Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drobná paralela


autor: Mates

TCA se s tímto dopisem ztotožňuje a doufáme, že už se ve svých příspěvcích přestanete schovávat za různé přezdívky (není už čeho se bát), protože situace je velice vážná a je potřeba jí konstruktivně řešit.

Vážení, 

Drobná paralela by tu byla.
 
Současné dění v nejvyšších vládních kruzích mi nepatrně připomíná dění v ČKA a žasnu jaká překvapení, nám mohou přinést Věci veřejné, od kterých jsme očekávali zásadní změnu k lepšímu a opak byl pravdou……….
Stali jsme se svědky toho co hrozilo každým dnem klusáckému chovu a sportu od nástupu J.Svobody do vedoucí funkce ČKA.
Přiznávám, že jsem podporoval J.Svobodu v nástupu do funkce a  o to větším zklamáním je pro mě současná fatální situace.
Je již dnes zcela explicitně nutné říci, že J.Svoboda se zapsal černým písmem do historie klusáckého sportu v ČR jako jeho likvidátor. O tomto faktu nemůže být sporu.
Překročil pověstný okraj propasti, na nějž všichni poukazovali a nyní jsme se ocitli na samém  dně.
 
Skončila doba reptání, že je rok od roku méně dostihových dní, že se snižují dotace, že se  v Chuchli zdražuje ustájení, že nevychází věstník atd. Nyní si klademe jiné otázky: kam prodat koně, trenéři si kladou otázku čím se živit, majitelé - mám nadále držet tak velký statek s pozemky?
Obávám se, že J.Svoboda nám neodpoví.
 
Po letech jsem chtěl sednout k peru a poděkovat J.Svobodovi za první dostihový den 7.4., ale nečekal jsem, že mě předběhne.
Mám za to, že někdo kdo pořádá kraviny, jako je gremium aktivních trenérů, by mohl být natolik aktivní, že by si připravil koně na první dostihový den, jehož datum si sám stanovuje.
Nezmiňuji skutečnost, že soudnému člověku, muselo být předem jasné, že toto grémium nemá objektivně co řešit.
 
J.Svoboda nás zahnal do situace, kdy již nemůžeme nic ztratit a proto lze říci mnoho věcí naplno:
1/ Kladu si otázku, co dřímá v člověku, který opovrhuje naší každodenní prací a ve vztahu k 7.4. celou zimní přípravou, našimi vynaloženými investicemi a časem a jak si zároveň s odstoupením z funkce prezidenta dovolí zůstat ve VV.
Můj názor je ten, že takový člověk by měl být zbaven funkcí v ČKA.
2/ J .Svoboda nám garantuje 17 dostihových dnů ve Slušovicích.
Člověk s takovýmto morálním kreditem nemůže garantovat vůbec nic. Nemenší garancí byla termínová listina pro V.Chuchli.
3/Slušovice nejsou regulérním závodištěm pro klusáky a to nemluvím o tom, že leží kdesi na Slovensku.
Rozhodně se nevysmívám moravským stájím a obdivuji jejich nadšení pro dostihový sport v tom smyslu, že dokáží cestovat za dostihy do Prahy a rovněž vzpomínám na intelektuální humor na Aletu, na téma zda je dál ze Slušovic do Prahy či naopak, ovšem zkušenost v Evropě je taková, že za štěstím se jezdí na západ, minimálně do metropole.
Týž problém se týká již drahná léta plánovaného stadionu v Bravanticích.
Naprosto odmítám diskuse o“ přechodné době,než bude stadion v Bravanticích“. Ten totiž nic nevyřeší i kdyby nakrásně jednou byl dokončen. Či započat?Jednoduše proto, že stejně daleko jsou stadiony v Německu. A ty jsou na západ a je prestiž tam závodit. Ne tak kdesi v Polsku.
4/ Rozhodně jsem neplatil dlouhodobé přihlášky, včetně derby někam do Slušovic na trávu a žádám ČKA, potažmo J.Svobodu, bez ohledu na to, jakou si momentálně vybral funkci navrácení těchto finančních prostředků. Prostředků, které mi měly zprostředkovat start na klusáckém závodišti ve Velké Chuchli.
5/ Chovejte, chovejte! Jeden z patologických výkřiků J.Svobody. Nyní se aktuálně ptám, zda mám letos připustit chovné klisny. Rozhodně bych totiž nerad vychovával a trénoval hříbata někam do Slušovic.
Nakonec právě na chovu je nejlépe patrné, jaký zkázný krok nyní J.Svoboda provedl všem zainteresovaným, právě vzhledem k délce reprodukčního období koně, J.Svoboda nejen zlikvidoval dostihový sport, ale co horšího od tohoto data, se zpětným efektem sníží stavy klusáka v ČR a to jak tuzemského chovu, tak importů.
6/Navrhuji konání omezeného počtu dostihových dnů v Praze –V.Chuchli na standardní dráze za státní prostředky. Domnívám se, že nyní je J.Svoboda ten poslední, kdo by mohl rozhodovat o tom, kde a jaké se budou běhat dostihy za naše peníze.
7/ Pochopitelně nevyhnutný bude audit hospodaření, protože jinak vůbec nemáme možnost se dozvědět o co v ČKA jde.To je rovněž důsledkem mnohokráte poukazovaného faktu a je pravděpodobné, že ze skříně vypadne větší kostlivec než si kdo dokáže představit. Prezident po celou dobu svého funkčního období absolutně s nikým nekomunikoval a kritiku ignoroval v rámci svých „vládních „ starostí, které bychom těžko pochopili a jež doznaly svůj současný efekt.
8/ K tomu všemu by bylo dobré se poradit .Tedy valná hromada.
Rozhodně nemohu souhlasit se všemi advokáty z lidu, kteří poukazují na skutečnost, kdo a kdy může svolat valnou hromadu.Ty všechny chci upozornit, že s tím J .Svoboda počítal a této skutečnosti využíval, dokonce využívá dál.
Jedná se o náš čas, každodenní nasazení a naše prostředky a my se za současné mimořádné situace, chcete-li stavu nouze musíme poradit co dál. Každopádně je v rozporu se zájmy klusáckého sportu, aby se v těchto věcech jakkoli angažoval J.Svoboda.
Dokonce jsem názoru, že by měl mít s okamžitou platností zakázán přístup do oficiálních prostor ČKA a rozhodně by neměl mít přístup k finančním prostředkům.
Je nutné si uvědomit, že i nadále ze své taktické pozice ve VV může i nadále disponovat se státními prostředky.
9/ Z tohoto důvodu bych ocenil, aby sekretariát ČKA informoval  v krátké zprávě o současné situaci Ministerstvo zemědělství a zároveň francouzské partnery z projektu Trotteur France, aby ještě před sezónou byly tyto subjekty informovány, jak, kde a v jakých souvislostech je nakládáno s jejich prostředky.
10/ Pokud dosud fungující orgány ČKA nesjednají nápravu v této absurdní situaci, obrátím se písemně na ministra zemědělství ČR.
 
