Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední pokus o záchranu letošní dostihovové sezóny

Vážení,

Domnívám se, že všechny příznivce klusáckého sportu zajímá momentální situace s realizací sezony 2013. Tento týden proběhla v Praze další schůzka ČKA a ČKS. Výsledek byl podobný, jako při předchozích pokusech. Nic konkrétního co by nás posunulo kupředu, ovšem tentokrát jsme zaznamenali zcela nový prvek v jednání.
Nikoliv neočekávaný.

Na setkání se mimo jiných dostavil i Mgr.Kadlec, který si vyžádal k separátnímu slyšení J.Balcara a přímo na místě ho seznámil s dokumenty, kterými  ho bude vydírat v případě, že nepřistoupíme na podmínky ČKA.
Jak to mohu vědět?
Po opuštění lokálu J.Balcarem, seznámil s těmito materiály i mě a v krátkém rozhovoru mi vysvětlil některé skutečnosti. Například, že běhání v Praze je o ničem, ČKA musela po Balcarovi dávat osm let věci dohromady atd. Kdo tedy stojí v cestě sezoně v Chuchli dostalo konkrétnější podobu.

Já vím pouze to, že klusácký sport, který se budoval od války v naší zemi zničila skupina kolem Mgr.Svobody za jediný rok a to až do základu. ČKA je v současné době v insolvenci a tudíž nemůže provádět jakékoli finanční úkony. To je jistě v pořádku, protože pokud by tomu bylo jinak, ČKA by nás opět finančně vydírala, přestože jsem jí v posledním dopise zcela explicitně vysvětlil neoprávněnost a amorálnost jejich požadavků a připomeňme si, že se jedná o organizaci, kde musí její členové vymáhat dostihové výhry soudní cestou.

Současná podoba sporu spočívá v tom, že se ČKA všemi prostředky snaží legitimizovat v roli mezičlánku mezi Ministerstvem zemědělství a pořadatelem dostihů. Zároveň nadále hodlá vybírat poplatky od členů a přes sebe, je zpět poskytovat pořadateli dostihů. Vlastní přispění ze strany ČKA se nadále rovná nule. Tedy trochu model státního hospodaření přerozdělováním. Z logiky věci zcela neúprosně vyplývá, že ČKA je naprosto zbytečnou organizací, pokud nemůže a nyní ani nesmí do společné hry vůbec nic přinést a ani to nepopírá, jak se můžeme dočíst na czetra.cz.

Po čase a úsilí, které jsme do záchrany klusáckého sportu již investovali, budeme i nadále usilovat o zajištění dostihového provoz v Chuchli. Zdůrazňuji, že za dané situace se jedná o jediný reálný model, který nás všechny může vrátit na dostihovou dráhu a znovu apeluji na voliče současného výkonného výboru ČKA, aby zformovaly svoje postoje ve smyslu nápravy momentální katastrofální situace ke společnému uspokojivému výsledku.

Není čas na osobní antipatie. Sám za sebe mohu prohlásit, že v momentě, kdy nadobudu přesvědčení, že dostihový provoz v Chuchli je resuscitován a stabilizován odejdu z funkce zpět do sedačky v sulce, což je po celou dobu má jediná motivace. V tom je koneckonců naše výhoda. Za ČKS pracují pouze dobrovolníci, se stejným zájmem. Proti nám stojí lidé, kteří se odvrátili od zájmů členské základny a dokonce koní samotných a sledují svoje osobní zájmy. Z tohoto titulu se pro mě jedná o zločineckou organizaci, která se na jednáních odvolává na zavedené praktiky z civilizovaných zemí na západ od našich hranic.
Milý výkonný výbore, tak právě v těchto zemích, na rozdíl od naší, existuje funkční dostihový provoz a právě v těchto zemích, pokud někdo fatálně zklame v obecném zájmu na volené funkci, tak má tolik sebereflexe, že odejde.

