Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drobná paralela


autor: Mates

TCA se s tímto dopisem ztotožňuje a doufáme, že už se ve svých příspěvcích přestanete schovávat za různé přezdívky (není už čeho se bát), protože situace je velice vážná a je potřeba jí konstruktivně řešit.

Vážení, 

Drobná paralela by tu byla.
 
Současné dění v nejvyšších vládních kruzích mi nepatrně připomíná dění v ČKA a žasnu jaká překvapení, nám mohou přinést Věci veřejné, od kterých jsme očekávali zásadní změnu k lepšímu a opak byl pravdou……….
Stali jsme se svědky toho co hrozilo každým dnem klusáckému chovu a sportu od nástupu J.Svobody do vedoucí funkce ČKA.
Přiznávám, že jsem podporoval J.Svobodu v nástupu do funkce a  o to větším zklamáním je pro mě současná fatální situace.
Je již dnes zcela explicitně nutné říci, že J.Svoboda se zapsal černým písmem do historie klusáckého sportu v ČR jako jeho likvidátor. O tomto faktu nemůže být sporu.
Překročil pověstný okraj propasti, na nějž všichni poukazovali a nyní jsme se ocitli na samém  dně.
 
Skončila doba reptání, že je rok od roku méně dostihových dní, že se snižují dotace, že se  v Chuchli zdražuje ustájení, že nevychází věstník atd. Nyní si klademe jiné otázky: kam prodat koně, trenéři si kladou otázku čím se živit, majitelé - mám nadále držet tak velký statek s pozemky?
Obávám se, že J.Svoboda nám neodpoví.
 
Po letech jsem chtěl sednout k peru a poděkovat J.Svobodovi za první dostihový den 7.4., ale nečekal jsem, že mě předběhne.
Mám za to, že někdo kdo pořádá kraviny, jako je gremium aktivních trenérů, by mohl být natolik aktivní, že by si připravil koně na první dostihový den, jehož datum si sám stanovuje.
Nezmiňuji skutečnost, že soudnému člověku, muselo být předem jasné, že toto grémium nemá objektivně co řešit.
 
