Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děkujeme, odejděte

Slogan, používaný převážně na politické scéně v souvislosti s volbami, velmi výrazně vystihuje situaci a náladu uvnitř ČKA. Stav, kdy jsou obrazně řečeno všichni proti všem, vůbec nikomu a ničemu neprospívá, ba přímo naopak. Po celý rok se na těchto stránkách snažíme poukázat na negativní realitu, která se přímo dotýká všech členů a s kterou mnozí z nás nesouhlasí. Nesouhlasí, ale mlčí. Proč vlastně mlčí? Nebo spíš proč mluví jen na „zapřenou“?
 
Důvod je velmi jednoduchý a prozaický. Bojíme se. Bojíme se toho, aby s námi někdo nezametl, aby se někdo nenaštval a nemstil se nám, abychom neměli potíže a hlavně aby se běhalo. Běhalo se v domnění, že vynaložené prostředky nebyly vynaloženy zbytečně. V průběhu času ale začínáme mít pochybnosti. Stojí nám to všechno vlastně za to, když získané dotace se nevyplácí nebo spíše jen někomu a nebo jen částečně, když musíme snášet neustále nějaké ústrky, smiřovat se permanentně s nespravedlností, čelit různým náladám a výlevům, vztekat se, že nám zrušili dostih, protože tam jeden kůň chyběl, aby pak „zachránili“ jiný dostih, ve kterém ve finále běhají kusově čtyři koně, z kterých občas opravdu soutěží jen jeden nebo dva. Proč vlastně neustále jen přivíráme oči nad tím či oním? Proč máme čím dál častěji vztek sami na sebe, že sedíme v „pamperskách“ v koutě a posloucháme sliby a samolibé tlachy o skvělé současnosti a ještě úžasnější budoucnosti, mlčíme a necháme o sobě rozhodovat samo-zvoleného bosse bez mandátu?  
 
Odpověď je taky docela jednoduchá. Nechali jsme se zkorumpovat různými protislužbami a vlastní pohodlností. Protože když budu mlčet, tak pro mě nebo místo mě ten či onen udělá to či ono. A protože mi ten nebo onen vyhověl (i když někdy pod nátlakem) tenkrát, tak já teď nemůžu protestovat, přestože bych nejradši řval jak „pavián“ a dělám, že je mi to jedno.
 
Jenže takhle už to vážení nejde! Už si koledujeme o pěkný průšvih.
 
Pominu to, že si Bedřich za podpory Jiřího klidně dohlásí koně po uzávěrce do již zveřejněné startovní listiny, zatímco jindy se nepřijmou přihlášky, které došly pozdě, dejme tomu o čtvrt hodiny. Nebudu rozebírat odebrané a libovolně vrácené licence, s kterými se v poslední době roztrhnul pytel. Nebudu rozebírat handicapy, které mezi námi dělají neskutečné zlo. Dokonce nebudu rozebírat ani (aspoň prozatím) rozporuplné tresty. Chci jen upozornit na jednu základní věc – ČKA přestala plnit své základní úkoly a povinnosti.
 
Omlouvám se, že mluvím všeobecně, ale snažím se držet své zásady a nezveřejňovat jména, jsem-li o to požádána. Chápu to, protože já koně živit nemusím, tudíž nemám v tomto směru žádné povinnosti, takže jakákoliv omezení vůči mé osobě nejsou podstatná. Jestli si Jiří myslí, že mě nějak potrestá tím, že zakáže sekretariátu se mnou spolupracovat, přestože jsem všechny své služby poskytovala bezplatně a nezištně, tak je naivní blázen. Mám o to více času věnovat se lidem, kteří o mou přítomnost a pomoc stojí.
 
Co však považuji za naprosto katastrofální informaci s fatálními důsledky? Dostala se ke mně zpráva, že bychom tento stav měli snášet ještě dva roky, doslova: „ Tenhle stav bez pravidel budeme muset ještě dva roky vydržet a pak už bude všechno fungovat normálně“!!! KDY - PAK, ptám se? Jestliže má Jiří představu, že tohle „svinstvo“ by mělo fungovat další dva roky, žádné potom už nebude.
Další z majitelů jsou po letošním derby značně znechuceni a chystají se svou činnost ukončit. Kdo tu zbyde?
 
