Jdi na obsah Jdi na menu
 


Níže zveřejňujeme prohlášení výboru Českého klusáckého spolku týkající se především dostihové sezóny na pražském závodišti.

Vzhledem k tomu, že dosud nedošlo k právní dohodě mezi ČKA a Českým klusáckým spolkem, finanční prostředky z Magistrátu hl. m. Prahy do klusáckého sportu nepůjdou. Otálením v této záležitosti propadají další termíny, ve kterých bylo možné prostředky na pořádání dostihů v Praze z tohoto zdroje získat. V tuto chvíli je tedy posledním dostihovým dnem pořádaným Českým klusáckým spolkem na dostihové dráze v Praze 14. červen.

Členové výboru Českého klusáckého spolku se podivují nečinnosti Výkonného výboru ČKA i jednotlivých chovatelů, majitelů, jezdců a trenérů, kterým zřejmě tento stav vyhovuje. Přitom získáním dalších cca 3 miliónů korun do klusáckého sportu by bylo pozitivem pro všechny zúčastněné. Nakonec uzavření zmíněné právní dohody by mělo pozitivní vliv i na dostihy v Ostravě, kam by zajisté jezdilo více koní českých majitelů včetně klusáků z Levína.

Můžeme pouze prohlásit, že Český klusácký spolek svou snahu o zachování dostihů v Praze – Velké Chuchli nevzdá, protože chceme splnit jeden z hlavních bodů svých stanov, a jsme přesvědčeni o tom, že pro celý klusácký sport a jeho budoucnost je zachování klusáckého dostihového provozu ve Velké Chuchli nezbytné.

Výbor Českého klusáckého spolku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Tak v tomhle zrovna J.Balcar nejede. Jinak bohužel musím souhlasit.

Milan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Když víš kdo v tom jede, tak se ho zeptej a dej nám vědět.

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Já nenapsal, že vím kdo v tom jede, já napsal, kdo v tom nejede. Za prvé je na dovolené a mimo CZ a určitě si nepřeje být rušen, za druhé má jiné starosti protože řeší problémy s COOP ENERGY a FVE EMI ENERGY. Pochybuji, že má čas starat se o dostihové dění v jakékoliv podobě.

- Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

K těm dvěma Jiřím přičti i toho třetího-Šplíchala. Je to sice jen loutka a za provázky tahá druhý Jiří a nebo ještě Helen, ale arogance a blbosti má v sobě hodně. Hold Jíří se v klusáckém sportu nepodařili.

jiříček - Re: Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Šplouchal, arogantní blb, to sedí.

**** - Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

A proč by se vůbec sponzor měl někomu zpovídat??? To nestačí, že sponzoroval? Místo toho, mu slušně poděkovat, ho budeme ještě vyslýchat a pranýřovat? Redakce těchto stránek by měla zapřemýšlet o případné cenzuře takových příspěvků, abychom všichni od klusáků pak nevypadali jako nějaké hyeny nebo banda primitivů.

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

ANO a tak to má být, sponzor slíbil, z malicherných důvodů následně nedodržel, tak mu slušně poděkujem. Pane, máte zvláštní myšlení. Jinak samozřejmě musíme zavést cenzuru, protože pak máme možnost všechno potichu zamést pod kobereček. Poslední bod, abychom nevypadali jako..... tak za to právě mohou takoví sponzoři a lidé okolo klusáků. Podívejte se na film "Absurdistán" někdy mě připadá, že ho natáčeli podle scénáře, který napsal někdo od klusáků. Tam jsou občané úplně stejné stádo.

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

PS: ZDENDO tak ti DĚKUJEME. 8O)))))))))))))

- Re: Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Tak jestli myslíš stejného Zdendu jako já, tak tomu ty blbečku nesaháš ani po kotníky.

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Když dojdou argumenty, začnou urážky. Snad jsi si ulevil. Přeji hezký den.

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Já mám na mysli Zdendu Sponzora, koho máš na mysli ty?......můžeš odpovědět?

KGB - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: důvody sponzora

Bingo! :-)

KGB - Tajemný sponzor

Překvapuje mě, jak jste vedle s tím, kdo dostihy letos na jaře v Chuchli sponzoroval! :-) S Balcarem jste vedle jak ta jedle! A přitom lidí co se v jelením světě doposud pohybujou a mají na sponzorink prachy a jsouna straně Česklusu a prot vedení ČKA zas až tolik není!

Statistik - Penalizační listina.

Při podrobnějším pohledu na penalizační listinu každý člen ČKA musí zesmutnět.
Ve stavu je 189 dostihových koní. Z toho je 42 dvouletých ( 22,2 % ), 31 tříletých ( 16,4 %), 27 čtyřletých ( 14,3 % ) a 89 pětiletých a starších (47,1 % ).
Myslím si , že toto je alarmující stav, neboť letos se narodilo cca 25 hříbat a podle stávajících informací o zabřezávání klisen v letošním roce , budeme rádi, když se v příštím roce narodí 10-15 hříbat.
Rozhodně by bylo lepší diskutovat o stavu koní, výhledu do příštích let a ne se přehadovat, napadat jeden druhého a tahat se po soudech.
Oni ti Jiříci a celý výbor to opravdu vedou do záhuby.

dočasný import - Re: Penalizační listina.

A kolik koní je již za červen dočasně importováno? Kolik koní je na prodej? A pravděpodobně jich bude přibývat. Moc koní v ČR na běhání nezbude. A to je slavná politika současného vedení ČKA!!!

KGBFBISTBATD - Nakonec je to dobře.

Tady nejsou dostihy, ale trapná hra. Trenéři jenom berou peníze od majitelů a nic jim za to nedávají. Hrajou si velký pány, ale v opravdovém světě klusáků nejsou schopní obstát. Jezdci jezdí jako prasata. A co si na kom kdo vezme? Konečně aspoň skončí trápení krásných tvorů, zatím v Česku.

Zamysleni. - Re: Nakonec je to dobře.

To je aspon myslenka i kdyz uboha. Skonci ttapeni krasnych tvoru. To jako skonci na jatkach jelikoz nebude pro ne uplatneni.

Pryč s VV ČKA - Re: Re: Nakonec je to dobře.

Na jatkách nutně skončit nemusí. Ale to, to tu končí je práce současného VV ČKA. Díky ČKA nejsou peníze pro Prahu, ČKA připravila klusácký sport o peníze, dostihy. Díky jejich "práci", skončí spousta koní s dostihy. Je to hanba, ale nás všech, protože nedržíme za jeden provaz. A hanba všech co jim dala na valné hromadě hlas.

Uffo - Re: Re: Re: Nakonec je to dobře.

Souhlasím, pryč s VV. O peníze na Magistrátu připravili i Jockey Clab. Ti mají radost , co.

Fanoušek dostihového sportu - TY VOLE, TO JE TEN BALCAR UŽ ŠVORC NEBO CO JAKO ... ???

To nedá dohromady ani těch pár korun na jeden dostihový den - pouze s provozními dostihy ... ??? Ty vole, já snad jdu blejt ... Hlavně, jak měl plnou hubu keců se stadiónem v Šeberově :o))) ... - žebrák ...