Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekordní derby-den


15.dostihový den, 10.09.2011

Konečně nadešel dlouho očekávaný den „D“ a přes původní nepříliš příznivé předpovědi počasí ho lze zařadit mezi ty vydařené.

 
Do osnovy celého dne jediný zařazený handicap patřil tradičně pouze ženám a zahajoval celý odpolední program. Bojechtivých „divoženek“ se na startu sešel plný počet a nebylo tedy divu, že se start několikrát opakoval. Nakonec se přeci jen odskočilo a roli favoritů potvrdili vítězný Karel CZ (A.Čemusová), s výhodou základu stříbrná Pogi (V.Chaloupková) a s odstupem třetí Ladia Pit M.Kalčíková). Zbytek pole pak dokončil vyrovnaně s minimálními odstupy. Nový „osobák“ vítězného Karla CZ hodnoty 1:16,6 naznačil, že se dnes bude běhat rychle. A přepisovalo se ostošest.
Tuto skutečnost potvrdila dvouletá Charming Oreau (A.Loman) a postarala se o nový rekord dvouletých 1:16,5. Dlouhých 14 délek nadělila ve znovu otevřené Ceně Labirinta českému Meteorovi JDS (J.Kotásek) a darované šance zúročil třetím místem švédský rodák M.T.Hurricane (J.Svoboda). Alle Loman bodoval také v sulce svého miláčka Bon Ami. Sympatický hnědák ve své třídě rovněž nenašel soupeře, druhá Pushinka (E.Volf) zaostala 11 délek, třetím místem překvapila Peny (V.Chaloupková). Nový výmaz z dosavadního registru zařídil také Sir Viking (D.Dobrovolný- 1:14,7) a s ním se svezlo celé pole. Seriál Trotteur Francais v komorní sestavě vybojoval Rob des Picanes (B.Novák) před Quadrosem (O.Šmejkal). Zahřívací kolo si dal v sulce vítězné Mikeily Alet také J.Klaubenschalk a už se konečně můžeme soustředit na hlavní část.
 
Prvním pozornost poutajícím bodem byla v nabídce Středoevropská cena, která zaznamenala výbuch favoritů. Musím přiznat, že z první řady jsem Oceana Al (A.Loman) na stupni vítězů čekala, že to ale bude takový kvapík? Sázkaři podceněn odskakoval rovněž Mage du Bourg (J.Klaubenschalk), u něhož se na této distanci po výkonu z Budapešti dal plný zásah očekávat. A právě tito dva ukázali ostatním záda, navíc v letošním nejrychlejším tempu. Vítěz první rozjížďky Ocean Al časem 1:13,3 překonal svůj dosavadní absolutní rekord starších českých hřebců a valachů, tabulku rekordů přepsal letos už podruhé, vítěz rozjížďky druhé Mage du Bourg dominoval ve shodném čase a díky druhému místu získal i vítězství celkové. Ze svého standardu  neslevil celkově druhý Zazazoo (J.Kotásek, třetí a druhý) a v elitní třídě se neztratil ani jeho stájový kolega Walkie Talkie (Z.Vávra, čtvrtý a třetí). Výkonnostně se posunula rovněž jediná klisna v poli Agita (P.Vávra, 6.a 5.místo), zatímco se vůbec nedařilo favorizovanému Grafikovi (M.Volf) a I Can Fly Diamantovi (J.Svoboda), což asi nejvíc nepotěšilo sázející. Ti si vše vynahradili ve Velké ceně tříletých, kde jejich důvěru nezklamal ryzák Bob Harley (V.Šamšurin) a bez rizika vyšla také trojsázka Bob Harley - Busby Cartouche (J.Kotásek) - Botero (Z.Škobis). To už ale přišlo na zlatý hřeb a očekávaný vrchol celé dosavadní sezóny - Klusácké derby. Vítězství si vybojoval favorit číslo jedna Kaizer Jamacan (J.Svoboda), i když ve finále nebylo tak snadné, jak se čekalo. Druhá favoritka Vanessa G (A.Loman) pod tlakem procválala cílem (Alle si svůj díl slávy patrně vyčerpal v předprogramu), čímž uvolnila pozici pro zmátořivšího se Aadje Boera (J.Dobrovolný), jehož forma z kraje sezony byla na pováženou. Třetí příčku uhájil dostih odvodivší Ain'tshes Diamond (J.Klaubenschalk), jemu tato distance příliš nevyhovuje a čtvrtá dokončila hnědka Ifetayo (A.Čemusová). Český odchovanec Generál (I.Coufal) doplatil na nesoustředěnost svého jezdce a stihl už jen poslední placené umístění. Sláva vítězům, čest poraženým!
V následujícím monté dostihu se rozloučil s dostihovou kariérou bílovecký Avon Skal (H.Rokytová) a jak jinak, než vítězně, aby ta rozlučka nebyla jen symbolická. No a listinu vítězů uzavřela v závěrečném dostihu Prihote (E.Volf).
 
