Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děkujeme, odejděte

Slogan, používaný převážně na politické scéně v souvislosti s volbami, velmi výrazně vystihuje situaci a náladu uvnitř ČKA. Stav, kdy jsou obrazně řečeno všichni proti všem, vůbec nikomu a ničemu neprospívá, ba přímo naopak. Po celý rok se na těchto stránkách snažíme poukázat na negativní realitu, která se přímo dotýká všech členů a s kterou mnozí z nás nesouhlasí. Nesouhlasí, ale mlčí. Proč vlastně mlčí? Nebo spíš proč mluví jen na „zapřenou“?
 
Důvod je velmi jednoduchý a prozaický. Bojíme se. Bojíme se toho, aby s námi někdo nezametl, aby se někdo nenaštval a nemstil se nám, abychom neměli potíže a hlavně aby se běhalo. Běhalo se v domnění, že vynaložené prostředky nebyly vynaloženy zbytečně. V průběhu času ale začínáme mít pochybnosti. Stojí nám to všechno vlastně za to, když získané dotace se nevyplácí nebo spíše jen někomu a nebo jen částečně, když musíme snášet neustále nějaké ústrky, smiřovat se permanentně s nespravedlností, čelit různým náladám a výlevům, vztekat se, že nám zrušili dostih, protože tam jeden kůň chyběl, aby pak „zachránili“ jiný dostih, ve kterém ve finále běhají kusově čtyři koně, z kterých občas opravdu soutěží jen jeden nebo dva. Proč vlastně neustále jen přivíráme oči nad tím či oním? Proč máme čím dál častěji vztek sami na sebe, že sedíme v „pamperskách“ v koutě a posloucháme sliby a samolibé tlachy o skvělé současnosti a ještě úžasnější budoucnosti, mlčíme a necháme o sobě rozhodovat samo-zvoleného bosse bez mandátu?  
 
Odpověď je taky docela jednoduchá. Nechali jsme se zkorumpovat různými protislužbami a vlastní pohodlností. Protože když budu mlčet, tak pro mě nebo místo mě ten či onen udělá to či ono. A protože mi ten nebo onen vyhověl (i když někdy pod nátlakem) tenkrát, tak já teď nemůžu protestovat, přestože bych nejradši řval jak „pavián“ a dělám, že je mi to jedno.
 
Jenže takhle už to vážení nejde! Už si koledujeme o pěkný průšvih.
 
Pominu to, že si Bedřich za podpory Jiřího klidně dohlásí koně po uzávěrce do již zveřejněné startovní listiny, zatímco jindy se nepřijmou přihlášky, které došly pozdě, dejme tomu o čtvrt hodiny. Nebudu rozebírat odebrané a libovolně vrácené licence, s kterými se v poslední době roztrhnul pytel. Nebudu rozebírat handicapy, které mezi námi dělají neskutečné zlo. Dokonce nebudu rozebírat ani (aspoň prozatím) rozporuplné tresty. Chci jen upozornit na jednu základní věc – ČKA přestala plnit své základní úkoly a povinnosti.
 
Omlouvám se, že mluvím všeobecně, ale snažím se držet své zásady a nezveřejňovat jména, jsem-li o to požádána. Chápu to, protože já koně živit nemusím, tudíž nemám v tomto směru žádné povinnosti, takže jakákoliv omezení vůči mé osobě nejsou podstatná. Jestli si Jiří myslí, že mě nějak potrestá tím, že zakáže sekretariátu se mnou spolupracovat, přestože jsem všechny své služby poskytovala bezplatně a nezištně, tak je naivní blázen. Mám o to více času věnovat se lidem, kteří o mou přítomnost a pomoc stojí.
 
Co však považuji za naprosto katastrofální informaci s fatálními důsledky? Dostala se ke mně zpráva, že bychom tento stav měli snášet ještě dva roky, doslova: „ Tenhle stav bez pravidel budeme muset ještě dva roky vydržet a pak už bude všechno fungovat normálně“!!! KDY - PAK, ptám se? Jestliže má Jiří představu, že tohle „svinstvo“ by mělo fungovat další dva roky, žádné potom už nebude.
Další z majitelů jsou po letošním derby značně znechuceni a chystají se svou činnost ukončit. Kdo tu zbyde?
 
Měli bychom všichni zhodnotit své postoje, protože jde o naši případnou budoucnost, okamžitě vzít rozum do hrsti a začít jednat. Je to totiž poslední a jediná šance. Potom už jen potopa…
 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jaro - Re: Re: Re: re: Milý nebo milé jaro?

Já vím že šest chyb je hodně ale psal jsem to ve spěchu a nemněl jsem čas to po sobě přečíst tím méně to prohnat kontrolou pravopisu, to ale není omluva no chybička se vloudila takže se budu snažit aby se nic podobného již neopakovalo.

zima - Mé milé jaro.