Měli bychom všichni zhodnotit své postoje, protože jde o naši případnou budoucnost, okamžitě vzít rozum do hrsti a začít jednat. Je to totiž poslední a jediná šance. Potom už jen potopa…
 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

karel - Svovnavani se zapadem

Lekari by si meli uvedomit, ze na zapade nikdy nikde nestavkoval za zviseni platu a dale by si meli uvedomit ze na 3800 lekaru nikdo neceka,

buřt - nerušit!!! uklízí se!!!

Předpokládám že na CKA se teď uklízí, je třeba upravit účetnictví, poschovávat "nedůležité" dokumenty,co se nehodí ztratit, co se hodí zase najít. Jen nám dejte čas. No a až bude hotovo bude i valná hromada, však to znáte, bašta, nějaký alkohol, cigárko, grupáček a potom volby.

Nestranný. - Re: nerušit!!! uklízí se!!!

Kostlivci ve skříních zamaskováni ,valná hromada naplánovaná, ale bez nového či staronového přílivu financí je nemožné cokoliv změnit.To co se dělo doposud! prošlo! a tak ke zlepšení nedojde!

jedna z mnoha a mnoha dostihových stájí... - TAK CO?

Kde jsou kur.va moje loňské chovatelské prémie a letošní výhry??? Je tohle vůbec možné, aby v prosinci 2010 nebyly vyplaceny prémie za rok 2009??? Zvažuji podat trestní oznámení, protože tohle už je vážně neúnosné!!!

druhá z mnoha stájí - Re: TAK CO?

Vše je možné. Výhry a chovatelské prémie jsou dobře uloženy v tak zvaném Zůčtovacím centru a vzhledem k tomu, že málo řveš, tak musíš počkat.
Papír, kolik tam toho máš jsi přece dostal. Mně to připadá, jako když ti zdělí manželka, že večeři máš v kuchařce na straně 132.
Přeci musíš pochopit, že prezident a doktorka dělají na 150 % ( pro sebe), tak jim do toho kur.va nekecej.

filip - Re: Re: TAK CO?

To jsem zvědavej'jak se na nás budou tvářit třeba u benzínky, až jim řeknem, že za benzín zaplatíme až nám pí.doktor s prezidentem zaplatěj'.Pošlou nám leda tak do p....

Lili - Re: Re: Re: TAK CO?

Nezaplatej, jen si vase penize vezmou jako rukojmi. Zvolte nas a mi vam je dame... Jestli nekdo bude volit a volil pokornou, svobodu a novaka, tak at si pak na nic nestezuje. Nazdar

x.y - Re: Re: Re: Re: TAK CO?

Jak chcete zvolit ? Vždyť ti dva kašpaři S+P, se bojí svolat valnou hromadu, aby nedostali do nosu. Myslíte, že valná hromada bude svolána ?

tak nějak - Re: Re: Re: TAK CO?

A koním dám do žlabu ty jejich papíry, kde není ani trapný razítko s podpisem.. Takovejch faktur si vyjedu z počítače třeba deset a na jakou částku chci.. Tohle je prostě neskutečnej BORDEL. Doktorka radši ani nebere telefon, vzpomínám si jak nám na závodišti někdy v květnu řekla "do měsíce budou chov.prémie na účtě.." Kdo měl tušit, že tím nemyslí časový horizont "měsíc", ale spíš obecně "do nějakého měsíce nějakého roku"... No jo, tady fakt platí že když dvakrát slíbíš, je to jako když jednou dáš.....

třetí z mnoha stájí... - Máte co jste chtěli

A proto říkám-zlatý Jirka Balcar-to se nám to frčelo domu peníze v kapse.

Lili - Re: Máte co jste chtěli

Na tohle byl opravdu dobrej. Klidne bych ho volila, ale nesmi tam byt uz pokorna, svoboda a novak, kterej se tam dostal bez valne hromady! A kdyz zrusi to ZU (zlodejske centrum)a bude se vyplacet hezky na ruku:-)

Palkac - Zklidneme emoce

Ja jsem tak nejak analytik, pokusim se tedy dat si vse co vim do par bodu.
1. Michal Kalcik a cela jeho staj, kterou jako trener zastresuje, nema duvod k cukani koni v dostizich. Je toto moje tvrzeni pravdive?
2. Mykola Volf a cela jeho staj, kterou jako trener zastresuje, cuka kone skoro v kazdem dostihu Francouzu. Je toto moje tvrzeni pravdive?
3. Komise vzdy dela, ze nic nevidi, neslysi. Sankce ktere za "cukani" padly proste padnout musely. Je toto me tvrzeni pravdive?
4. Vsichni vime, ze je letos (nejen letos) skoro vse spatne. Reseni pro pristi rok nikdo nema, ani jej neprezentoval. Je toto me tvrzeni pravdive?

