Jdi na obsah Jdi na menu
 


Totalitní praktiky

 

Ještě se nová sezóna ani nerozeběhla a už se pomalu ale jistě vracíme do starých kolejí. Osvědčené praktiky a pohrdání členskou základnou!
    Na letošním Valném shromáždění jsme si zvolili nový Výkonný výbor v naději, že nám zajistí určitá pravidla a hlavně spravedlnost. Leč rozhoduje opět jen jedinec. Někteří členové VV a příslušné komise jsou jako obvykle hnáni do boje s časem, který nečeká. Opět se ukazuje, že organizovat Valné shromáždění, zejména volební, na konci ledna je velmi účelové a nahrává starým strukturám (MVDr.& Mgr.). Na kvalitní přípravu sezóny je tak velmi málo času. Všichni máme svá zaměstnání a činnost pro ČKA děláme dobrovolně po práci. Sportovně technická komise (STK) je navíc zavalena množstvím lety zanedbaných úkolů, aby na ty důležité a podstatné nebyl čas a naše totalitní dvojice si je mohla udělat po svém, stejně jako v letech předcházejících.
   Ze zápisů zasedání VV se dozvídáme spoustu překvapivých informací, jen jízdní řád Pendolina tam chybí (od něho se totiž klasicky odvíjí jednání VV).
Tak například:
Termínová listina je na internetu dřív, než se k ní stačil kdokoliv k tomu kompetentních lidí z VV a technické  komise vyjádřit, přestože byl dán podnět k zamyšlení - viz věstník, bod 2. písmeno g), o rozvržení významných dostihů nemluvě. Hlavně že by „VV“ rád znal „názor“.
STK dostala řadu urgentních úkolů, kterými se doposud nikdo nezabýval, najednou jsou velmi závažné a nesnesou odklad, jak ze zápisu vyznívá. No závažné opravdu jsou a snad právě proto by měly být prováděny s rozmyslem, nikoliv ve spěchu a pod tlakem – zejména změny v DŘ, .
V bodě 2. písmene c) se říká, že úkolem STK je navrhnout hned několik modelů alternativ za handicapy, a to tak, že každý kůň musí mít možnost běhat 2x v měsíci a s reálnou šancí na úspěch. No Páni! Kdy se kdo bil za práva všech koní? Dosud neměli někteří koně šanci běhat vůbec, natož aby měli možnost uspět. To skoro vypadá, že se tady někdo bojí skutečnosti, že jeho koně vyběhali příliš mnoho peněz na to, aby byl zisk jedním z kritérií pro nový handicap. Až na úzkou skupinu koní jsou šance ostatních jinak vcelku vyrovnané. No to bude o těch reálných šancích pro všechny.
Další pozoruhodností je Disciplinární komise. Určovat členy podle toho, čí prohřešek či odvolání se bude řešit? Má se snad hůl dostat do těch správných rukou? Tedy hůl pro toho, koho je třeba vypráskat, naopak milost pro toho, kdo je vyvolený? Jak si to jinak vysvětlit? Bylo by zajímavé vědět, z čí hlavy tohle vypadlo. Navíc čtyři členové? Jak budou asi tak hlasovat? Model disciplinární komise je pevně ukotven v DŘ a stanovách, tak jak mohlo tohle vůbec někoho napadnout.
 Vzhledem k tomu, že příští Valné shromáždění není volební, není jisté, zda nám Jiří opět půjčí 3,5 mega. Skutečnost, že náš boss finance pouze půjčil, nikoliv zajistil, odradil případné sponzory z řad ČKA. To byla velmi nešťastná prezentace hospodaření ČKA a perspektivy do budoucna.
 
 

 

TCA

 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

chucaro.ahijuna - Vyzva k protestni akci

Vazeni majitele, treneri a vsichni pratele naseho sportu. Asi vsichni vime, ze nehlasenim nasich koni bychom jen nechali vice penez tem, kteri hraji za zlute a zlatocerne. Proto by mel nas protest vypadat uplne jinak. Je potreba preucit nase kone na mimobezniky. Konzultoval jsem celou vec s pravniky a urcite se tim dostaneme z jurisdikce CKA. Co je ale dulezitejsi, pokud nas bude vetsina, muzeme pozadat o prevedeni pravni kontinuity CKA na nasi organizaci, nazvanou proste CMBA, kterou jsem vcera registroval u obchodniho soudu v Praze. Tato zmena nam navic umozni starty v Kanade a Argentine a sireni slavy ceskeho chovu a treninku na jinych kontinentech. S pozdravem peace & pace na videnou.

myslím to dobře - Re: Vyzva k protestni akci

Zajímalo by mě, když nejsou peníze na obyčejné klusáky, jak je chcete sehnat na pacery? A starty v Argentině a Kanadě? To se mi zdá jako úplná blbost. Pokud člověk, který má klusáka doma a není zrovna velkochovatel je pro něj vidina nějakého závodu za velkou louží stejný nesmysl jako tento příspěvek.

???? - Re: myslím to dobře

....SPÍŠ NEMYSLÍŠ.....

