Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drobná paralela


autor: Mates

TCA se s tímto dopisem ztotožňuje a doufáme, že už se ve svých příspěvcích přestanete schovávat za různé přezdívky (není už čeho se bát), protože situace je velice vážná a je potřeba jí konstruktivně řešit.

Vážení, 

Drobná paralela by tu byla.
 
Současné dění v nejvyšších vládních kruzích mi nepatrně připomíná dění v ČKA a žasnu jaká překvapení, nám mohou přinést Věci veřejné, od kterých jsme očekávali zásadní změnu k lepšímu a opak byl pravdou……….
Stali jsme se svědky toho co hrozilo každým dnem klusáckému chovu a sportu od nástupu J.Svobody do vedoucí funkce ČKA.
Přiznávám, že jsem podporoval J.Svobodu v nástupu do funkce a  o to větším zklamáním je pro mě současná fatální situace.
Je již dnes zcela explicitně nutné říci, že J.Svoboda se zapsal černým písmem do historie klusáckého sportu v ČR jako jeho likvidátor. O tomto faktu nemůže být sporu.
Překročil pověstný okraj propasti, na nějž všichni poukazovali a nyní jsme se ocitli na samém  dně.
 
Skončila doba reptání, že je rok od roku méně dostihových dní, že se snižují dotace, že se  v Chuchli zdražuje ustájení, že nevychází věstník atd. Nyní si klademe jiné otázky: kam prodat koně, trenéři si kladou otázku čím se živit, majitelé - mám nadále držet tak velký statek s pozemky?
Obávám se, že J.Svoboda nám neodpoví.
 
Po letech jsem chtěl sednout k peru a poděkovat J.Svobodovi za první dostihový den 7.4., ale nečekal jsem, že mě předběhne.
Mám za to, že někdo kdo pořádá kraviny, jako je gremium aktivních trenérů, by mohl být natolik aktivní, že by si připravil koně na první dostihový den, jehož datum si sám stanovuje.
Nezmiňuji skutečnost, že soudnému člověku, muselo být předem jasné, že toto grémium nemá objektivně co řešit.
 
J.Svoboda nás zahnal do situace, kdy již nemůžeme nic ztratit a proto lze říci mnoho věcí naplno:
1/ Kladu si otázku, co dřímá v člověku, který opovrhuje naší každodenní prací a ve vztahu k 7.4. celou zimní přípravou, našimi vynaloženými investicemi a časem a jak si zároveň s odstoupením z funkce prezidenta dovolí zůstat ve VV.
Můj názor je ten, že takový člověk by měl být zbaven funkcí v ČKA.
2/ J .Svoboda nám garantuje 17 dostihových dnů ve Slušovicích.
Člověk s takovýmto morálním kreditem nemůže garantovat vůbec nic. Nemenší garancí byla termínová listina pro V.Chuchli.
3/Slušovice nejsou regulérním závodištěm pro klusáky a to nemluvím o tom, že leží kdesi na Slovensku.
Rozhodně se nevysmívám moravským stájím a obdivuji jejich nadšení pro dostihový sport v tom smyslu, že dokáží cestovat za dostihy do Prahy a rovněž vzpomínám na intelektuální humor na Aletu, na téma zda je dál ze Slušovic do Prahy či naopak, ovšem zkušenost v Evropě je taková, že za štěstím se jezdí na západ, minimálně do metropole.
Týž problém se týká již drahná léta plánovaného stadionu v Bravanticích.
Naprosto odmítám diskuse o“ přechodné době,než bude stadion v Bravanticích“. Ten totiž nic nevyřeší i kdyby nakrásně jednou byl dokončen. Či započat?Jednoduše proto, že stejně daleko jsou stadiony v Německu. A ty jsou na západ a je prestiž tam závodit. Ne tak kdesi v Polsku.
4/ Rozhodně jsem neplatil dlouhodobé přihlášky, včetně derby někam do Slušovic na trávu a žádám ČKA, potažmo J.Svobodu, bez ohledu na to, jakou si momentálně vybral funkci navrácení těchto finančních prostředků. Prostředků, které mi měly zprostředkovat start na klusáckém závodišti ve Velké Chuchli.
5/ Chovejte, chovejte! Jeden z patologických výkřiků J.Svobody. Nyní se aktuálně ptám, zda mám letos připustit chovné klisny. Rozhodně bych totiž nerad vychovával a trénoval hříbata někam do Slušovic.
Nakonec právě na chovu je nejlépe patrné, jaký zkázný krok nyní J.Svoboda provedl všem zainteresovaným, právě vzhledem k délce reprodukčního období koně, J.Svoboda nejen zlikvidoval dostihový sport, ale co horšího od tohoto data, se zpětným efektem sníží stavy klusáka v ČR a to jak tuzemského chovu, tak importů.
6/Navrhuji konání omezeného počtu dostihových dnů v Praze –V.Chuchli na standardní dráze za státní prostředky. Domnívám se, že nyní je J.Svoboda ten poslední, kdo by mohl rozhodovat o tom, kde a jaké se budou běhat dostihy za naše peníze.
7/ Pochopitelně nevyhnutný bude audit hospodaření, protože jinak vůbec nemáme možnost se dozvědět o co v ČKA jde.To je rovněž důsledkem mnohokráte poukazovaného faktu a je pravděpodobné, že ze skříně vypadne větší kostlivec než si kdo dokáže představit. Prezident po celou dobu svého funkčního období absolutně s nikým nekomunikoval a kritiku ignoroval v rámci svých „vládních „ starostí, které bychom těžko pochopili a jež doznaly svůj současný efekt.
8/ K tomu všemu by bylo dobré se poradit .Tedy valná hromada.
Rozhodně nemohu souhlasit se všemi advokáty z lidu, kteří poukazují na skutečnost, kdo a kdy může svolat valnou hromadu.Ty všechny chci upozornit, že s tím J .Svoboda počítal a této skutečnosti využíval, dokonce využívá dál.
Jedná se o náš čas, každodenní nasazení a naše prostředky a my se za současné mimořádné situace, chcete-li stavu nouze musíme poradit co dál. Každopádně je v rozporu se zájmy klusáckého sportu, aby se v těchto věcech jakkoli angažoval J.Svoboda.
Dokonce jsem názoru, že by měl mít s okamžitou platností zakázán přístup do oficiálních prostor ČKA a rozhodně by neměl mít přístup k finančním prostředkům.
Je nutné si uvědomit, že i nadále ze své taktické pozice ve VV může i nadále disponovat se státními prostředky.
9/ Z tohoto důvodu bych ocenil, aby sekretariát ČKA informoval  v krátké zprávě o současné situaci Ministerstvo zemědělství a zároveň francouzské partnery z projektu Trotteur France, aby ještě před sezónou byly tyto subjekty informovány, jak, kde a v jakých souvislostech je nakládáno s jejich prostředky.
10/ Pokud dosud fungující orgány ČKA nesjednají nápravu v této absurdní situaci, obrátím se písemně na ministra zemědělství ČR.
 