Predem dekuji za vase odpovedi

Milda - Re: Zklidneme emoce

Krátce: 4x ANO. Ale co DÁL???

Palkac - Re: Re: Zklidneme emoce

Co dal? to bohuzel nevim. Ja se jen na to z pozice komentatora nemohl divat a radsi jsem prestal, abych s tim nebyl vubec spojen a abych nemusel slychat, "Vy jste to na te vezi nevideli?".
Tim jsem se ale pry vyloucil z asociace a nejsem "funkcionar", takze na valne hromade nemam co delat.

honz - Re: Re: Re: Zklidneme emoce

Opít a porvat se můžeš v hospodě, pohádat doma s manželkou a volby už máš za sebou. Proč tedy ještě chodit na valnou hromadu?

Honza - Re: Re: Re: Re: Zklidneme emoce

PS:Lepší dělat komentátora při fotbalovém zápase akvarijních rybiček.

Petr - Cena Ameriky

No koukam, ze moc konstruktivni debata se tu nerozvinula...
Tak zkusim jine tema, kdo z Vas si pojede zlepsit naladu do Parize? Ja uz se moc tesim:-))

Alena - re: Milý nebo milé jaro?

.. moc se od těch pozorovatelů nelišíte - nicneříkající anonymní jméno, vlastní iniciativa taktéž někde za rohem a v napadání rovněž kadet. Co vlastně chcete nebo očekáváte?
Tady vidíte, v jakém stavu se naše organizace nachází. Troufám si však lehce nesouhlasit, že za vše může jen jedna osoba. Je to především dílem celku, a to z jednoho prostého důvodu - je jen hodně málo těch, kteří se neřídí jen svým vlastním prospěchem, nad mnohým nezavírají oči či netolerují ledasco a tohle jsou jen důsledky. Kde není vůle, není nic a jedinec sám nic nezmůže.

jaro - Re: re: Milý nebo milé jaro?

Milá Aleno, opět jste nepřekročila svůj stín ale nezoufejte to zatím neudělal nikdo,opět místo řešení již stokrát opakované (žvásty?).Nikdo po vás (a to nemám na mysli pouze vás osobně)nechce žádné koncepční řešení situacev v ČKA ale pouze jména lidí kteří jsou pro vás akceptovatelní já osobně se domnívám že takový nejsou a zatím mi dáváte zapravdu.Tolik úvodem,chtěl bych se ale vrátit k vaší reakci,ano používám anonymní nic nříkající jméno jenže kdo je rád všeobecně neoblíbený a to bych vzhledem ke svím názorům byl,ale dál nemyslím si že bych někoho napadal(mohu začít)no možná mám krátkou pamět skuste mi jí osvěžit.Vlastní iniciativa za rohem co odemě vlastně očekáváte já jsem přesvětčený že například odvolání paní doktorky by znamenalo zvíšení nákladů protože práci jedné doktorky by zvládly zhruba tři Aleny(možná)a co se týká financí podle mého názoru pokud seženete člověka který je ochotný profinancovat provoz a přitom nemá koně a tím ani důvod jakkoliv zasahovat do provozu asociace tak vám snad většina ostatních postavý na dráze sochu a J.S.který tím pádem ušetří pár milionů se z toho taky asi psichicky nezhroutí.Co očekávám to jsem snad natínil víše ale mohu to zhrnout očekávám řešení místo žvanění,osočování,urážení a napadání očekávám důkazy ke všem dosut nepodloženým obviněním to je to co očekávám! P.S.Aleno skuste se čistě teoreticky zamyslet nad tím žeby jste na místě paní doktorky byla vy podle mne by se nic nezměnilo jen jméma protežantů by byla jiná a navíc se obávám že by se v průběhu sezony občas mněnila(ale na toto si skuste odpovědět pouze sama)

Ach - Re: Re: re: Milý nebo milé jaro?

Ach ten pravopis...