Máte stejný pocit marnosti, když si každý den sedáte do pracovní sulky?
Odkud dnešní problém vzešel by měla nyní povstat rázná reakce nutná k obnovení životních funkcí klusáckého sportu. Jsem přesvědčen, že na tahu jsou významní moravští trenéři, kteří by neodkladně měli vyslovit podporu snahám ČKS a distancovat se od politiky ČKA, která, jak je patrné z posledního jednání, nenabízí pro budoucí existenci vůbec nic a jediná její funkce jsou obstrukce a vyhrožování.

Otázka je pro všechny společná: Chceme běhat?
Pokud se většina stájí v co nejkratším termínu vysloví pro model jedné organizace, která má ve svých stanovách obnovení dostihového provozu ve Velké Chuchli, bude svolána rychlá schůzka tamtéž, na níž J.Balcar seznámí zúčastněné s ekonomickou stránkou věci a doufám, že sezona 2013 ještě může být zachráněna.

 

 

                                                                                                                                   Mates

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

abc - Re: Re: Re: Re: Re: je to sranda

S někým je to jak s kozou na ledě,to je pak těžké vysvětlování viz. p.Dobruský, připadá mi, že místo koňovi nasadil blinkrs sobě a to mu brání v rozhledu, minulý rok ČKA uzavřela smlouvu a jak to dopadlo, ostuda a dluhy !

Překladatel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: je to sranda

Pro ty méně gramotné doporučuji, aby si přečetli vyjádření ředitele závodiště ve Velké Chuchli zveřejněné na czetra.cz. Jestli to potom ještě nepochopil, tak je další diskuze zbytečná. Nájemní smlouva s TMM s.r.o., ani nikdy být neměla, celý je to levota od 16. ledna, kdy Kalčík a Balcar podepsali JUDr. Topinkovi plnou moc k podání insolvenčního návrhu na ČKA. Smyslem je jakýmikoliv prostředky zlikvidovat ČKA, převzít kompetence a hlavně státní dotace a udělat spolek pro pár vyvolených. Kdo stále ješte ani teď nepochopil, tak ať si přečte návrh propozic a vyjádření k nim od členů výboru ČKS. A slibované peníze z magistrátu jsou asi tak reálné jako fata-morgana.

pro Překladatele - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: je to sranda

Ten insolvenční návrh ti leží v žaludku, viď, Karle?

laik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: je to sranda

Kadleci co to jsi za ... větší ... snad ani objevit nejde. Spolek pro pár vyvolených jste si udělali sami, akorát že "pár" jste tři. To co předvádíte nemá nikde obdoby a medicínsky vzato jste zákeřnější než rakovina. Ta se už dnes dá aspoň léčit. Lžeš a překrucuješ skutečnosti, pendluješ od jednoho k druhému, všude rozséváš jen zlo. Už se ale vaří voda, tak se měj na pozoru!

Fanynka klusáků - To mě rozesmálo

Otázka na stránkách ČKA Jste spokojeni s navrženými propozicemi? Všichni odpovídají ne.. Když to vezmeme roky zpět on někdy někdo byl s navrženými propozicemi spokojen? Samozřejmě, že nebyl a každý remcal, stejně jako teď, ale dostihy se běhaly, trenérům se takové otázky nedávaly, ale teď se tyhle otázky kladou a je to jeden z důvodů, kterým dokazují proč se nelze dohodnout, čelnové ČKA nejsou spokojeni s propozicemi, nic se nepodepíše, mě to přijde jako naprostá manipulace s těmi trenéry a dotazovanými, prostě dostala je ČKA tam, kde je chtěla mít, hned to zveřejní aby měla důkazy proč nelze smlouvu uzavřít. Prostě celé je to alibizmus a manipulace s lidmi, nechápu, že to ti dotázaní neprokoukli. A ještě jedna věc, celé roky ČKA na stránkách nic nezveřejňovala naprosto to byly stránky mrtvé i výsledky tam byly uvedeny až za několik dní a teď tam píšou každý prd a tím zase manipulují s lidmi...Jinak mi ještě přijde, že v tomto sporu nebo pokusu o spolupráci obou subjektů hraje také velkou roli moravácký patriotismus, prostě celé roky jezdili Moraváci do Prahy tak ať už konečně Ti Pražáci taky jezdí k nám na Moravu, v tomto duchu se nesla celá loňská sezona a teď se čeká na Bravantice a po jejich otevření budou slavní, že zachránili klusácký sport na Moravě

def - Re: To mě rozesmálo

Dobrá trefa, přesně tak. To je tak, když se zneužije a špatným směrem nasměruje patriotismus. Jen to dokazuje úroveň národa, bohužel!