                                                                                                         
 
Protože jsou tyto stránky jedinou komunikační platformou mezi ČKA a členy považuji je za minimálně tak legitimní, jako současný VV ČKA, tudíž očekávám, že se bude tímto dopisem zabývat. 
 
 
M.Vlasák
Podchotučný Mlýn
5.4.2012
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Alena - pro informaci

Státní dotace jsou určeny výhradně na takové úhrady, které nemají výherní charakter. Tzn., je zakázáno použít je na výplatu výher! K čemu jsou určeny: úhrada pronájmu dostihového areálu a dostihové dráhy, kanceláře, výplaty dostihovým rozhodčím, vydávání příslušných tiskovin atd. V praxi to probíhá tak, že na začátku sezóny nám musí někdo peníze půjčit (Jiří), teprve až když jsou úhrady provedeny – tzn. odběhnuty dostihové dny, státní dotace jsou vyplaceny zpětně a my můžeme peníze vrátit. Na dostihové výhry si finance musíme zajistit od sponzorů a použít můžeme peníze za zápisné (činí zhruba 30 % vyplacených výher), sankce a různé poplatky, které ČKA inkasuje od svých členů.

Chytrý Honza - Re: pro informaci

Ve Slušovicích se už určitě sponzoři hrnou!!! S cvalovými dostihy je tam problém sehnat letos sponzory, oficiálně je zatím vypsán ve Slušovicích jeden jediný dostihový den a klusáky bude někdo sponzorovat?! Ale to jen na okraj. Celé je to Jirkova fraška, kterou s námi sehrál. A kdo do Slušovic nechce, ať tam nejezdí! Ostatním zbudou oči pro pláč, protože žádná mimořádná Valná hromada nikdy nebude, nikdo z VV se s námi bavit nebude a hotovo!

Jirka - Re: Re: pro informaci

No na Slušovice sponzora evidentně máme, jestli správně čtu tak zvedl dotace z 20 na 25 tis!

Účast není povinná, chytrý Honza má jen obrovskou Slušovickou fobii.

Chytrý Honza - Re: Re: Re: pro informaci

Dotace jsou zvýšeny proto, že místo deseti dostihů jich bude tak šest až sedm, takže v konečném výsledku při méně dostizích než v Praze Jirka ještě ušetří!

