Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekordní derby-den


15.dostihový den, 10.09.2011

Konečně nadešel dlouho očekávaný den „D“ a přes původní nepříliš příznivé předpovědi počasí ho lze zařadit mezi ty vydařené.

 
Do osnovy celého dne jediný zařazený handicap patřil tradičně pouze ženám a zahajoval celý odpolední program. Bojechtivých „divoženek“ se na startu sešel plný počet a nebylo tedy divu, že se start několikrát opakoval. Nakonec se přeci jen odskočilo a roli favoritů potvrdili vítězný Karel CZ (A.Čemusová), s výhodou základu stříbrná Pogi (V.Chaloupková) a s odstupem třetí Ladia Pit M.Kalčíková). Zbytek pole pak dokončil vyrovnaně s minimálními odstupy. Nový „osobák“ vítězného Karla CZ hodnoty 1:16,6 naznačil, že se dnes bude běhat rychle. A přepisovalo se ostošest.
Tuto skutečnost potvrdila dvouletá Charming Oreau (A.Loman) a postarala se o nový rekord dvouletých 1:16,5. Dlouhých 14 délek nadělila ve znovu otevřené Ceně Labirinta českému Meteorovi JDS (J.Kotásek) a darované šance zúročil třetím místem švédský rodák M.T.Hurricane (J.Svoboda). Alle Loman bodoval také v sulce svého miláčka Bon Ami. Sympatický hnědák ve své třídě rovněž nenašel soupeře, druhá Pushinka (E.Volf) zaostala 11 délek, třetím místem překvapila Peny (V.Chaloupková). Nový výmaz z dosavadního registru zařídil také Sir Viking (D.Dobrovolný- 1:14,7) a s ním se svezlo celé pole. Seriál Trotteur Francais v komorní sestavě vybojoval Rob des Picanes (B.Novák) před Quadrosem (O.Šmejkal). Zahřívací kolo si dal v sulce vítězné Mikeily Alet také J.Klaubenschalk a už se konečně můžeme soustředit na hlavní část.
 
Prvním pozornost poutajícím bodem byla v nabídce Středoevropská cena, která zaznamenala výbuch favoritů. Musím přiznat, že z první řady jsem Oceana Al (A.Loman) na stupni vítězů čekala, že to ale bude takový kvapík? Sázkaři podceněn odskakoval rovněž Mage du Bourg (J.Klaubenschalk), u něhož se na této distanci po výkonu z Budapešti dal plný zásah očekávat. A právě tito dva ukázali ostatním záda, navíc v letošním nejrychlejším tempu. Vítěz první rozjížďky Ocean Al časem 1:13,3 překonal svůj dosavadní absolutní rekord starších českých hřebců a valachů, tabulku rekordů přepsal letos už podruhé, vítěz rozjížďky druhé Mage du Bourg dominoval ve shodném čase a díky druhému místu získal i vítězství celkové. Ze svého standardu  neslevil celkově druhý Zazazoo (J.Kotásek, třetí a druhý) a v elitní třídě se neztratil ani jeho stájový kolega Walkie Talkie (Z.Vávra, čtvrtý a třetí). Výkonnostně se posunula rovněž jediná klisna v poli Agita (P.Vávra, 6.a 5.místo), zatímco se vůbec nedařilo favorizovanému Grafikovi (M.Volf) a I Can Fly Diamantovi (J.Svoboda), což asi nejvíc nepotěšilo sázející. Ti si vše vynahradili ve Velké ceně tříletých, kde jejich důvěru nezklamal ryzák Bob Harley (V.Šamšurin) a bez rizika vyšla také trojsázka Bob Harley - Busby Cartouche (J.Kotásek) - Botero (Z.Škobis). To už ale přišlo na zlatý hřeb a očekávaný vrchol celé dosavadní sezóny - Klusácké derby. Vítězství si vybojoval favorit číslo jedna Kaizer Jamacan (J.Svoboda), i když ve finále nebylo tak snadné, jak se čekalo. Druhá favoritka Vanessa G (A.Loman) pod tlakem procválala cílem (Alle si svůj díl slávy patrně vyčerpal v předprogramu), čímž uvolnila pozici pro zmátořivšího se Aadje Boera (J.Dobrovolný), jehož forma z kraje sezony byla na pováženou. Třetí příčku uhájil dostih odvodivší Ain'tshes Diamond (J.Klaubenschalk), jemu tato distance příliš nevyhovuje a čtvrtá dokončila hnědka Ifetayo (A.Čemusová). Český odchovanec Generál (I.Coufal) doplatil na nesoustředěnost svého jezdce a stihl už jen poslední placené umístění. Sláva vítězům, čest poraženým!
V následujícím monté dostihu se rozloučil s dostihovou kariérou bílovecký Avon Skal (H.Rokytová) a jak jinak, než vítězně, aby ta rozlučka nebyla jen symbolická. No a listinu vítězů uzavřela v závěrečném dostihu Prihote (E.Volf).
 
