Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČKA rukojmím v osobním sporu

Každá organizace, ať už se jedná o jakoukoliv, má svého prezidenta, aby ji reprezentoval, hájil její zájmy a dbal na dodržování společně přijatých pravidel. Jen té naší se to hodně nepovedlo!

 
V poslední době jsme si zvykli na ledasco a mnozí se smířili s tím, že už to horší být nemůže. Jak však praví jedno staré přísloví - "nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř". Jen těžko si lze představit, co horšího by ČKA za daného stavu ještě mohlo potkat a ejhle!
 
Není žádným tajemstvím, že po skončení posledního dostihového dne došlo v hospodě ke kontaktní výměně názorů, ve které byl aktivně zapojen náš prezident. Krátce po incidentu se vyrojily spekulace o nutnosti disciplinárního trestu, nad kterým všichni jen mávli rukou, protože se jim zdálo toto řešení nelogické. Jak také jinak, působnost kompetence dostihových orgánů končí zveřejněním výsledku posledního dostihu, proč by tedy měla soukromý hospodský spor řešit nějaká komise?
 
Počátkem týdne kdosi vypustil na světlo světa informaci : "jestli do 18.srpna nebude vynesen trest zákaz startu na 18 měsíců a pokuta 50 tisíc korun pro druhého účastníka incidentu, nebude se běhat". Tato informace se nám zdála naprosto absurdní, ale bohužel ji potvrdila zpráva o sestavení disciplinární komise ve složení: Mgr. Karel Kadlec, JUDr Lubomír Rokyta a Jiří Šplíchal. Jinými slovy, naše ČKA se stala rukojmím v rukách vlastního prezidenta, což je naprosto neslýchané.
 
 Ještě pozoruhodnější je fakt, jakým protiprávním způsobem byla za tímto účelem sestavena výše jmenovaná komise. V zápisech z pouhých dvou schůzek VV si můžeme přečíst, že disciplinární komise nebyla jmenována, protože na návrh Jiřího Svobody ji bude na každý konkrétní případ vždy jmenovat VV. Koho má v tomto případě na mysli, když Michal Kalčík ani JUDr Klára Jelínková, kteří byli do VV řádně zvoleni VS, nebyli k tomuto rozhodnutí přizváni? Kdo tedy tento účelový akt pomsty sestavil a na základě jaké pravomoce?
 
Vážení přátelé, tady už končí veškerá legrace! Prezident se pere na veřejnosti, lže nám všem do očí, nerespektuje žádná pravidla (doslova: "mě to nezajímá") a na dovršení všeho nás vydírá. Co si zaslouží takový prezident?
 
 
TCA
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nestranný. - Re: Otevřete oči

Sociologu, buďte více konkrétní, my, ne tak znalí, se tak trochu ve vašem příspěvku ztrácíme, která je ta spící dáma co na psala komentář a zároveň vede štvavou kampaň, díky předem za vysvětlení.

Alena - Re: Re: Otevřete oči

Buďte v klidu, nestranný, to je jen posmrtná křeč. Na víc, než zvracet nesmysly, už sociolog evidentně nemá a v dohledné době přijdou zcela jistě na řadu i zbývající tělní tekutiny.

Psycholog - Re: Re: Re: Otevřete oči

Komentář inteligentní blondýny ničím nepřekapil. Od člověka v těžké depresi, autora článků "Zabili nám Ferdinanda", "Co bude dál", "Derniéra", "Příší stanice konečná" apod., nešlo očekávat nic jiného. Zřejmě očekává konec světa, ten ale ne a ne nastat. Pro podobně nemocné lidi je zřejmě velkým překvapením, že se pořád běhá, že se na rozdíl od cvalových dostihů nebo Slovenska vyplácí, že si majitelé kupují nové koně, chovatelé připustili více než 50 klisen, stavba v Bravanticích je podle nich fata morgana. Mohu Vás však ujistit, že takových podobně nemocných co si o všech ostatních myslí, že jsou blázni jsou plný Bohnice.
Vážení, prosím Vás, nepodléhejte panice duševně nemocných. Dělejte svou práci dobře, aby jste se za ní nemuseli stydět a úspěch se dostaví.

Pacient - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Pane doktore, odkdy se v Česku vyplácí a na Slovensku ne? Mám v tom nějaký ten zmatek...

Alena - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Pane psychopate, měl byste urychleně nastoupit ústavní léčbu, Váš stav je evidentně velmi vážný. Nevím, odkud čerpáte uvedené informace, z reality totiž nejsou. Podsouváte mi slova, která jsem nikdy neprezentovala, např.: nemyslím si o ostatních, že jsou blázni, o Bravanticích jsem se nikde ani slovem nezmiňovala, natož abych je označila Fata Morgánou (na rozdíl od mnohých si přeji, aby byla stavba dokončena, přestože nejsem idealista), nevím, co nazýváte "běháním"- dostihy vypadají o fous jinak, o vyplácení nemluvě. Názvy komentářů inteligentní lidé pochopili, stejně jako smysl Vašeho příspěvku. Nebojte se, nezlobím se na Vás, jsem člověk se silným sociálním cítěním. Když chcete útočit, musíte uvádět v prvé řadě pravdivá fakta, nikoliv překroucené nesmysly. Chápu Vás, nevím proč, ale mám pocit, že Vám trochu teče do bot.