Přemýšlím,jestli jsou oni opravdu takový dutoroh či jen s tím pravopisem šprýmujou.Jejich názory nekomentuji.Důležité je,že mají alespoň všech čtyři pohromadě.

jaro - Re: Mé milé jaro.

Zimo zimo co to zdvojení že voni ten pčítač nějak moc nevovládaj,nebo že by tím chtěl básník něco říct?Ale jinak je vidět že jsou člověk navýši a komentovat názory nějakého dutoroha je pod jejich úroven,nebo že by on nebyl schopen nějaké názory smysluplně formulovat nebo že by žádné vlastní názory neměl?

zima - Mé milé jaro.

Přemýšlím,jestli jsou oni opravdu takový dutoroh či jen s tím pravopisem šprýmujou.Jejich názory nekomentuji.Důležité je,že mají alespoň všech čtyři pohromadě.

Jan Žirovnický (Johny) - pěkně vymaštěné a negramotné jaro!!!!!

...až doteď bylo "jaro" moje celkem oblíbené období, ale nyní jsem rád že je ještě daleko....

jaro - Re: pěkně vymaštěné a negramotné jaro!!!!!

A to je vše na co se zmůžeš ubožáku!Je pravda že pravopis by mněl ovládat každý důvody chyb jsem se pokusil vysvětlit výše ale to mně neomlouvá a přesto si troufám říci že podstatný je obsah ovšem to ty ve své tuposti a duševní ubohosti stejně nepochopíš jseš na úrovni výše jmenované zimy zalez pod kámen odkud ses vyplazil!

Jan Žirovnický (Johny) - Re: pěkně vymaštěné a negramotné jaro!!!!!

Sám jsi ubožák...., ale to už teď všichni vědí Ty nablblej anonyme!!!!!

jaro - Re: Re: pěkně vymaštěné a negramotné jaro!!!!!

Ano,používám anonymní jméno není to možná nijak zvlášt hrdinské ale každý holt nejsme Rintintin ostatně své důvody jsem uvedl jinde,je to také proto, že patřím k většině populace pro kterou je mínění okolí relevantní.Podle psychologických výzkumů jsou pouze dvě skupiny obyvatel pro které je názor okolí na svou osobu nezajímavý,tou první jsou lidé kteří mají nadprůměrnou inteligenci a tou druhou lidé kteří mají inteligenci na hranici normality.Vás,zjevně názor okolí nezajímá.Ke které ze dvou výše zmíněných skupin asi patříte?P.S.Je více než jisté že ta první by reagovala spíše na obsah než formu jakéhokoliv zdělení!(Protože si o tomto prostoru myslím, že je určen k řešení jiných problémů tak je toto poslední reakce na podobný výpad vůči mému anonymu)

Alena - Odpověď pro jaro

Z Vaší reakce mám pocit, jako bych někoho napadala já osobně a nejde o žádné překračování stínů. V mých článcích není nic jiného, než holá fakta a tuto skutečnost těžko vyvrátíte. S čím zásadně nesouhlasím, je fakt, že bych jakkoli napadala Helenu a písemně usilovala o její „odstranění“. Pokud jste snad toho přesvědčení, pak žijete v omylu, pročtěte si všechny minulé příspěvky pod články, nenajdete nikde nic. Odstranit kohokoliv je strašně jednoduché a dost pohodlné. Každý dělá jenom to, co mu druzí dovolí. Asi jsem jeden z mála lidí, kteří si nemyslí, že by bylo nutné odstranit nějakou osobu, v tomto případě paní doktorku, jak píšete. Jde spíš o odstranění všeho toho (promiňte mi ten výraz, jinak to nelze nazvat) „bordelu“, který se tady množí geometrickou řadou. Že by se zvedly náklady? „Milej zlatej“, ty se nutně budou muset zvednout, ať se to někomu líbí nebo ne, protože na ČKA je práce na regulérní 3 zaměstnance a „jedna doktorka“, jak píšete, to samozřejmě všechno zvládnout nemůže a taky nezvládá, protože už padá na ústa. Nikdy jsem netvrdila, že bych všechnu tu práci zvládla sama a ani bych se o to nepokoušela, nejsem sebevrah. Zamýšlet se teoreticky v tomto smyslu nemusím, já o řešení téhle situace přemýšlím zcela vážně dost často. Určitou pravdu máte v tom, že každý má nějaký okruh svých oblíbenců. Jenom je sakra velký rozdíl, na jaké bázi jednáme. Samozřejmě všichni jsme schopni pro někoho udělat víc a pro druhého míň. Pokud se jedná o soukromí, pak je to každého věc, ale jestliže se máme bavit o rovině profesionální, pak konec polemik. Podsouvat mi názor, že bych já na místě Heleny pouze protěžovala jiné osoby, no to mi teda promiňte. Na místě paní doktorky bych tam hlavně už dávno nebyla, protože některé věci bych já odmítala systematicky „trávit“ nebo bych tam v žádném případě nebyla sama. A na to vezměte jed! Že to paní doktorka snáší?
Možná jedním z hlavních důvodů je právě skutečnost, že se všichni schovávají pod různé pseudonymy. Píšete, že byste byl veřejně neoblíbený? Jak víte, že už nejste? Nebylo by lepší říci svůj názor otevřeně a konkrétním osobám říci, co jim na nich vadí, byť mezi 4 očima? Tím, že budete kývat na něco, s čím nesouhlasíte, si z lidí přátele neuděláte. Buď Vás ocení, že s nimi jednáte na rovinu ve snaze dojít k urovnání vztahů a vyřešení problémů nebo jsou to „Tataři“a mrzet Vás to nemusí.
P.S. s takovýmto napadáním osoby paní doktorky já taky nesouhlasím.