Fanoušek - Re: Vyzva k protestni akci

Tak nevím, jestli je to myšleno vážně :-). Peníze nejsou pomalu na to odvést klusáky z Moravy do Chuchle a Vy doporučujete Argentinu a Kanadu. To je teda síla....Kde žijete?

pace airlines - REKLAMA

Dobrý den. Jménem společnosti PACE AIRLINES se předem musím omluvit za reklamu.
Rád bych Vám představil naši společnost s dlouholetou zkušeností s leteckou přepravou koní. Naše společnost je již rozšířená skoro po celém světě a má pobočky po celé Evopě, Americe a Asii. Létáme přímé lety, přesně dle přání zákazníka. Cestování s námi je vysoce komfortní, levné a bezpečné.
Proto bych všem zájemcům doporučil naše webové stránky, kde najdete veškeré informace, včetně cen a kontaktu.
S pozdravem PACE AIRLINES
www.paceairlines.estranky.cz

Sázkař - Re: Vyzva k protestni akci

Hodně podivný názor,pokud je myšlen jako žert,tak nic moc,ale jestli vážně v tom případě pisatel žil někde na jiném konci světa,nebo jiné galaxii.Další možnost je,že hulí a pak vidí mimoběžníky když je v rauši,sám se přikláním k tomu,že jde o recesi.Jinak nic proti svobodě slova.

pan.pravda - Kruta pravda je

ze vedeni nema moralku a zdejsi diskutujici zase penize, manazerske a v nekterych pripadech ani intelektualni schopnosti (jeste ted slzim smichy z tech, co uverili, ze sem prispela Helena osobne), aby cokoli zmenili. Dokonala kopie nasi politiky - taky 4 roky nadavani u piva a pak zase nadpolovicni vetsina pro ODS a CSSD.

kruty - Re: Kruta pravda je

Hele pane pravdo a ke kterym diskutujicim se hlasis ty? K tem bez penez, bez manazerskych schopnosti nebo k tem bez intelektu???

majitel - Klusacke dostihy

Tak budou nebo nebudou ? Vzdyt dnes meli byt prihlasky na 2.4.2011 a propozice stale nejsou !!! Aspon kdyby informovali co se deje.... Halooooooooooooo - CKA informujte prosim...

MVDr. Helena - Re: Klusacke dostihy

Nebudou! A jestli mě naštvete, tak nebudou ani dostihy! Řeknu Jirkovi, ať zavře kohouty a mate po..

haha - Re: Re: Klusacke dostihy

Haha, jaky kohoutky??? Do CKA uz davno nic netece a od Jirky teprv ne. To spis potece z CKA neco k nemu. A k MVDr. Helene.

myslím to dobře - Re: Re: Klusacke dostihy

Paní MVDr. Helena by měla přestat vyhrožovat o rušení dostihů a spíše se povznést a ukázat svou schopnost.

Sázkař - Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Lidé bděte ale prosím neblbněte,jak můžete věřit, že by MVDr.H.P.něco tímto stylem napsala,někdo hecuje a někteří naletěli.Taky se domnívám,že se předčasně navážíte do Šplíchala,dejte mu alespoň obvyklých 100 dní hájení,osobní averze sem netahejte.Jinak naprosto souhlasím,že by bylo slušné zveřejňovat co nejrychleji veškeré aktuality.

majitel - Re: Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Vazeny pane, fakta Vase slova nepotvrzuji!!!!

Sázkař - Re: Re: Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Vážený pane,zkuste mi,prosím,popsat blíže fakta,která moje slova nepotvrzují.Jsem přesvědčen,že nikdo nemáme patent na rozum a tak se rád poučím.Pokud věříte podpisům pod příspěvkem tak, že by i Kaddafi?

x.z. - Re: Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Na co 100 dní, už před valnou hromadou bylo známo, že ho tam chce Jirka a Helča, aby měli většinu a mohli rozhodovat oni. Nechápu proč se k tomu Šplíchal propůjčil. Možná, že si myslel, že taky něco trhne na ČKA.

Chovatel - Re: Re: Klusacke dostihy

Milá a všehoschopná Heleno. Kdyby jste šla dávno do p..... , tak by vše jinak vypadalo, možná, že by byly peníze i dostihy.
A co se týká p. mgr., který se chová nadnešeně, suveréjně, jako nechytřejší a nejmajetnější , ten kdyby byl ochoten se poradit s jinými, kteří tomu rozumí , by nepochovával ČKA.
Ten třetí ocásek za váma, ten neví co se děje.

majitel - Re: Re: Klusacke dostihy

Pani doktorko,
to co jste uvedla jako komentar je to posledni...
Opravdu se divim, ze vas nekdo zvolil, je to vase skutecna tvar???? Tak teda sbohem, pokud je ve vedeni CKA takovy clovek.
Dekuji, ze tyhle stranky vubec existuji...a doufam, ze jste temito slovy otevrela oci tem poslednim skoro "slepym" lidem. Pokud si myslite, ze s vyhrozovanim naboru clenu do CKA prispejete, je to hloupost a neverte tomu, ze i vy nejte nenahraditelna...., i diky vasi zasluze je tato CKA jen pro par lidi zajimava....

xxy - Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Ta se volila sama. Zájímalo by mne kolik protelefonovala, když si zajišťovala hlasy po telefonu a slibovala všem co mohla. Ale za to si mužou členové asociace sami, protože tak děravé stanovy nemá žádná společnost. A to že se lidé bojí podepsat pod své názory se nedivte, je schopna jim škodit několik let.

budicek - Re: Re: Re: Re: Klusacke dostihy

Lidi, tak se konecne probudte. Nechte svolat novou valne shromazdeni, kde se zmeni stanovy a zvoli jiny VV. Pryc s totalitou, pryc MVDr Pokornou, pryc s Mgr Svobodou a pryc se Splichalem.