Míša Zemanová - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Taky bych řekla - dělejte svou práci dobře, jako Psycholog a jeho dvojče Hans Christian Andersen...:-))
No bohužel ta doba, kdy nám cvaloví majitelé, záviděli pravidelně cash vyplácené dotace, je už dávno pryč... Nevím jak ostatní majitelé, ale já ani skoro dva měsíce po odběhnutí první části sezóny nemám peníze za dostihové výhry v odbobí duben - červen na účtě... A mimochodem cvaloví pořadatelé raději dostihový den zruší, než aby se stalo, že nemají na výplatu dostihových cen prostředky.

Míša Zemanová - Re: Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

K tomu bych snad podotkla jediné - hlavní část VV používá stejné praktiky vůči zbývajícím členům jako v předchozím volebním období, kdy jsem byla členkou výboru. V průběhu třičtvrtě roku jsme se sešli k asi 3 uspěchaným jednáním. Občas sice přilítlo něco k řešení po e-mailu a když jsem k tomu něco sepsala, nikoho to většinou nezajímalo. Když se přestal VV scházet, došlo to tak daleko, že o "společném" rozhodnutí VV věděli někteří lidé vně výboru a já vůbec. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem z VV předčasně odešla.

Fanoušek - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Psychologu, navštivte psychiatra, uleví se vám

A přece se běhá! - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Předseda psycholog má pravdu, furt se běhá! Rozjížďky derby budou a jestli se zas nezruší Slušovice, tak budou dokonce dvoje dostihy za měsíc. Co byste chtěli víc pro těch pár herek, co tu zbylo? Těm co nerozeštvávají a neorganizují petice se i vyplácí. Chovatelé prý připustili více než 50 klisen, takže někdo si možná i myslí, že ještě někdy uvidí i chovatelské bonusy.

josef - Re: Otevřete oči

Karle, dík, osvětlis nám to.

Klára - Re: Otevřete oči

Kromě vědomých lží se anonym tentokrát také spletl, komentář jsem nepsala já, právě jsem se vrátila z týdenní dovolené. Na útoky někoho, kdo se neumí ani podepsat, se reaguje těžko. Sestavování disciplinární komise „ad hoc“ pro každý jednotlivý případ nebyl můj nápad a s tímto modelem nesouhlasím. Na poslední schůzi výkonného výboru 24. února jsem navrhovala zvolit předsedu stálé disciplinární komise, který by pak jmenoval její členy. Od té doby se výkonný výbor vůbec nesešel, přestože by podle svého jednacího řádu měl jednat v pravidelných 4-6 týdenních intervalech, v případě potřeby častěji. To, že mne občas mailem výkonná manažerka ČKA požádá o vyjádření k nějaké věci, není jednání výkonného výboru, když nevím, jak s mým vyjádřením naloží a jaké jsou názory ostatních. Jednání kolektivního orgánu přece znamená, že jeho členové si navzájem sdělí svá stanoviska, diskutují o nich a snaží se dospět k nějakému společnému řešení. V tak závažných věcech, jako jsou změny termínové listiny, změny zápisného a přesun dostihových dní na jiné závodiště, se pak na můj názor ani na názor Michala Kalčíka nikdo neptal.
Nejsem ani autorkou jednacího řádu VV, jak se anonym domnívá. Ten je až na kosmetické úpravy stejný, jako byl jednací řád minulého výboru. V současné době si VV vystačí s jediným ustanovením svého jednacího řádu – „jednání VV je kompetentní k přijímání rozhodnutí, je-li přítomna nejméně nadpoloviční většina hlasů, tedy 3 hlasy“ – a rozhoduje ve složení Svoboda, Pokorná, Šplíchal.
Co se týče doby, kdy jsem byla předsedkyní disciplinární komise, tak při jejím rozhodování jsem měla jeden hlas stejně tak jako ostatní členové a v případu, ve kterém figuroval Jindřich Klaubenschalk (čj. DiK 02-2009), jsem se zdržela hlasování z důvodu vztahu (pronájem dvou koní) ke stáji Trot Centre Alet. Nechci rozebírat jednotlivé další případy, kdyby to někoho zajímalo, všechna rozhodnutí disciplinární komise z roku 2009 včetně odůvodnění si může přečíst ve Věstníku, který tehdy ještě vycházel.

---, - Re: Re: Otevřete oči

Po přečtení příspěvku od Kláry, kde podává vysvětlení,které jasně dokládá,že sociolog a psycholog jsou opravdu zralí na vyšetření u psychiatra,mě nutí k zamyšlewní proč to vlastně mají zapotřebí takové bláboly vypouštět na veřejnost,možná za to nemůžou a je to opravdu jen nějaká diagnoza. Je potřeba držet se faktů a ne tady plácat nesmysly či polopravdy, které nepřináší nic pozitivního.

