Jdi na obsah Jdi na menu
 


Totalitní praktiky

 

Ještě se nová sezóna ani nerozeběhla a už se pomalu ale jistě vracíme do starých kolejí. Osvědčené praktiky a pohrdání členskou základnou!
    Na letošním Valném shromáždění jsme si zvolili nový Výkonný výbor v naději, že nám zajistí určitá pravidla a hlavně spravedlnost. Leč rozhoduje opět jen jedinec. Někteří členové VV a příslušné komise jsou jako obvykle hnáni do boje s časem, který nečeká. Opět se ukazuje, že organizovat Valné shromáždění, zejména volební, na konci ledna je velmi účelové a nahrává starým strukturám (MVDr.& Mgr.). Na kvalitní přípravu sezóny je tak velmi málo času. Všichni máme svá zaměstnání a činnost pro ČKA děláme dobrovolně po práci. Sportovně technická komise (STK) je navíc zavalena množstvím lety zanedbaných úkolů, aby na ty důležité a podstatné nebyl čas a naše totalitní dvojice si je mohla udělat po svém, stejně jako v letech předcházejících.
   Ze zápisů zasedání VV se dozvídáme spoustu překvapivých informací, jen jízdní řád Pendolina tam chybí (od něho se totiž klasicky odvíjí jednání VV).
Tak například:
Termínová listina je na internetu dřív, než se k ní stačil kdokoliv k tomu kompetentních lidí z VV a technické  komise vyjádřit, přestože byl dán podnět k zamyšlení - viz věstník, bod 2. písmeno g), o rozvržení významných dostihů nemluvě. Hlavně že by „VV“ rád znal „názor“.
STK dostala řadu urgentních úkolů, kterými se doposud nikdo nezabýval, najednou jsou velmi závažné a nesnesou odklad, jak ze zápisu vyznívá. No závažné opravdu jsou a snad právě proto by měly být prováděny s rozmyslem, nikoliv ve spěchu a pod tlakem – zejména změny v DŘ, .
V bodě 2. písmene c) se říká, že úkolem STK je navrhnout hned několik modelů alternativ za handicapy, a to tak, že každý kůň musí mít možnost běhat 2x v měsíci a s reálnou šancí na úspěch. No Páni! Kdy se kdo bil za práva všech koní? Dosud neměli někteří koně šanci běhat vůbec, natož aby měli možnost uspět. To skoro vypadá, že se tady někdo bojí skutečnosti, že jeho koně vyběhali příliš mnoho peněz na to, aby byl zisk jedním z kritérií pro nový handicap. Až na úzkou skupinu koní jsou šance ostatních jinak vcelku vyrovnané. No to bude o těch reálných šancích pro všechny.
Další pozoruhodností je Disciplinární komise. Určovat členy podle toho, čí prohřešek či odvolání se bude řešit? Má se snad hůl dostat do těch správných rukou? Tedy hůl pro toho, koho je třeba vypráskat, naopak milost pro toho, kdo je vyvolený? Jak si to jinak vysvětlit? Bylo by zajímavé vědět, z čí hlavy tohle vypadlo. Navíc čtyři členové? Jak budou asi tak hlasovat? Model disciplinární komise je pevně ukotven v DŘ a stanovách, tak jak mohlo tohle vůbec někoho napadnout.
 Vzhledem k tomu, že příští Valné shromáždění není volební, není jisté, zda nám Jiří opět půjčí 3,5 mega. Skutečnost, že náš boss finance pouze půjčil, nikoliv zajistil, odradil případné sponzory z řad ČKA. To byla velmi nešťastná prezentace hospodaření ČKA a perspektivy do budoucna.
 
 

 

TCA

 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kyzacek - Uz nejde jen o penize, ale o zivoty

to, ze se CKA nepoucila z tragicke smrti Lexuse a opet coby provozovatel dostihu nezajistila zavodiste je alarmujici a neomluvitelne. Vedeni muze dekovat bohu, ze se Instant vydal ke stajim a ne na Strakonickou. Doufam, ze se k cele udalosti zodpovedni cinitele vyjadri a zjednaji napravu. A Cestovi preju brzky uzdraveni, myslim, ze se o stejnej zbytecnej sloupek vyklopil loni pan Smejkal, i tady bych ocekaval, ze se zodpovedni pouci...

Kněžourek - Re: Uz nejde jen o penize, ale o zivoty

Kýzačku ano máš pravdu že nebyla zavřená vstupní brána na závodiště ale určitě za to nemuže DK.Všechno záleží jak je uzavřená smlouva s majitelem areálu a to ví pouze VV a asi by bylo dobré to vědět a pak teprve reagovat a označit vinika.