J.Svoboda nás zahnal do situace, kdy již nemůžeme nic ztratit a proto lze říci mnoho věcí naplno:
1/ Kladu si otázku, co dřímá v člověku, který opovrhuje naší každodenní prací a ve vztahu k 7.4. celou zimní přípravou, našimi vynaloženými investicemi a časem a jak si zároveň s odstoupením z funkce prezidenta dovolí zůstat ve VV.
Můj názor je ten, že takový člověk by měl být zbaven funkcí v ČKA.
2/ J .Svoboda nám garantuje 17 dostihových dnů ve Slušovicích.
Člověk s takovýmto morálním kreditem nemůže garantovat vůbec nic. Nemenší garancí byla termínová listina pro V.Chuchli.
3/Slušovice nejsou regulérním závodištěm pro klusáky a to nemluvím o tom, že leží kdesi na Slovensku.
Rozhodně se nevysmívám moravským stájím a obdivuji jejich nadšení pro dostihový sport v tom smyslu, že dokáží cestovat za dostihy do Prahy a rovněž vzpomínám na intelektuální humor na Aletu, na téma zda je dál ze Slušovic do Prahy či naopak, ovšem zkušenost v Evropě je taková, že za štěstím se jezdí na západ, minimálně do metropole.
Týž problém se týká již drahná léta plánovaného stadionu v Bravanticích.
Naprosto odmítám diskuse o“ přechodné době,než bude stadion v Bravanticích“. Ten totiž nic nevyřeší i kdyby nakrásně jednou byl dokončen. Či započat?Jednoduše proto, že stejně daleko jsou stadiony v Německu. A ty jsou na západ a je prestiž tam závodit. Ne tak kdesi v Polsku.
4/ Rozhodně jsem neplatil dlouhodobé přihlášky, včetně derby někam do Slušovic na trávu a žádám ČKA, potažmo J.Svobodu, bez ohledu na to, jakou si momentálně vybral funkci navrácení těchto finančních prostředků. Prostředků, které mi měly zprostředkovat start na klusáckém závodišti ve Velké Chuchli.
5/ Chovejte, chovejte! Jeden z patologických výkřiků J.Svobody. Nyní se aktuálně ptám, zda mám letos připustit chovné klisny. Rozhodně bych totiž nerad vychovával a trénoval hříbata někam do Slušovic.
Nakonec právě na chovu je nejlépe patrné, jaký zkázný krok nyní J.Svoboda provedl všem zainteresovaným, právě vzhledem k délce reprodukčního období koně, J.Svoboda nejen zlikvidoval dostihový sport, ale co horšího od tohoto data, se zpětným efektem sníží stavy klusáka v ČR a to jak tuzemského chovu, tak importů.
6/Navrhuji konání omezeného počtu dostihových dnů v Praze –V.Chuchli na standardní dráze za státní prostředky. Domnívám se, že nyní je J.Svoboda ten poslední, kdo by mohl rozhodovat o tom, kde a jaké se budou běhat dostihy za naše peníze.
7/ Pochopitelně nevyhnutný bude audit hospodaření, protože jinak vůbec nemáme možnost se dozvědět o co v ČKA jde.To je rovněž důsledkem mnohokráte poukazovaného faktu a je pravděpodobné, že ze skříně vypadne větší kostlivec než si kdo dokáže představit. Prezident po celou dobu svého funkčního období absolutně s nikým nekomunikoval a kritiku ignoroval v rámci svých „vládních „ starostí, které bychom těžko pochopili a jež doznaly svůj současný efekt.
8/ K tomu všemu by bylo dobré se poradit .Tedy valná hromada.
Rozhodně nemohu souhlasit se všemi advokáty z lidu, kteří poukazují na skutečnost, kdo a kdy může svolat valnou hromadu.Ty všechny chci upozornit, že s tím J .Svoboda počítal a této skutečnosti využíval, dokonce využívá dál.
Jedná se o náš čas, každodenní nasazení a naše prostředky a my se za současné mimořádné situace, chcete-li stavu nouze musíme poradit co dál. Každopádně je v rozporu se zájmy klusáckého sportu, aby se v těchto věcech jakkoli angažoval J.Svoboda.
Dokonce jsem názoru, že by měl mít s okamžitou platností zakázán přístup do oficiálních prostor ČKA a rozhodně by neměl mít přístup k finančním prostředkům.
Je nutné si uvědomit, že i nadále ze své taktické pozice ve VV může i nadále disponovat se státními prostředky.
9/ Z tohoto důvodu bych ocenil, aby sekretariát ČKA informoval  v krátké zprávě o současné situaci Ministerstvo zemědělství a zároveň francouzské partnery z projektu Trotteur France, aby ještě před sezónou byly tyto subjekty informovány, jak, kde a v jakých souvislostech je nakládáno s jejich prostředky.
10/ Pokud dosud fungující orgány ČKA nesjednají nápravu v této absurdní situaci, obrátím se písemně na ministra zemědělství ČR.
 
                                                                                                         
 
Protože jsou tyto stránky jedinou komunikační platformou mezi ČKA a členy považuji je za minimálně tak legitimní, jako současný VV ČKA, tudíž očekávám, že se bude tímto dopisem zabývat. 
 
 
M.Vlasák
Podchotučný Mlýn
5.4.2012
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Veronika - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

Sice máte komentáře na to, jak tam byly auta a lyže, ale kdo z vás ví, že byl pře 14 dněma na dráhu navezen novej materiál, dráha byla zarovnána, díky zahlazeny, ručně jsme vyhazovali kameny, a od té doby na dráze nebyl nikdo jiný než klusáčtí koně?..

cgvjh - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

No spíš je ostuda, že vás tam nechali jezdit celou zimu mezi dírami. To samozřejmě není vaše chyba, ale svědčí to o tom jak se ke klusákům chovají majitelé závodiště.

Pomsta bude sladká - ceqick

Za nedodržení podepsané smlouvy na letošní rok na pronájem závodiště v Chuchli ze strany ČKA bude klusácká dráha odstraněna z povrchu chuchelského závodiště.