Jirka - Re: Re: Re: Re: pro informaci

Jak může ušetřit ? Vždyť tam nic nedává a ještě bere, aspoň to tu píšete, ne? prosím o vysvětlení, mám z toho teď zamotanou hlavičku.

Chytrý Honza - Re: Re: Re: Re: Re: pro informaci

No přece na té půjčce ušetří! A pak si to vybere ze státních dotací zpět všechno s patřičnými úroky koncem roku!

aha - Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro informaci

aha, takže my běháme jen za státní ? To se mě nezdá - viz rozpočet níže v diskuzi...

--- - Re: pro informaci

No rozhodně ale ani tyto účely nehradí ze 100% jako každé jiné dotace vyžadují spoluúčast. Kolik to je ?

Tiskový mluvčí - Re: pro informaci

To co říkáte je blbost, a nebo vás někdo blbě informuje.

fjdjdhv - Nechápu

Zdravím,nevím co všem je,jak mohl Svoboda potopit klusácký sport,když je kde běhat? Slušky jsou jedinné řešení v této situaci. A to ,že by se mohlo běhat v Mariankách je totální blbost,sežentě prachy na boxy a muže se tam jet-to chcete s konima stát na autě? Léta se běhaly v Bratislavě na trávě klasiky a nikomu to očividně nevadilo a ted je problem dojet na Moravu,jste zdechlí jet takovou dálku! Co mají říkat malé stáje které chcou běhat a jezdí do Prahy co 14dní a zadarmo? Vy co máte prachy a jezdíte do Staubingu a nevím kde ještě na to máte? Každý není svatoušek,každý máme chyby i Svoboda udělal velkou chybu,ale teď sehnal zavodiště,které chce po nás minimalní pronájem než Chuchle. Kdo nechce jet na Moravu nemusí,nikdo nikoho nenutí!

Chytrý Honza - Re: Nechápu

Jasně, všichni do Slušovic a nekecat! Svoboda je náš zachránce! A ještě zachrání i cvalové dostihy ve Slušovicích - už tam pořadatelé spekulují o 1-2 cvalových dostihových dnech financovaných z peněz za pronájem závodiště na klusácké dostihy. To se budou pánové Vraj a Karlach divit, když jim nakonec Svoboda za pronájem závodiště zaplatí prd! :-)

Karlach - pro Chytrého Honzu - Re: Re: Nechápu

Pánové Karlach a Vreaj se divit nebudou. Přeceňujete naši úlohu v žabomyší válce o klusákou sezónu: my jsme jen souhlasili s žádostí pana Svobody o možnost běhat ve Slušovicích. Nic více a nic méně. Pokud se má ve Slušovicích běhat, pak je to jen a jen možnost. Obdivujeme však jasnozřivost některých respodnetů, kteří už znají výsledek, aniž vědí něco o dohodnutých podmínkách: stejně jako v minulé sezóně bude AČK platit předem, což snad nebude při dohodnutých cenách takový problém. A pokud jde o vztah plateb klusáků a dotace cvalových dostihů, pak jde o prostou kalkulaci - vydělané peníze použijeme pro cvalové dostihy a byli bychom blázni, kdybychom se vzdávali této možnosti. A stále platí už vyslovené: sežeňte si prostředky pro Chuchli a běhejte tam. Jen Vám zatleskáme, nejsme závistiví. Slušovické závodiště je Vám k dispozici. To je vše. Ale máte li zájem za to Jiřího Svobodu ukřižovat, je to jwn Vaše věs. Stále platí so Komenského: "Kéž bych méně chtěl anebo více mohl." Do Vašeho rozhodování Vám přejeme hodně zdaru a hlavně dostatek prostředků pro chucchelské závodiště.
Zdeněk Karlach

Chytrý Honza - Re: Re: Re: Nechápu

Pokud to máte pojištěno platbou předem za každý dostihový den, děláte dobře. Podle přihlášek, které mají uzávěrku zítra, tj. v úterý 10.4. by se v sobotu 21.4. mělo běhat ve Slušovicích. Pokud je běhání ve Slušovicích jen a jen možnost, jak uvádíte, zřejmě to ještě není s termínem 21.4. tak jisté. Necháme se překvapit! Ostatně jako už vícekrát jsme se překvapit p.Svobodou nechali! :-)

