnem, něco naslibujeme, však nás zase zvolí.

informovany - Re: Re: Re: Re: připravili

Nevím kdo přišel s tím nesmyslem, že ČKA nedostala
státní peníze z Ministerstva zemědělství. Zeptejte se na ČKA. Nebo na Jockey Club ČR, který peníze od MZe rozděloval mezi cvaláky a klusáky. Ale věřte, že je ČKA dostala.

tgh - Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Ano, jistě a Jockey Klub by se dělil a určitě řekl, vemte si peněz kolik chcete, ještě víc než na kolik máte nárok, jasně, jasně ... jsi k smíchu.

informovaný - Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Tak se zeptej, máš možnosti: CKA, Jockey Club nebo Ministerstvo zemedelstvi. Bude to jednodussi nez tady psat hlouposti. Ale to je pro primitivni hlupaky jednodussi, ze?

primitivní hlupák - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

I jako primitivní hlupák si umím odvodit, že se na takovém srabu těžko dá vydělat. Tvůj mozeček vymytý propagandou čks toto již zřejmě nezvládá.

Když jsi tak informovaný tak se tu rozepiš.

takyinformovaný - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Tak ještě jednou: dotace na zkoušky výkonnosti anglického plnokrevníka a klusáka dostává Jockey club s tím, že je předem dohodou všech zúčastněných stran (JC, ČKA, MZe)určeno, kolik je na klusáky a kolik na cvaláky. Než se tady hloupě urážet, tak si to ověřte, např. u ředitele odboru živočišných komodit, ten o té dohodě ví. Nebo u vedení Jockey clubu, jistě na to exituje zápis.

dobře informovaný - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Pobírat dotace a granty nemůže ten, kdo je byť jen v insolvenčním řízení. JJN falešným návrhem způsobilo, že dotace pobírat nelze - je to proti zákonné. Takže podle Vaší teorie porušilo MZe zákon a ČKA dostala ještě více než obvykle. Pane vy jste pohádkář...

citace pravidel pro poskytování dotací:
dotace přísluší žadateli, se kterým nebylo zahájeno insolvenční řízení podle zákona
č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho
řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších
předpisů, případně není v likvidaci,

bingo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Tak si to zrekapitulujeme........nejdříve ty dotace dostala přímo čka, teď už je dostala prostřednictvím třetích stran, tak se člověče rozhodněte, nebo máte v pácu další tajnou super konspirační teorii. Já myslím, jestli v tom nejsou dokonce třeba marťani, to by byl teprve gól.

KGB - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Bingo

nevěřící - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

to je ale zase někdo IQ Tykve! Co asi tak může znamenat prostřednictvím "třetích stran" co? Je snad jasné, že je nedostala na účet přímo čka, ale zaplatily se tím kupříkladu přímo její pohledávky vůči třetím stranám... Ale jak už tady bylo řečeno, dozví se všichni všechno dopodrobna a bude po těchto přitroublých poznámkách, které nikam nevedou. V zásadě je mi všech těchto přitroublíků líto, protože chápu, jak je těžké přiznat, že je někdo v hajzlu nebo že stojí na špatné straně.

takyinformovaný - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Poslední pokus:
Zásady pro poskytování dotací pro rok 2014 -
Dotační titul 2.A.e.2.b) Podpora příslušnému uznanému chovatelskému sdružení na zajištění kontroly užitkovosti a kontroly dědičnosti anglického plnokrevníka a klusáka -do 70% nákladů na testy vykonávané třetí stranou nebo jejich jménem s cílem určení genetické jakosti nebo užitkovosti hospodářských zvířat.
Objem finančních prostředků maximálně 8 000 tis. Kč.

abc - Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Přesně tak, Jockey club bere dotace na klusáky a cvaláky dohromady a pak se to přerozdělí podle klíče, který je dohodnutý s MZe, takže pokud ČKA peníze nemá, ukradl je Jockey club???? To už s tou demagogií opravdu přeháníte. Kolik dostal Jockey club si každý na stránkách ministerstva může přečíst v Zásadách k poskytování dotací, je to tam dopředu každý rok napsáno. Stejně tak si už teď můžete přečíst, kolik zase "nedostane" ČKA letos.

nazdar na valném shromáždění - Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Kdyby konečně prezident ČKA uspořádal valné shromáždění, tak by jste si to tam všichni mohli v klidu vyříkat. Z očí do očí, ale na to většina zde diskutujících nemá odvahu. Na valném shromáždění jste ticho. Tyhle výkřiky tady jsou k smíchu nebo spíš k pláči. Ať konečně ČKA, tedy výkonný výbor bez mandátu, konečně koná co podle zákona má. A stará se o rozvoj klusáků.

nestranný - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: připravili

Když si dá člověk tu práci a v klidu si přečte zdejší diskuzní příspěvky, dojde k závěru, že není možné se rozumně domluvit, protože je vše založeno na emocích a nikoliv na faktech a stačilo by málo!! Reviz. komise z titulu svých pravomocí udělá řádnou kontrolu finančního hospodaření a zveřejní ho na stránkách ČKA nejlépe ještě před konáním VS a bude jasno i těm zaslepeným či méně chápavým. Pokud se budeme bavit z očí do očí až na VS,tak to je akorát na hádku, někdo předrmolí spoustu čísel ve zprávě a to není pravé potřebné k získání kvalitní informace.

Jan Žirovnický - tak už dost....

Je mi 44 let a celý svůj život tak trošku dělám do koní, troufám si říci,od parkurů, bylo zde také zmíněno, znám kde koho, ale tolik debilů a křiváků jako u klusáků jsem v životě neviděl.. To jenom na okraj, ale fakt už je na čase, aby jste se vy všichni anonymové, kteří se tady vyjadřujete k současné situaci klusáckého sportu šli do prdele....Hned""" Ti z Vás, kteří tady šíří samá negativa a pomlouvají ČKS a a jeho zástupce, tak jsou stejní psychopati jako Dr. Pokorná a spol., o čemž je snad přesvědčen každý kdo má je malý zbytek mozku ve své hlavě... Takže Vám všem přeju jenom to nejhorší a doufám, že už konečné zvítězí rozum nad českou malostí a tím Vaším debilním," hlavně, že se běhá", protože za prvé se neběhá a za druhé bez rozumu se ani běhat nebude...Nechte prosím Matese, který jediný, ať je jakkoliv nepopulární za Vás bojuje na pokoji, protože když i on přestane, tak ta bezpáteřní příslušnice hovězího skotu, která snad podrží každému.., spolu s pár idioty, kteří si nevidí ani na špičku nosu pořád bude vyhrávat, k čemuž jí kromě nečinnosti našich správních orgánů a jiných ...... Tak jen na okraj nenechte si srát na hlavu od psychopatky bez páteře a jejich v uvozovkách nad či snad pod... řízených----- bla bla bla....