Anka - Re: Re: Re: Re: Nechápu

Pro Stáňu: No s tou diváckou kulisou to vloni ve Slušovicích nebylo teda nic moc, nevím, kde jste byla

Stáňa - Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

Zato v Chuchli je to s diváckou kulisou opravdu bomba :-) Je fakt, že na samostatné klusácké dny tam bylo lidí nic moc (tomu se nejspíš není co divit, když s propagací si asi nikdo moc hlavu nelámal), ale měla jsem několikrát možnost se svézt v klusáckých dostizích ve dnech, kdy se pořádaly dostihy cvalové a můžu říct, že tolik diváků, co za jeden den ve Slušovicích, nebylo v Chuchli dohromady od té doby, co tam klusáci běhají samostatně v sobotu. Tím netvrdím, že by se ve Sluškách měly běhat klusácké dostihy zároveň s cvalovými, jen reaguju na dotaz, kde jsem to vlastně byla :-).

Anka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

Kdyby byly v Chuchli společně klusáci a cvalové, jak to bylo v dřívějších letech (myslím 70tá a 80tá léta), tak by bylo diváků taky hodně :-) to je jasné

Stáňa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu

:-) A taky se tak běhalo v letech devadesátých :-) návštěvnost není to podstatné, co se tady momentálně má řešit, ale bylo mi jasné, že si někdo neodpustí se té mojí poznámky chytit a otřískat mi ji o hlavu :-)) Prostě Slušovice mi jako řešení nepřijatelné nepřipadají, to je všechno a komu je líno přijet, ať jede jinam, do Rakouska, do Německa nebo kamkoliv...

Anka - Re: Nechápu

Já hlavně nechápu, že vyhlásil termíny, Chuchli jako dráhu, kde se budou letos dostihy pořádat, počkal na přihlášky a pak z minuty na minutu to zrušilm pro malý počet přihlášených (to se s přihlášek vědělo, tak se mohly změnit propozice u některých dostihů) a za další minutu vydal prohlášení, že se vše v Praze ruší a přesouvá do Slušovic (zatím bez termínů atd.). To je všechno jenom komedie to už bylo dávno připravený a dohodnutý ve Slušovicích a to vyhlášení propozic, termínů a Prahy byla jenom sranda - fakt blbá sranda. Kdyby se totiž už v průběhu zimy veřejně mluvilo, že to bude ve Slušovicích, tak se majitelé a trenéři zařídí jinak.

počtář - Slušovická čísla

Ze Slušovic do Prahy je sice stejně daleko jako z Prahy do Slušovic, ale jinak tam platí úplně jiná čísla. 61 koní na startce v Praze znamená zrušení dostihů pro nedostatek oznámených koní, 34 koní na přihláškách ve Slušovicích znamená úpravy propozic, zvýšení dotací a jejich výplatu v hotovosti.

realista - Polabí se zbláznilo

Já nevím odkaď jsi spadnul Mates, člověk který sám 'topí' už čtvrtou sezonu, to znamená, že tam musel dát minimálně 10 mega by neměl mít přístup do ČKA a naznačuješ, že ještě snad vyvádí nějaké peníze? Co by asi vyváděl? Dyť tam nic není!
Já bych ho spíš zakázal té vaší Labské partě uřvaných hňupů. Sežeňte si prachy od Balcara a pořádejte si dostihy kde chcete, ostatně Vás k tomu výbor vyzval, a dobře udělal. Budete se mít jako za starých dobrých časů po kterých voláte - budete dělat Balcarům křoví.

Jan Žirovnický - Re: Polabí se zbláznilo

Realista?...Ty jsi si asi šlehnul LSD, protože realita vypadá trošku jinak ty blbečku co se neumí ani podepsat!!!!!!

driognkr - Re: Re: Polabí se zbláznilo

potrefená husa a uřvaný hňup se vždycky ozve :-)

abcd - Re: Polabí se zbláznilo

pokud mne pamet neklame, tak Svoboda penize jen pujcil a chce je zpatky. Jako kompenzaci za ty svoje pujcky nas vsechny vydira a jen nekdo ducha mdleho muze vypustit takovýhle kecy. Jestli se nekdo zblaznil, tak se cihni do zrdcadla a moc se nelekni. Ze si sedite na vedeni je dost smutny, Mates naprosto presne pojmenoval celou situaci, ze by to ani klasik neztvarnil lepe. Nikdo po Balcarovi nevola, ale kdyz uz si ho beres do huby, tak za nej aspon vsechno fungovalo a hlavne platil.