Dá se říci, že se tento den obešel bez výrazných problémů (až na některé nedokonalosti) a můžeme ho hodnotit jako úspěšný, což jsme samozřejmě všichni rádi.
K těm nedokonalostem patří fakt, že se jaksi v časovém harmonogramu pozapomnělo na slavnostní přehlídku aktérů derby, v programu o ní nebyla ani zmínka, což v zákulisí způsobilo menší zmatek. Trapasem skončilo také přijímání nových členů do Klubu stovkařů - nikdo se nedostavil.
 
Na návštěvu do Chuchle po dlouhé době přijel ve Francii působící trenér Patrik Jurkiewicz, který si ve svém nabitém programu vyšetřil pro naše derby čas. Původně s ním chtěl zavítat do Čech Jos Verbeeck, bohužel ale ve stejný den startoval s Perlandem v dostihu o 200.000 eur, kde získal třetí místo. Tak snad někdy příště.
 
 
Závěrem však musíme sdělit, že se prezident ČKA k výzvě členů ke svolání mimořádného valného shromáždění doposud nevyjádřil (ve stanovách určené lhůtě), čímž naopak veřejně vyjádřil své hluboké pohrdání členskou základnou.

 

 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ksagfoigaf - a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Každý rok stejná písnička, svolávání valných hromad, revolucí, a když už nic jiného, tak aspoň pálení čarodějnic a já nevím co ještě, jak to letos dopadne?.....Stejně jako před rokem a před před rokem atd.......

onřej - Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Asociace je stádo snadno zmanipulovaných vzájemně rozhádaných ovcí

Optimista - Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Nemusíme pálit čarodejnice, (nebo čarodejnici), stačí ji zbavit moci.
Na intrikách a rozhádanosti je přeci je založena její neomezená moc.Proč se řada členů obává kdo to bude dělat. Copak je nenahraditelná ?
Tak se vypíše výběrové řízení a výběr provede komise, kterou stanoví Valné shromáždění.Vždyť je to běžná praxe u všech společností.
A prezident, který neslyší hlas členů asociace, dělá z nás idioty a ze sebe neomylného, je arogantní, tak ten je nám k ničemu.
Ale toto je třeba řešit na Valném shromáždění, protože naše vedení tyto stránky údajně nečte, takže se nemůže opřít o názory řadových členů asociace.

---, - Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Optimisto, na VS nic nevyřešíme, to musí být jasné předem a na VS jen odhlasovat i když s velmi nejistým výsledkem, nezapomeňme, že se sezona doběhá a pravděpodobně i vyplatí. Takže, kdo slíbí na příští rok finance ten bude na tahu, kdo to asi bude? Myslím, že je nejblíže k pravdě "advokát", což je sice škoda, ale co se dá robit, kdo to ví ať poradí.

kokokokoko...kokožka - Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

No, ono se také může stát, že se naštve i doktorka se svými lidmi a opravdu nebude nikdo, kdo to bude chtít dělat. Co potom? Přiznávám, že je to situace nejméně pravděpodobná, ale i ta může nastat. Jeden to nebude dělat kvůli vlastní ješitnosti, další protože tam nebude s tím či oním a další pro změnu očekává, že mu to musí sypat a když přes asociaci nic nepropere, tak do toho nedá ani kačku.....opravdoví milovníci koní jen co je pravda. Oni ani být milovníci nemusí, to je také pravda, jenže často se tak všude publikují TV a podobně. Další pravda je, že když to podchytí ti opravdoví milovníci koní, tak ti zase s největší pravděpodobností neseženou peníze na běžný provoz asociace, natož nějaké dostihy. No a teď si vyberte, ať to bude tak nebo onak, bude to špatně, protože ve finále chce peníze bohužel každý a sponzor nedá nic, pokud mu nenabídnete nějakou protihodnotu a tu mu klusácký dostihový sport prostě nenabídne a ani nabídnout nemůže. Kompromis mezi tím vším by asi byl ideál, jenže tohle slovo"kompromis" nikomu nic neříká a proto se nikdy nedohodnete, budete se do hořkého konce asociace jen hádat a užírat a ničit tento jinak velmi hezký sport.....gratuluji vám všem.

pastuší tobolka - Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Už aby se naštvala! A hodně!
Potom to půjde bez ní a bez intrik.