?????? - Naše zachrana

Zajimalo by mne co asi děla pan zachrance klusackeho sportu mgr. Určite se všemožnymi prostředky snaží o zachranu letošní sezony.Nebo je to jinak?

xyz - ČKA konečně odkryla karty

Tak jak jsou páni trenéři spokojení teď s připomínkami ČKA. Stále vzduchoprázdno v hlavinkách? Jestli ani teď nikdo nepochopil postoj ČKA, tak to zabalte!
Nemusím být žádný fenomén, aby mi bylo jasné, o co komu jde. ČKA ústně všechno odsouhlasila a když to mají podepsat, tak je to najednou neřešitelný problém. Pan Mates má jednoznačně pravdu - za každou cenu si jen hájí své pozice a snaží se dokázat, že bez nich nic nebude. A to už je moc i na nezainteresované. Ještě nikoho z Vás nenapadlo, že za tím může být i podstatně víc a Vás jen zneužívají? Já přijdu maximálně o podívanou, Vy ale o existenci.

ž - Re: ČKA konečně odkryla karty

Každé vzduchoprázdné hlavičce, kromě té vaší, kde je asi nějaký přetlak dojde, že ta smlouva je pouze opravená. Princip se vůbec nezměnil. Přibyly nějaké sankce ČKS ale to je snad zcela legitimní, pokud ČKS splní co slibuje vůbec na ně nedojde.
Jasně to dokládá konstruktivní přístup ČKA k věci.

xyz - Re: Re: ČKA konečně odkryla karty

Přetlak je možná lepší než nic, ale o tom tato diskuse není. Čemu říkáte "jen opravená smlouva"? To myslíte vážně nebo jen nejapně žertujete? V tom druhém případě asi víte co ostatní ne, když máte chuť žertovat. Ty připomínky jsou totální paskvil a úlet, konstruktivní je akorát ten postup likvidace celého sportu. Jestli vám nedošlo, oč v nich běží, přečtěte si to na ceklusu, napsali to tam docela srozumitelně i pro duchem nepřítomné.

bývalý majitel - Nejlepší a nejjednodušší řešení je neběhat!!!

Vážení,

tak se už konečně dohodněte - no vlastně nedohodněte, to vám jde totiž mnohem lépe - na tom, že žádné smlouvy nepodepíšete a letošní sezónu úplně odpískáte. Tím učiníte pádný krok k tomu, že už nebude ani žádná příští klusácká dostihová sezóna. Z ankety na webu ČKA jasně vyplývá, že neběhat v Chuchli (= zrušit klusácké dostihy) chcete skoro všichni! Tak vzhůru do toho, teď už je to opravdu na dobré cestě a vypadá to, že se vám to konečně povede!!! Vám všem, kteří to s klusáky myslíte upřímně a vážně a chcete je zlikvidovat držím palce!!! Fandím velikánům klusácké obce, jmenovitě především Mgr.Svobodovi, MVDr. Pokorné, Dr. Kadlecovi ale i všem dalším schopným likvidátorům klusáků!!!

Arnost - zamyslete se nad sebou

S kamarádem kterému je 87 a na dostihy chodí 70 let se nestačíme divit co se to deje.Neni Vás moc ale na ničem se neschodnete.Jedni tak druhý jinak a mezi neni nic zamyslete se nad sebou vždyt všichni chcete aby se běhalo.