Alena - Re: Polabí se zbláznilo

on vás humor přejde, o penězích naštěstí nebude rozhodovat někdo, kdo nemá slušnost se podepsat stejně jako ten, kdo odstoupil. Jestli někdo něco garantuje, tak sám za sebe a na své vlastní náklady. Státní prostředky budou v každém případě použity v souladu se smlouvami. Kromě toho ten odstoupivší pán cosi podepsal a smlouva není holubník.

Alena - Re: Polabí se zbláznilo

on vás humor přejde, o penězích naštěstí nebude rozhodovat někdo, kdo nemá slušnost se podepsat stejně jako ten, kdo odstoupil. Jestli někdo něco garantuje, tak sám za sebe a na své vlastní náklady. Státní prostředky budou v každém případě použity v souladu se smlouvami. Kromě toho ten odstoupivší pán cosi podepsal a smlouva není holubník.

blondýn - Re: Re: Polabí se zbláznilo

Mila Alenko, kolik mas provizi z té smlouvy, ze Ti lezi na srdecku jeji zdarne plneni ?

nikdo - Lekce ekonomie pro pražáky

A víte pozorní čtenáři kolik by se toho za státní odběhalo ? Inu dáme si lekci ekonomie. Jeden den v naší luxusem oplývající Chuchli přijde na nějakých 135 tis. Samozřejmě jen režie - nájem a výplata personálu. K tomu tu máme dostihové výhry - v průměru 250 tis(1x14+5x20+50+90 a bez francouzů) - Derby den je za 3 normální dny). Na zápisném se vybere čtvrtina - 8 koní x 4% = 24%. Tzn. 60-70 tis s nějakou tou pokutou.

To dělá nějakých 320 tis. na dostihový den.

Státních dotací jsme dostali loni 2,28 mil. Logicky mě tedy vychází 7 dostihových dní (bez Derby dne).

To ale předpokládá, že režie sekteratiátu se uživí sama z poplatků, což je také dost nereálný předpoklad. Nájem a plat bude vždy někdo chtít ať to bude kdokoliv a bude sedět kdekoliv. Tzn. cirka 350 tis minimálně, když se vše ořeže na kost.

Takže závěrem - kolik za státní? Derby den plus 3 až 4 dostihové dny. Málo co ?

A to vše v době nejistoty a masivních škrtů ve státním rozpočtu, takže to také může být letos jen půlka, nebo i nic. Kalousek nám bohužel ukázal, že to klidně jde ze dne na den. Najde se snad někdo, kdo tohle riziko vezme na sebe? Co nový vůdce řekne koncem sezony, kdy chodi statni peníze ? Sorry stát nedal, nebude vyplaceno nic.

Znám jednu zemi, kde se běhá za státní, jmenuje se Slovensko.

Chytrý Honza - Re: Lekce ekonomie pro pražáky

Na Slovensku se běhá jeden klusácký dostih týdně v Bratislavě, resp. jeden dostih při dostihových dnech v Bratislavě vyjma odpolední Turf Gala a Slovenské derby. To je nějakých 14 dostihů v roce 2012 a jeden-max.2 dny v Novém Tekově po šesti dostizích. Tady se za státní zatím odběhlo víc jak 26 klusáckých dostihů za sezónu.

přechytralý Honza - Re: Re: Lekce ekonomie pro pražáky

Na Slovensku mají asi 15 koní, my 200 takže na tom jsou Slováci ještě královsky...

Chytrý Honza - Re: Re: Re: Lekce ekonomie pro pražáky

Myslím, že Slovensko brzy doženeme (v počtu registrovaných klusáckých koní)! :-))