Nestranný. - Re: Re: Uz nejde jen o penize, ale o zivoty

Kýzáček nepíše o DK,ale o ČKA,která je pořadatelem dostihového dne,ale jinak dobré,jen jeden člověk bojuje o život,jeden se vyválel po zemi i s kamerou,kůň se proběhl k Radotínu,uvidíme co bude příště.

petr - Re: Uz nejde jen o penize, ale o zivoty

Taky půjde o prachy. Zatím je ČKA žalována v případu Lexus o víc než 100 tisíc a nejspíš to prohraje (-me). Ale co, dluhů už máme tak jako tak dost a navíc na ně neprší. Koukněte se na Sazku!

majitel - ..aktualní....

...prvni dostih. den je pomalu za námi, co delaji v CKA? Clovek se ani nedozvi ofic. vysledky! Za co berou peníze!..prenosy je nenahradi!

mirek m. - Kajooooot

Hurá! Kajot sponzoruje ČKA! Hurá? Tak jsem otevřel program a všude vidím - Kajot. Kajot patří mezinejvětší společnosti největší společnosti u nás. Vloni nám dal 4 mega, kolik to bude letos? Myslím, že jako loni zbyde na koně prd. Peníze zase zmizí a všem to bude fuk. Jen někdo si namastí kapsu. Proto ať žije Kajot!

Fantomas - Ha, ha, ha

Možná kdybyste zvedli prdele od počítačů a začali něco dělat, tak by ČKA nebyla v takový situaci v jaký je. Největší radost z toho má Balcar, kterej celej tenhle průser nastartoval.

pikpik - prdlajs velebnosti

Ježišmarjá to je křiku, buďte zticha a klusejte, stejně si s váma vytřou tak akorát.......však víte.
Řvát jste měli při valné hromadě. Dobře vám tak.

hušák - blíží se taky bankrot?

Je veřejným tajemstvím, že ČKA nemá peníze. Ač Mgr. Svoboda na Valné hromadě sliboval, že má finanční stránku letošní sezóny zajištěnou, nyní píše nesmyslné dopisy a oslovuje "staré zavržené struktury" se žádostí o příspěvek. Při Valné hromadě poprvé rozkryl karty, když přiznal, že asociaci peníze nedává, ale pouze pučuje, navíc ji využívá i k dnes tak populárnímu praní peněz. I když si to nechceme přiznat, blíží se soudný den, kdy asociace skončí tak jako SAZKA, tedy v úpadku. Ale v našem případě se žádný Komárek, Kellner či Dopspiva neobjeví.

majitel - Re: blíží se taky bankrot?

Co po něm chcete ? Vždyť je to nafoukaný amatér.

Jean Valjean - Re: Re: Blíží se také bankrot ?

No : Ono amatér Balcar nebo amatér Svoboda vyjde úplně nastejno ... , stále stejná pakáž ve vedení ČKA ... Možná jediná šance je opravdu úpadek ČKA a zastřešení klusáckého provozu v České republice úplně novým občanským sdružením s čistým štítem, prostě úplně novým subjektem s úplně jinými lidmi v jeho čele ...

majitel - Re: Re: Re: Blíží se také bankrot ?

máš pravdu, ale pozor na ČKA jsou vázány státní dotace

Jean Valjean - Re: Re: Re: Re: Blíží se také bankrot ?

Samozřejmě : Státní dotace vždy byly, jsou a dozajista i do budoucna budou proudit do subjektu zastřešujícího celý klusácký provoz v rámci České republiky - po předpokládatelném krachu ČKA zřejmě vznikne subjekt nový, který bude partnerem českého státu jako je doposud ČKA, a to samozřejmě i v otázce přílivu státních peněz do klusáckého sportu (ostatně shodným způsobem to doposud funguje ve vztahu státní dotace - ČKA)

majitel a chovatel - Re: Re: Re: Re: Re: Blíží se také bankrot ?

Pokud ČKA vyhlásí úpadek, tak na dotace tento rok můžeme zapomenout.
Dávám k diskusi návrh zda by nebylo rozumné rozdělit Asociaci, nebo Svaz chovatelů klusáka ( je jedno jak tomu budeme říkat) , od dostihového provozu.
Je nás sice málo, ale já osobně zastávám názor, že by to celé situaci pomohlo. Pokud bude pořadatel dostihů samostatná organizace ( s.r.o, nebo a.s. )tak bude muset zajistit provoz finančně, především ze získaných prostředků a státní dotace, licentační poplatky půjdou tam kam patří.

Qwerty - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Blíží se také bankrot ?

Jestli bude nové sdružení, tak jaký dluh by měl kdo splácet? Ať to zaplatí ten kdo se pod nějakou smlouvu (jestli vůbec nějaká je)podepsal. Jistý je, že se v sobotu běhá za kytičky, jak to tu už před lety sliboval KK.

nezaujatý - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Blíží se také bankrot ?