Bic bozi - Odpověď pro Alenu

Nejhorsi na vsem je, ze podvody nedela jen staj v okruhu Mykoly. Takove vitezstvi Vanessy G, na jehoz zaklade zvitezila v sampionaty Alena Cemusova, byl tedy take pekny hnus.

PK - Re: Odpověď pro Alenu

co to povídáte ohledně Aleny a Vanesy G? Copak Alena zvítězila v amaterském šampionátu? Ne - přece se to podařilo p. Svobodovi.

Alena - Re: Odpověď pro Alenu

Tady má někdo dost, že? Považuji za zbytečné cokoliv vysvětlovat, protože ten, kdo o klusácích aspoň trochu něco ví, viděl sám, jak na tom oba koně na čele byli. Tak jen pro pseudo-odborníky: Snowman absolvoval první životní dostih a v cílové rovině už byl jeho klus přesně na hraně, protože to byl jako na potvoru rychlý dostih. Vybušit za takových okolností debutujícího koně by udělal jen debil. Rovněž Vannesu G jsem ze stejných důvodů hlídala, rozhodně však nebyla u konce sil, takže buďte v klidu, její vítězství bylo nepochybné.
Já zapotřebí nemám, aby kvůli mě někdo zatahoval koně, z čehož obviňujete Michala. A s šampionátem jste mimo mísu, kdybych o něj usilovala, mnoho věcí by probíhalo jinak.
Myslet si samozřejmě můžete, co jen chcete, když se Vám uleví. Je to tak, jak říkám, vlastně píšu. Navíc, vítězství Snowmana by mě potěšilo, protože ho znám z Belgie, to bych ale musela zase já zatáhnout Vannesu. Bylo by to bývalo pro Vás přijatelnější řešení?
Ještě že mám na příští rok trochu odlišné plány. Kvůli mě už nebudete muset trpět.

klidek - Re: Odpověď pro Alenu

Já bych ty šampionáty nepřeceňoval. Vždyť si tady hrajeme na hodně malém písečku. Na tyhle boje jsme si snad už zvykli, různí šampióni vyhrávali s pomocí toho či onoho. Tím neříkám, že se v tomto případě událo něco nekalého, ten dostih jsem neviděl.

Michal Kalčík - Bič boží je "ODBORNÍK"

Většinou se do takových diskusí nezapojuji, tady chci pouze reagovat (a to zcela neanonymě) na příspěvek nějakého "božího posla". Co se Vám nelíbilo na vítězství VANESSY G ? Jestli jde o psaní koní na startku a následné škrtání, tak to není zase tak velký prohřešek, aby se o tom psalo jako o podvodu. Dělala to letos většina stájí a alespon to zachránilo spoustu dostihů. A jestli jste vymyslel takový stupidní názor, že jsem Alenu nechal úmyslně vyhrát, tak jste asi viděl klusáky jen z rychlíku (nebo z tribuny, to je skoro stejné). Samozřejmě jsem takový názor slyšel už v sobotu taky, ale jen a pouze od "odborníků". Klidně budu konkrétní: Masíčko, Kněžourek, paní doktorka... U těch prvních dvou mě to nepřekvapuje, nejradši bych je do té sulky posadil a oni by možná změnili názor. Ale paní doktorka už nějaké zkušenosti s ježděním má, dokonce i s oblíbenými "jednoduchými" francouzemi (cválající Lucky, pulující Patati...). Nejspíš to řekla rozmrzele v afektu po prohraném šampionátu. Budiž... Snowman je mladý a nezkušený, startoval poprvé v životě. A proti dost slušným soupeřům podal výborný výkon časem 18,7 na 2180m. Kdo z debutantů by to šel? Ve Francii zkoušel DVAKRÁT NEÚSPĚŠNĚ dělat kvalifikaci, vždy byl disk. A to s PANEM JEZDCEM - J. Verbeckem. Od něj jsem dostal přes P. Jurkievice instrukce a rady na Snowmana, že musím hodně opatrně, pořád ho mít v ruce a hlavně v konci hodně hlídat. Takže názor našich "odborníků", že když nemán zahozené cígle a neřežu do něj jako hluchej do vrat, tak jsem ho cuknul, to mě fakt dost rozčiluje...