Dá se říci, že se tento den obešel bez výrazných problémů (až na některé nedokonalosti) a můžeme ho hodnotit jako úspěšný, což jsme samozřejmě všichni rádi.
K těm nedokonalostem patří fakt, že se jaksi v časovém harmonogramu pozapomnělo na slavnostní přehlídku aktérů derby, v programu o ní nebyla ani zmínka, což v zákulisí způsobilo menší zmatek. Trapasem skončilo také přijímání nových členů do Klubu stovkařů - nikdo se nedostavil.
 
Na návštěvu do Chuchle po dlouhé době přijel ve Francii působící trenér Patrik Jurkiewicz, který si ve svém nabitém programu vyšetřil pro naše derby čas. Původně s ním chtěl zavítat do Čech Jos Verbeeck, bohužel ale ve stejný den startoval s Perlandem v dostihu o 200.000 eur, kde získal třetí místo. Tak snad někdy příště.
 
 
Závěrem však musíme sdělit, že se prezident ČKA k výzvě členů ke svolání mimořádného valného shromáždění doposud nevyjádřil (ve stanovách určené lhůtě), čímž naopak veřejně vyjádřil své hluboké pohrdání členskou základnou.

 

 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

koncipient - Re: je to k smíchu - nebo k pláči

Proti téhle mafii se bojovat dá. Něco podobného se dělo v kynologii. A ejhle, zapojili televizi NOVA a Ministerstvo vnitra a hned se ledy hnuly.
Nebylo by lepší, kdyby MVDr. Pokorná pochopila,že je nežádaná členskou základnou a odstoupila sama ? Než přijdou na řadu média a státní orgány. A věřte tomu, že se k tomu schyluje.

B.I.S. - Re: Re: je to k smíchu - nebo k pláči

Díky medializaci na těchto stránkách se podařilo zachránit alespoň určitou část peněz od Kajotu, čímž byla vpravdě zachráněna letošní (spackaná) dostihová sezóna. pan Jiří by totiž ze svého nevytáhl ani pětník.
Horší to však bude napřesrok - až stát definitivně obstaví všechny peníze, jež sázkové společnosti dosud na charitu (tedy i na koně) dávaly. Co bude pak, pane Jiří????

dekujeme - Re: Re: Re: je to k smíchu - nebo k pláči

chaaachaaa ja se musel podivat do kalendare jestli neni 1.dubna

Tisicere diky trotaletu za zachranu naseho sportu!

---, - Re: Re: Re: Re: je to k smíchu - nebo k pláči

Trotalet nezachránil sport, ale nabízí se úvaha, jestli zde uváděné příspěvky vybízející k vyvolání různých fin. kontrol apod. nepohnuly těmi, které by toto asi nepotěšilo, aby raději vytáhli nějaké peníze a uklidnili rozbouřenou hladinu.

§§§ - Re: Re: Re: Re: je to k smíchu - nebo k pláči

Kdo se směje nakonec , ten se směje nejlépe. Rozhodně nejsou přízpěvky psány 1.dubna, ale tyto stránky dávají možnost se vyjádřit i těm, kteří se bojí podepsat z důvodů msty vedení 2+1.
Řada členů asociace si to již vyskoušela na vlastní kůži.
Možná se bude nakonec smát Státní zastupitelství. A není to jen výhružka.

Taky bývalý majitel - Re: Re: Re: Re: Re: je to k smíchu - nebo k pláči

Nemusí to být hned Státní zastupitelství, stačí počkat, jak dopadne valná hromada a potom dát podnět Finančnímu úřadu v Praze 5 a ten velice rád provede hloubkovou kontrolu a nepřestane, dokud za posledních 5 let nezkontroluje i poslení lístek od tramvaje.

§§§ - Co vy na to ?

Dovoluji si citovat výňatek ze stanov ČKA.

Článek IV. Orgány ČKA
-----------------------
Odstavec 1. Valné shromáždění ČKA

a. je nejvyšším orgánem ČKA, jeho jednání se s hlasem rozhodujícím mají právo účastnit všichni řádní členové. Výkon hlasovacíhopráva je přitom upraven Stanovami, jednacím a Volebním řádem.
b. ......
c. řádné VS je svoláváno 1x ročně .........
d. prezident ČKA je povinen svolat mimořádné VS , když o to požádá nejméně třetina registrovaných členů .Žádost musí obsahovat důvod svolání, navrhovaný program a vlastnoruční podpisy svolavatelů. Mimořádné VS svolá prezident ČKA za obdobných podmínek, také z rozhodnutí VV, nebo na požádání KK, a to vždy do 30 dnů ode dne rozhodnutí nebo podnětu.

Dne 19.8.2011, požádala více než třetina členů ČKA, o mimořádné svolání VS. Zatí se ale nic neděje. Bude plnit prezident ČKA povinosti vyplývající ze stanov ČKA, nebo to zahraje do auto, jako mezivolební Valná shromáždění.

Ptám se : není to neplnění stanov, pohrdání členskou základnou, zneužívání pravomocí ? Čeho se PÁN prezident bojí, nebo snad opravdu tuneluje ČKA. Jak dlouho toto budou členové ČKA trpět, jako poslušné ovečky ?