Stáňa - Re: Re: Re: Nechápu

Dobrý den pane Karlachu, popravdě se divím, že po tom, co si tady od některých pisatelů přečtete, máte ještě chuť se s námi vůbec bavit... Nejvíce tady vykřikují ti, co nemají atlas (viz. že Slušovice leží kdesi na Slovensku - a to i přesto, že tito lidé na Slovensko s koňmi jezdí) nebo ti, kteří se bojí, že by si kvůli dopravě na dostihy museli trochu přivstat a domů by přijeli o něco později než jsou zvyklí. Na jednu stranu chápu, že pro ročníkové koně je tvrdá pražská dráha lepší - ať se tedy Derby, St. Leger a Velké ceny tří a čytřletých v Praze odběhají, ale myslím, že loňské běhání ve Slušovicích ukázalo, že i na travnaté dráze s klopenými oblouky se dají zaběhnout slušné časy a kdo touží po nových horentních osobních rekordech svých koní, může si pro ně jet do opěvovaného Straubingu nebo někam jinam. Ponechat stranou nelze ani to, že sociální zázemí pro lidi okolo koní je ve Slušovicích na daleko vyšší úrovni než v celé slavné Chuchli a že i návštěvnost diváků je nesrovnatelná... Předpokládám, že po tomto komentáři mi zde bude náležitě vysvětleno, že sociální zařízení ani návštěvnost není na programu dne a že jsem křupan z venkova, který ničemu nerozumí, ale pořád se tady volá po otevřeném vyjádření vlastních názorů, tak jsem vyjádřila i ten svůj a na rozdíl od některých pragocentricky orientovaných pisatelů nebudu plivat na ruku, kterou nám někdo nabídne na pomoc. Pěkný den Vám i panu Vrajovi :-).

Chytrý Honza - Re: Re: Re: Re: Nechápu

Milá Stáňo, já osobně nic proti Slušovicím ani pánům Karlachovi a Vrajovi nemám. zato proti panu Svobodovi ano. Jestliže je vyhlášena termínová listina na letošek do Prahy-Velké Chuchle včetně propozic na jarní část sezóny, a po prvním zrušeném dostihovém dni se má veškeré dění přesunout na letošek do Slušovic, tak je někdo velkej blb, že zjistí až v dubnu, že na zaplacení nájmu v Praze nejsou na ČKA peníze a nebo ten pan Někdo dělá blbce z nás. Tím chci jen říct, že Svobodovi už nevěřím a neuvěřím jediné slovo. Ve Slušovicích je zázemí na velmi dobré úrovni. Návštěvnost v porovnání s Prahou (v Chuchli cca 20 diváků mimo majitele, trenéry, jezdce, ošetřovatele klusáků) je ve Slušovicích nesrovnatelná (cca 60 diváků) s potenciálem zvýšení na trojciferné číslo. Troj i vícenásobný nárůst obecenstva na klusácíh je skutečně neuvěřitelný!

majitel - Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

Chytrej Honzo, když čtu tvoje komentáře, tak jsem došel k názoru, že ten BLB seš ty.Pokud bude TMM požadovat nájemné za dráhu vyšší, než 50 tisíc, tak je to mrhání penězma. Pokud jim nestačí když kape ,tak nemusej mít nic.
Mimo jiné, jakmile se nějaká kontrola dozví, že státníma dotacema se lepí nájem dráhy, tak jsem zvědav ,kde budeš běhat. Možná po Václaváku nahoru a dolu a vem si stopky, jestli budeš mít lepší čas, než na trávě.

Chytrý Honza - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

No to je zajímavý, že dotedˇ nikomu na ČKA nevadilo klopit za dráhu v Chuchli za jeden dostihový den skoro sto litrů! Pak jsou BLBOVÉ všichni, když až teď, kdy je v pokladně ČKA jedno opravdu velké ho... jim to vadit začalo!

Stáňa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

Chytrý Honzo, máš na mysli tu dráhu, na které se už konaly cyklistické a automobiové závody a kdoví, jestli náhodou nejsou nějaké další akce v plánu? Dokud dráha "patřila" jenom klusákům, tak to asi opravdu nikomu nevadilo...

Chytrý Honza - Přetlak zájmu o start ve Slušovicích!!! Davy majitelů, trenérů, koní a návštevníků se rnou v sobotu 21.4. do Slušovic!!! :-))

http://www.czetra.cz/cz/prihlasky.htm

To je zas zábavné čtení!!! Přihlášeno je do Slušovic celkem 36 koní do všech dostihů, 6 dostihů zrušeno, 3 dostihy nově vypsány. Zveřejněny přihlášky pouze do 4 dostihů, 2x po pěti a 2x po šesti koních! To jsem zvědav, jestli se dodrží ten výmysl, že na OSK do dostihu musí být aspoň 7 koní, aby dostih nebyl zrušen???!!!

Hloupý Honza - Davy majitelů, trenérů, koní a návštevníků se hrnou v sobotu 21.4. do Slušovic!!! :-))

To se neboj, že si Svoboda zruší dostihy ve Slušovicích, minimum sedm koní na startce dostihu ve Slušovicích platit rozhodně nebude!