KGB - Re: Re: Re: Otevřete oči

Tak ještě jednou pro ty zatvrzelejší. Ta dáma lže a nad vším si myje ruce. Co nebo kdo jí jako víceprezidentovi ČKA brání v iniciativě svolat jednání VV? Kolik návrhů k projednání VV předložila?
Nikdy nic nevyřešila, nevyřídila, nevyjednala ani s ničím nepomohla. Velmi zdatně však zastoupila ve VV kamarádku inženýrku a inteligentní blondýnu, které fungování VV rozvraceli dříve.
Podle zpráv naší rezidentury se však paní víceprezidentka překvapivě objevila v sobotu v Tochovicích. Že by snad přece jenom něco podnikala? Že by se jednalo o pouhou přátelskou návštěvu? Copak asi měla za úkol? Jaký bude její další krok směřující k rozvrácení ČKA?

Alena - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

No konečně! Teď jsi konečně ukázal směr, kterým inklinuješ v plné parádě. Super!
Zkus nám taky sdělit, proč jsi tak úporný a proč Ti jde tak moc o udržení tohoto stavu. Jestli někdo něco rozvrací, tak jsi to ty!
Pro ostatní: malá písmena nejsou neznalostí pravopisu, ale fakt, že takový-to čtyřsouhláskový exemplář si je nezaslouží!

Klára - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Anonym nechápe, že můžu někam přijet na přátelskou návštěvu, aniž bych měla nějaký úkol. Mykolu a Marinu znám přes deset let a Tochovice nejsou daleko od místa, kde jsem trávila dovolenou. Nebylo to v sobotu, ale v pátek, soudruh z KGB udělal zase chybu. Také si trochu protiřečí – když někdo nic neřeší, nevyřizuje, nevyjedná, nepomůže a spí, jak může zároveň rozvracet, vést štvavé kampaně a pak si nad tím mýt ruce? Co jsi vyřešil, vyřídil a vyjednal ty?

Nestranný. - Re: Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Pochopit ani nemůže, protože sám objíždí aby mohl intrikovat, pomlouvat, rozeštvávat, jak se říká- podle sebe, soudím tebe.

Míša Zemanová - Re: Re: Re: Re: Otevřete oči

Ty jsi ale popleta Karle! V Tochovicích v sobotu přece byla paní doktorka Pokorná... To je smutné, že rezidentura má špatné zprávy...

Pan.pravda - Jeden za osmnact, druhej bez dvou za dvacet

Nemyslim si, ze konflikt Svoboda vs. Skobis je tak jednostranej a cernobilej, jak clanek i diskuse naznacuji. Nepochybuju, ze Svoboda ma hlavni vinu na soucasny situaci v asociaci (I kdyby jen tim, ze pri sve prostote neuhlidal HP), ale resit to nasilim a jeho naslednou obhajobou neni cesta vpred. Pravda, u incidentu jsem nebyl, ale pokud si mam vybrat mezi verzi bezduvodne napadeni a zakopnuti o prah, verim Svobodovi. Kdyby proti sobe staly varianty dlouhodobe vyprovokovana facka a bezduvodne napadeni, verim prvnimu. Nechapu, proc se tomu oba nepostavi jak chlapi a misto manipulaci s lekarskejma zpravama, ovlivnovani svedku (fascinuje me, ze lide, co vec videli na vlastni oci si nic nepamatuji a naopak ti kdo to videt nemohli poskytuji ocita svedectvi) a zakulisni manipulace to nevyresej spolu. Ocenil bych, kdyby se sesli, vec si vyrikali a vyresila se mimo asociaci. Nesouhlasim vsak s nazorem, ze je to obycejna hospodska rvacka, ktera nema s klusakama nic spolecnyho. Podivejte se, jak treba fotbalove asociace v Anglii nebo Francii resi mimohristni konflikty nebo jine excesy hracu. Poskozuje to jejich jmeno ktere si chrani a stejne tak tahle bitka CKA na cti rozhodne nepridala. Zejmena pri ucasti presidenta. Takze pokud muzu poprosit, chlapi, podivejte se navzajem do oci a dohodnete se. A pokud to nepujde, nesmi komise rozhodovat podle zadneho diktatu a musi merit poctive oboum stranam.

majitel - Re: Jeden za osmnact, druhej bez dvou za dvacet

....poskozovani jmena klusackeho dostih. sportu pro oba zucastnene, je mi jedno jestli a kolik toho pro klusaky delali,delaji anebo maji v planu podniknout.....je to proste nehorazna OSTUDA pro klusacky sport a myslim si, ze takove "osobnosti" by si to vubec nemely dovolit, jsou mi znamy pripady, kdy dostali zucastneni nejen fin.pokuty, ale i zakaz cinnosti,nebo vstupu na zavodiste.

Martina H. - Hold není nad uražené a ješitné Ego

Kdyby Mgr. Svoboda řešil stejnou rychlostí situaci na asociaci jako svoje uražené ego, to by se klusáci měli.