Vojáček - Re: Bič boží je "ODBORNÍK"

Cose týká SNOWMANA, 100% potvrzuji vyjádření Michala. Já jsem s nim pro SNOWMANA v Belgii byl a viděl jsem ho osobně při rychlé práci a jen blázen by na tohoto koně před cílem zatlačil.

Martin Hromadka - Re: Bič boží je "ODBORNÍK"

Michale, to je zcela typicka obrana potrefenych hus: delame to taky, protoze to delaji i ONI. Ze cukame Francouze? Cuka prece i Kalcik! Ze manipulujeme s handicapy? Delal to i Balcar! Ze davame na startky nestartujicici kone? Delaji to vsichni!

Tebou zmineni panove a dama jsou ovsem funkcionari, a tudiz by si meli uvedomit, ze ONI jsou temi, kteri musi vytvaret funkcni pravidla, dohlizet na jejich dodrzovani, a pokud se aktivne ucastni dostihu, tak i jit vsem ostatnim prikladem.

Jinymi slovy, pokud mel nekdo pocit, ze byl Snowman nevyjety, proc to neprosetrila Dostihova komise, repektive proc nekdo misto sireni pomluv v zakulisi nepodal k setreni podnet? Asi proto, ze to tak delame vsichni, tedy i my...

Jeste nazor k „zachranovani“ dostihu nestartujicimi konmi (ktere mimochodem neni v rozporu s pravidly, pouze zalezi na vztahu k dostihu, jestli to zrovna schvalujeme, nebo kricime podvod) - dokud se tady budou v souladu s pravidly rusit klasicke a rocnikove dostihy s dlouhodobym zapisnym, pak je to z pohledu me jako majitele jedina obrana meho naroku. Mlady kun nema sanci behat o vetsi penize kazdy tyden jako treba Francouzi. A autorita nam i v tomto pripade dava nejlepsi priklad.

Alena - Re: Re: Bič boží je "ODBORNÍK"

omlouvám se, ale uz se ztrácím. Kdo koho co vlastne naucil a kdo od koho co prevzal? Neplatí spís deláme to my, tak to delají vsichni, protoze podle sebe soudím Tebe? Sorry, mám asi dlouhé vedení...

kyz(ALK)acek - Prezili jsme sezonu - a co dal?

Vazeni klusacti kolegove, po Derby jsem se zde pokusil zasit semeno dobra do pudy nenavisti, ktera nejen spaluje ratolest naseho sportu, ale take zivi spoustu zdejsich diksutujicich. Vzbudil jsem maximalne usmev, jinak jsem uspel asi jako zehlic zidovsko-arabskeho konfliktu. Proto dnes bez emoci uvedu jen par svych ocekavani a nazoru, co se musi stat v nasledujicich tydnech, abychom se mohli vubec tesit na pristi sezonu:
1. Okamzite vyplaceni vyher, resp. vyuctovanych zisku za celou sezonu - za virtualni penize nekoupim ani konim oves, ani sobe chleb
2. Svolani valne hromady na leden pristiho roku
- doporucuji zajistit ochranku, jak uz tu nekdo uvedl, emoce a alkohol by za soucasne atmosfery mohly vyustit v nasili
3. Predem (do konce prosince) oznamit jednotlive kandidaty do vyboru, zverejnit na strankach czetry jejich programy (vcetne predstavy o financovani provozu) a umoznit o nich svobodnou, ale neanonymni diskusi (tady ani nevim, jestli ja jsem ja, nebo treba pani Doktorka) - aby se zase volby nezmenily v modelarskou soutez o nejhezci maketu zavodiste
4. U voleb pouzit pamet a rozum

Petr - Tak nas po roce zase ceka destrukce dostihove drahy.

3.-4.2010 bude Prazsky rallysprint, sice nebudou podle mapy jezdit po cele draze, ale stejne asi dostane kapky...
http://www.prazskyrallysprint.cz/cz.php?txt=mapy
Upoutavka:
http://www.youtube.com/watch?v=ZP2yGVu-SFo

bubububu - bububu

Co takhle místo toho napadání jiných navrhnout jak z toho ven, navrhujte možné kandidáty. Lepší teď, než na poslední chvíli při valné hromadě, kde se pak rozhodujete podle momentálního stavu hormonů a alkoholu v krvi, pak to podle toho vypadá. Přeji šťastnou ruku při volbě.