Možná by situace v ČKA zajímala kontrolní orgány Ministerstva vnitra, případně Státní zastupitelství.

CO VY NA TO ?

vrnjnle - Re: Co vy na to ?

http://www.czetra.cz/cz/aktuality.htm

aspon se podivej na web nez tu budes slintat svoje nesmysly. Visi to tam uz minimalne od 5 hodin...

---, - Re: Re: Co vy na to ?

Dej pozor hulváte, aby jsi se nepokakal díky tvé loajalitě k vrchnosti, když otevírám stránky ČKA a to činím každý den, tak tam toho moc nepřibývá , věstník za květen opravdu nadchne, no lepší než nic, ale je potěšující, že je reálná naděje na val. shromáždění. Kritika, která se zde napříč většiny příspěvků ozývá je oprávněná, takže nevidím důvod se do někoho navážet jen proto, že se zrovna nepodíval na web ČKA.

rab§ - Re: Re: Re: Co vy na to ?

Myslíte, že VH něco změní? Prachy (rozuměj vytunelované) nějak zamluvěj (například, že sloužej na pokrytí televizních přenosů na konetv), slíbějí, že mají příští sezónu finančně zajištěnou, vzájemně se pochválej a půjdem dom. Všichni budou jako obvykle držet huby, protože se budou (jako vždycky) bát pomsty dvojice Svoboda+Pokorná. Spolehněte se totiž, že oni tyhle stránky (coby záškodnické) řádně monitorujou.
P.S.: divíte se, že se (skoro) nikdo pod příspěvek nepodepíše? Já ne!

---, - Re: Re: Re: Re: Co vy na to ?

VH může změnit ledacos, ale také se domnívám, že se tak nestane, těžko se najde někdo, který by jasně a důvěryhodně prohlásil, že je schopen financovat příští sezonu. Předpoklad vašeho scénáře je pravděpodobnější, než naděje na změnu k lepšímu. Pomsty zmiňované dvojice se nemusí bát ten, kdo má všechno podle stanov a DŘ, takže co mi můžou, leda tak něco ...!Je ale fakt, že se také nepodepisuji i když z jiného důvodu.

rab§ - Re: Re: Re: Re: Re: Co vy na to ?

Ony se nějaké způsoby pomsty vždycky najdou... zrušení dostihu, sankce, startovní číslo. Vzpomeňte si na případ Peter Pan - Pokorná - a smyšlený doping. Ten sice - bohdá - po nátlaku veřejného mínění - vyšuměl, ale znáte to - kdo chce psa bít, hůl si najde. Klaubenschalk, Loman a jiní by mohli vyprávět.

Cipísek - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co vy na to ?

Loman i Klaubenschalk umějí bít nejenom psa holí, ale taky kopat do lidí. A takovej Škobis, ten umí mlátit lidi i holejma rukama. Takovejch se držte.

Manka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co vy na to ?

Cipísku ty seš trouba. Kolem Lomana chodilo vedení i rozhodčí, jako kolem horké kaše. Stačilo odebrání licence na delší dobu a je klidnej. Ale toto měl Ale dostat o minimálně rok dříve.
Co se týká Škobise, tak jak jsem ho poznal, tak musel mít sakra dobrý důvod, aby se nechal vyprovokovat.
No a za práskání bičem se normálně bere licence, minimálně na půl roku. P roblém je, že komise nefungujou, a pokud příjde nějaký malér, tak disciplinárka shodí rozhočí a VV sejme, jak rozhodčí, tak disciplinárku. A pokud toto nestačí, tak začnou intriky.
Toto všeje řešitelné, ale jsem zvědav kdo dá dohromady naši totálně rozbitou a rozhádanou ČKA. Stávající vedení to určitě nebude.

N.O. - Re: Re: Re: Re: Co vy na to ?

Pak je jediné řešení. Pokorná musí ven z VV i ze sekretariátu. Tím skončí intriky, nevraživost mezi členy asociace, podvody a msty. A pokud toto nepochopí i Svoboda, tak musí rovněž od válu.
Otázka je, ikdyž se Valné shromáždění sejde, kolik hlasů bude mít opět v rukách paní Pokorná ?
Nejvíce , ovšem záleží na tom, zda členové asociace se opět nechají zblbnout slibama, budou držet hubu a krok a známé trio 2+1 si bude dál dělat co chtějí

§§§ - Re: Re: Co vy na to ?

I kdyby to tam viselo týden, tak je to neplnění stanov. Možná by bylo vhodné , kdyby jste si přečetl stanovy, především článek IV. odst. 1/d.
Od 19.8.2011 do 26.11.2011 to není 30 dnů podle stanov, kdy je povinen prezident svolat VS.
Jenom z principu je toto je opravdu pohrdání členskou základnou. Pak se nedivme co se v ČKA děje. Toto si nedovolil ani p.Balcar, na kterého řada lidí nadává.
K čemu vlastně jsou stanovy ČKA ? Jejich zneužívaní je v tomto případě beztrestné. V podstatě souhlasíte s tím, aby si povedená dvojice s třetím hlasem v zádech dělala co chce.