                                                                                                         
 
Protože jsou tyto stránky jedinou komunikační platformou mezi ČKA a členy považuji je za minimálně tak legitimní, jako současný VV ČKA, tudíž očekávám, že se bude tímto dopisem zabývat. 
 
 
M.Vlasák
Podchotučný Mlýn
5.4.2012
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tucet - Re: Re: Re: Re: Lekce ekonomie pro pražáky

Příspěvek se ale netýká Slovenska, je to rozvaha kolik by se ufinancovalo ze státních peněz. Bohužel je to smutné a tristní.

Klára - paralela

Já bych paralelu s děním v politice viděla v tom, že lidé jsou nepoučitelní. Nebo spíš se nechtějí poučit, chtějí věřit že i zoufalá situace se změní k lepšímu a nějak zázračně vyřeší. U voleb rádi naslouchají těm „novým, čistým, s dobrými úmysly“ a potom naletí někomu jako jsou Věci veřejné. Pokud mluvím sama za sebe, odmítala jsem vidět, kam jasně a nezadržitelně míří náš klusácký sport. Mám dva dostihové koně nachystané na sezónu, nedávno narozené hříbě, připuštěnou chovnou klisnu a podobně jako Mates řeším čapkovskou otázku kam s nimi. Také jsem podporovala a volila Jiřího, protože byl jediný ochotný převzít zodpovědnost, a loni v září uvěřila jeho tvrzení, že těžiště klusáckého provozu samozřejmě zůstává na chuchelské dráze. Mea Culpa.

Míša Zemanová - Naprostý souhlas

Musím říci, že už dlouho jsem se s ničím tak neztotožnila. Měli bychom se co nejdříve sejít a říci si na rovinu, co chceme a jaké jsou možnosti dalšího fungování českého klusáckého sportu. Předpokládám, že většina z nás nestojí o to, k čemu nás tlačí současné vedení. Ostatně svědčí o tom i to, že majitelé a trenéři již reagují na zprávu Jiřího Svobody zvýšeným vývozem počtu koní do zahraničí.
A chválím autorovy nepochybné literární vlohy...

Šotek - Řešení - Totalní čistka

Jestli, někdo ze stávajícího sekretariátu půjde informovat na ministerstvo, tak příjdeme ještě o to co dostáváme. A co to vlastně dnes je sekretariát a VV.
S tvojí kritikou Svobody souhlasím, ale jde jenom o něj.
První kdo ho v tom nechal , jsou ostatní členové VV.
Dva odstoupili, protože tam nebyli stejně nic platní. Zůstal tam Šplíchal, který neví o co kterémukoliv vedení jde a Pokorná, která svýma intrikama se hlavně podílí na likvidaci ČKA a která nemá ani tolik soudnosti aby sama skončila. Vono každá koruna dobrá dokud to alespoň trochu kape.
Tady je jediná možnost.Dát se dohromady, táhnout za jeden provaz a pomoci kdo může. A to vymést celý výbor i slavnou manažerku. Jinak končí klusácký sport v Čechách ataké na Moravě.
Ve Slušovicích lze odběhat cca 5 dostihů, v Lysé 2-3, dokonce bych se vrátil i k Mariánkám, ale gro musí zůstat v Praze na standardní dráze, což má význam pro testování koní a selekci do chovu. A pokud si někdo myslí, že to půjde bez českých chovatelů, tak je na velkém omylu.
Že se nikdo nechce pod svoje názory podepsat, se nediv. Dokud tam bude sedět doktorka.
Poslední dotaz: Proč se neumožní členům ČKA vyjadřovat se na stránkách "czetra" a třeba i přes registraci.