kapoesjhdla - Re: Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Ano, bez doktorky, ale dále s intrikami, navíc pokud se nám nebude něco zamlouvat, tak si k němu vykopneme dveře a sprostě ho seřveme a když to nezabere tak se popereme, pokud ani to nezabere ještě ho zbičujeme, bude to hotový divoký západ.
Jen nám tu chybí ten Limonádový Joe.

kapoesjhdla - Re: Re: Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Oprava: něco - někdo

advokát - Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Soudím, že nejlepší variantou by bylo, aby už se doktorka konečně naštvala a zmizela, plakat pro ní jistě nikdo nebude. Její přínos za poslední roky byl silně záporný, rozeštvala kdekoho, zavedla systém intrikaření, pomsty a strachu. Obávám se však, že na nápravu veškerých jí napáchaných škod je už pozdě.
Sama pro sebe je pak otázka účetnictví, všichni její pokračovatelé na sekretu aby si hodili mašli (a připravili pořádně teplé prádlo...).

koncipient - Re: Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Když ona je , bohužel splachovací a bude se držet zubama , zakaždou cenu. Každý, na koho by takto plivali by dávno odešel, již ze slušnosti. U ní to ale nečekejte.

klsdjfhalůksjfdnh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Ale ona se tam nedrží byla řádně zvolena, to je fakt. Proč byla zvolena? Zvolila jí tam zase nějaká většina. Jaká a proč? Na to si odpovězte sami. Dokonce i osoby které každý rok křičí pryč s doktorkou ji pokud vím hlas dali, výměnou za něco jiného............jdu blejt velebnosti.

koncipient - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Podrazy , intriky, podvody. Znovu a znovu se budou opakovat, zatím zblbla téměř každého a nejvíce Magistra. ten bohužel jí zobe z ruky a o ničem stejně nerozhoduje, jenom její rozhodnutí, které mu takticky podá jako návrh, posvětí. Díky jeho ješitnosti on to chápe , že je to rozhodnutí z jeho hlavy.
Co se týká voleb, vždy se zvolí sama. Pokud nebude VS požadovat plné moci s ověřeným podpisem , tak opět budou získávány hlasy i po telefonu v de konání VS.
A teď běž klidně blejt!

dfioguhawsoedifu - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a stále dokola a dokola a dokola a dokola

Jak se někdo může zvolit sám????????????? Pokud ji někdo dá plnou moc, pak souhlasí s tím co dělá a plně ji důvěřuje a dává jí tím svůj hlas k dispozici, nadávat pak musíte těmto lidem ne?, co je na tom těžko pochopitelné? Komunismus už dávno nedáme. Tomu se říká demokracie, ač trochu divná, ale třeba stanovy prosazuje VV a co si kdo zvolí to také má.

milánek - nesmrtelná teta

Právě se dívám na ČT a tam vysílají Nesmrtelnou tetu. Něco mi to připomíná. Jen jestli i u nás to dopadne stejně...

Pepíček - Re: nesmrtelná teta

Pokud si sledoval tuto pohádku důsledně, můžeš mi říci jak se jmenoval pan král. Nejmenoval se náhodou Jiří ?

filda - Re: Re: nesmrtelná teta

Hanzlík alespoň prozřel, ale to se našemu králi zřejmě nepodaří.

Bobo - Re: Re: Re: nesmrtelná teta

No jo. Do někoho rozum vstoupí a do někoho ne a ne.

Radio Svobodna Morava - Nenavist v obci

je pry uz takova, ze se masej i svaty Ale a milosrdna panna Veruna. Verili byste tomu?

primář - Re: Nenavist v obci

Však už se na Lomana DiK chystá - v jejím čele spravedlivě rozhořčený, svatě nezaujatý JUDr. Kadlec. Tentokrát to bude zase rok? Nebo doživotí. Nomen amen. Bůh s námi.

advokát - je to k smíchu - nebo k pláči

Tak dlouhodobě sleduji všechny ty letošní tahanice kolem valné hromady. Nejprve arogantní ticho, pak petice a zase nic, až teď - světe div se - kolečně (z iniciativy prezidenta?!!!) valná hromada svolaná na konec listopadu, kdy již nevyřeší nic. Moudré hlavy radily jak "vyjebat" se vzbouřenou členskou základnou a vymyslely tuto "kulišárnu". Taky to mohlo být až třeba až v září příštího roku. Ale ruku na srdce - stejně valná hromada nic nevyřeší a děravých stanov jistě využije klaka intrikánů, vybavených smyšlenými plnými mocemi. Lidi, vzchopte se a držte se! Ale vidím to černě, proti mafii se bojovat nedá...