def - Re: zamyslete se nad sebou

Asi to máme MY Češi od pradávna geneticky zafixované, když se podíváte do historie, není se vlastně čemu divit. Všichni si chránili a chrání jen a jen tu svoji "prdel". Co bude dál, na to se nikdo neohlíží. Často je nutné udělat jeden krok vzad, abychom následně mohli "utíkat" vpřed. Na to ale bohužel tato společnost nemá potřebné mozkové buňky. My budeme řešit propozice, na kterých v daný moment vůbec nezáleží, protože ty se vytříbí postupem času(dostihového).Ptala se snad někdy ČKA svých členů, jestli jim vyhovují propozice? Pro Krista Pána, snad každý ví, kolik mu jeho kůň vydělal peněz a kolikrát kdy vyhrál, tak jaká nepřehlednost? Tady jde o existenci sportu jako takového, nikoliv o čísi eminentní zájmy.
Stejně jako Vám, ani mě není jasné, čeho se VV drží zuby-nehty a jak se trenéři nechají tak lehce ošálit. ČKA na provoz nemá ani prostředky, ani regulérní dráhu, protože Chuchli z čísi zásady odmítají - aby snad z principu nebylo po vůli vlastních členů. A oni jim to hlupáci vesele odsouhlasí. No, budou mít to, co si sami odsouhlasili - NIC. A nejen Vás je mi pánové líto.

bývalý majitel - Konec klusáků v Čechách - no konečně!!!

Tak už to vypadá opravdu skvěle, valná většina trenérů a majitelů se na www.czetra.cz vyjádřila, že smlouvu mezi ČKA a ČKS ČKA podepisovat nemá a že propozice jsou špatné. A ta prozíravost trenérů a majitelů! Už během zimní přestávky se všichni klusáckých koní zbavovali, a proto bylo najednou tolik afér v celé EU s koninou v hamburgerech, lasagních, salámech atd. :-))

Tak ať Vám koně jdou!!! :-)

xyz - nová éra

od kdy čka vyzvídá, jaké jsou a nejsou propozice? Nejsem odborník, ale když je účelově tvořila čka, tak se nikoho na nic neptala, teď mají problém? Kam až jste se to dostali? Spokojení nebudou nikdy všichni, tak co to řešíte?

abc - Re: nová éra

ČKA jen zbytečně kalí vodu a prudí, je evidentní, že nemá sílu zajistit konání sezony a než aby radostně předala starosti dobrovolníkům, kteří jsou ochotni to za ni uspořádat, tak jen zbytečně zdržuje. Škoda, že nepořádala ankety o propozicích v minulých letech, darmo se zlobit. Páni trenéři a majitelé, kteří jste dali 2x ne, myslíte, že je lepší raději neběhat ??

def - Re: Re: nová éra

Zase jim totiž skočili na lep, slavný VV se ze všeho vykroutí a hodí to na pěšáky, hlavně aby si umyli ruce. Pěšáci moc nepřemýšlí v souvislostech, tak jak to asi tak mohlo dopadnout.

poctivý čtenář - konfrontace

Doporučuji všem, kdo ještě nemá jasno v tom, o co komu jde, nechť si přečte oba zápisy z posledního jednání ČKS (ceklus)a ČKA (czetra). Jak se dá jedna věc různě podat, zvláště, když je potřeba vzbudit negativní dojem a postoj. Mistři cviku z ČKA prostě nenechají nic náhodě. Skvělá práce, to se musí nechat.

Dobrusky - Re: konfrontace

Tak jsem to precetl,ale zajimavy hlavne jeden bod kde je to rozdilne.na czetre je ze ma podepsat smlouvu CKS s TMM to se mi zda jasnejsi kdyz chce poradat dostihy.A na spolkovych strankach to je napsane ze ma smlouvu podepsat CKA s TMM.takze lajk tomu pak rozumi ze najem ma platit CKA a vsechny finance prevest CKS.A CKS si bude jenporadat dostihy a zadne starosti.Kdyz chce nekdo poradat dostihy mel by si sam platit najemne za drahu na ktere se bude behat!!!!!!Dobrusky.

Míša Zemanová - Re: Re: konfrontace

Děkujeme za upozornění, samozřejmě je to překlep, má tam být ČKS. Tímto se omlouváme, při spoustě materiálu nad kterými pracujeme, se zřejmě nějaká neúmyslná drobná chyba úplně vyloučit nedá.