Ono mluvit o penězích, ukázat je, půjčit je a dát je - to je sakramenstský rozdíl! Ukažte mi, kdo má dnes v ČKA prachy a je ochoten je do sportu dát!? To jsou pořád kecy kecy, a skutek - utek. Vivat Kadlec! Má zdatné následovníky.

Nestranný. - Re: Re: Re: Blíží se také bankrot ?

Nové občanské združení s čistým štítem,ale s holým zadkem,předpokládám.Úplně nové lidi ve vedení,kteří nebudou mít peníze je nanic,kteří je mít budou,tak dříve či později se začnou chovat tradičním způsobem,bohužel,my človíčci jsme pěkný prevíti s tím nikdo nic nenadělá.Také si nedovedu představit,jak splácet dluh a zároveń financovat sezónu.Celková situace je opravdu prekérní,vzdělanci vyhodnoťte jak dál,my ostatní pokračujeme v trenování.

buldoq - Nesmyslné propozice

Již první den se ukázalo, jak nesmyslné propozice "chytrá trojka" vymyslela. Nasadila proti sobě dva jedničkové dostihy - ty se nesešly a oba byly zrušeny! Předpokládám, že za tím byla vypočítavost - snaha vybrat si snazší soupeře, tedy snazší dostih. Rovněž se mohlo jednat i o ryzí blbost, o čemž však zejména v případě "hp" pochybuji. Aspoň se ušetřily "virtuální" peníze a ČKA se více "nezadlužila"...

rozlobený majitel - nestačím se divit

Po delší odmlce nahlížím opět na stránky a nevycházím z údivu. Že si spousta lidí vylévá anonymně srdce, tomu se ani nedivím, co jiného jim taky zbývá. Psát ale příspěvky za někoho jiného je hloupé a zbytečné, dalo se přeci čekat, že pojede všechno ve vyjetých kolejích. Dva proti dvěma, kterým vše stvrdí ten do počtu, nemají šanci mnoho změnit, to je jisté. Aspoň prozatím. Není ale všem dnům konec! Nechci tady taky lamentovat, chci oslovit přímo HP, protože jsem přesvědčen, že příspěvek s touto zkratkou je originál. Takže milá paní doktorko, Vaší práce si na jedné straně cením. Jste velice schopná žena, domnívám se však, že Vaše energie míří hodně špatným směrem a přitom zbytečně. Nemyslím si, že byste na některé věci zapomněla nebo je nevěděla, přesto jsem nucen Vám je připomenout. Za práci na ČKA jste placená a z doslechu (připouštím a nerad používám neověřené informace) docela dobře, takže starat se o chod této organizace a její zabezpečení je přímo Vaše povinnost, nikoliv zásluha. Kde berete tu drzost si na tomto základě osobovat nějaké výsady? Dopustila jste, aby organizace, kterou spravujete, byla nehorázně zadlužená. Osobně považuji za nemístné, aby zaměstnanec sekretariátu zároveň působil ve VV, jelikož dochází ke střetu zájmů, což si dosud asi nikdo neuvědomil. Že není v pořádku již několik let základní dokumentace, konkrétně ročenky, plemenné knihy, věstníky (za loňský rok), v kanceláři je nehorázný nepořádek a sekretariát neplní svou roli, je Vám evidentně jedno. Nejste placená za ježdění koní u pana Volfa, ani za práci pro jiné osoby, jste placená za práci pro ČKA, kterou nevykonáváte dobře. Laskavě (dle Vašeho laskavého vzoru) ji vykonávejte v běžné pracovní době tak, aby byl sekretariát funkční ve dne a ne v noci a všechno bude v pořádku. Na vyplacení dotací se přinejmenším spolupodíleli všichni majitelé, kteří platili zápisné, což nebyla zrovna malá částka. Takže takových komentářů se laskavě zdržte zase Vy sama! O jakém vděku mluvíte? Na valné hromadě jste jako vždycky byla krotká a plná ochoty a slibů, držte se jich. Nechala jste se zvolit do role reprezentanta všech členů, abyste hájila jejich zájmy, nikoliv své osobní. Pan Svoboda nahlas přede všemi garantoval finanční zajištění, o žádné podmíněnosti nepadlo ani slovo. Jestliže chcete vládnout sami dva a ve svůj prospěch, svolejte novou Valnou hromadu a nechte si to odhlasovat, v opačném případě se chovejte podle pravidel a bez výhružek. Tečka.

www.betino.cz - TIPOVACÍ SOUTĚŽ

Tipovací soutěž pro den - sobota 2. dubna 2011 : Kolik bude odběhnuto v sobotu 2. dubna 2011 ve Velké Chuchli dostihů ? Možnosti : a, 0 až 5 , b, přesně 6 , c, 7 a více. Vaše tipy, prosím, na euro-projekty@centrum.cz , správně tipující (do uzávěrky startovních listin) budou zpětně kontaktováni