Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děkujeme, odejděte

Slogan, používaný převážně na politické scéně v souvislosti s volbami, velmi výrazně vystihuje situaci a náladu uvnitř ČKA. Stav, kdy jsou obrazně řečeno všichni proti všem, vůbec nikomu a ničemu neprospívá, ba přímo naopak. Po celý rok se na těchto stránkách snažíme poukázat na negativní realitu, která se přímo dotýká všech členů a s kterou mnozí z nás nesouhlasí. Nesouhlasí, ale mlčí. Proč vlastně mlčí? Nebo spíš proč mluví jen na „zapřenou“?
 
Důvod je velmi jednoduchý a prozaický. Bojíme se. Bojíme se toho, aby s námi někdo nezametl, aby se někdo nenaštval a nemstil se nám, abychom neměli potíže a hlavně aby se běhalo. Běhalo se v domnění, že vynaložené prostředky nebyly vynaloženy zbytečně. V průběhu času ale začínáme mít pochybnosti. Stojí nám to všechno vlastně za to, když získané dotace se nevyplácí nebo spíše jen někomu a nebo jen částečně, když musíme snášet neustále nějaké ústrky, smiřovat se permanentně s nespravedlností, čelit různým náladám a výlevům, vztekat se, že nám zrušili dostih, protože tam jeden kůň chyběl, aby pak „zachránili“ jiný dostih, ve kterém ve finále běhají kusově čtyři koně, z kterých občas opravdu soutěží jen jeden nebo dva. Proč vlastně neustále jen přivíráme oči nad tím či oním? Proč máme čím dál častěji vztek sami na sebe, že sedíme v „pamperskách“ v koutě a posloucháme sliby a samolibé tlachy o skvělé současnosti a ještě úžasnější budoucnosti, mlčíme a necháme o sobě rozhodovat samo-zvoleného bosse bez mandátu?  
 
Odpověď je taky docela jednoduchá. Nechali jsme se zkorumpovat různými protislužbami a vlastní pohodlností. Protože když budu mlčet, tak pro mě nebo místo mě ten či onen udělá to či ono. A protože mi ten nebo onen vyhověl (i když někdy pod nátlakem) tenkrát, tak já teď nemůžu protestovat, přestože bych nejradši řval jak „pavián“ a dělám, že je mi to jedno.
 
Jenže takhle už to vážení nejde! Už si koledujeme o pěkný průšvih.
 
Pominu to, že si Bedřich za podpory Jiřího klidně dohlásí koně po uzávěrce do již zveřejněné startovní listiny, zatímco jindy se nepřijmou přihlášky, které došly pozdě, dejme tomu o čtvrt hodiny. Nebudu rozebírat odebrané a libovolně vrácené licence, s kterými se v poslední době roztrhnul pytel. Nebudu rozebírat handicapy, které mezi námi dělají neskutečné zlo. Dokonce nebudu rozebírat ani (aspoň prozatím) rozporuplné tresty. Chci jen upozornit na jednu základní věc – ČKA přestala plnit své základní úkoly a povinnosti.
 
Omlouvám se, že mluvím všeobecně, ale snažím se držet své zásady a nezveřejňovat jména, jsem-li o to požádána. Chápu to, protože já koně živit nemusím, tudíž nemám v tomto směru žádné povinnosti, takže jakákoliv omezení vůči mé osobě nejsou podstatná. Jestli si Jiří myslí, že mě nějak potrestá tím, že zakáže sekretariátu se mnou spolupracovat, přestože jsem všechny své služby poskytovala bezplatně a nezištně, tak je naivní blázen. Mám o to více času věnovat se lidem, kteří o mou přítomnost a pomoc stojí.
 
Co však považuji za naprosto katastrofální informaci s fatálními důsledky? Dostala se ke mně zpráva, že bychom tento stav měli snášet ještě dva roky, doslova: „ Tenhle stav bez pravidel budeme muset ještě dva roky vydržet a pak už bude všechno fungovat normálně“!!! KDY - PAK, ptám se? Jestliže má Jiří představu, že tohle „svinstvo“ by mělo fungovat další dva roky, žádné potom už nebude.
Další z majitelů jsou po letošním derby značně znechuceni a chystají se svou činnost ukončit. Kdo tu zbyde?
 
Měli bychom všichni zhodnotit své postoje, protože jde o naši případnou budoucnost, okamžitě vzít rozum do hrsti a začít jednat. Je to totiž poslední a jediná šance. Potom už jen potopa…
 

Alena Čemusová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tichý pozorovatel - Re: Sázky na Trotteur Francais sobota 16.11.2010

Ještě chybí malá poznámka, a to na konci sezóny nově vypsaný okruh Trotteur Francais. To jsou věci! Takových okruhů by se dalo vypsat víc a v různých kategoriích. Elena se neklepala, tu už rovnou dohnali k slzám, plakala že si musela až utírat oči. A slavná komise nic, je jim to úplně fuk.

petr p. - co bude?

Tak se nám letošní senzační sezóna blíží ke konci a nezbývá než čekat, co bude.... Budou vyplaceny dlužné dotace? Bude včas valná hromada? Bude smlouva na příští rok s TMM? Zmizí už konečně ten veškerý bordel, zášť a nenávist, kterou zasila ta dnešné vedoucí banda? Máme vlůbec nějakou naději? Má cenu ještě dál živit naše koně?

petr p. - co bude?

Tak se nám letošní senzační sezóna blíží ke konci a nezbývá než čekat, co bude.... Budou vyplaceny dlužné dotace? Bude včas valná hromada? Bude smlouva na příští rok s TMM? Zmizí už konečně ten veškerý bordel, zášť a nenávist, kterou zasila ta dnešné vedoucí banda? Máme vlůbec nějakou naději? Má cenu ještě dál živit naše koně?

Petr - To je pravda

Je to sprostarna, rusit klasicke dostihy, kde jsou dlouhodobe prihlasky. Tak at to bezi ve ctyrech. Fakt at uz jdou do ......

P.F. - Není se čemu divit.

Vždyť to už tady bylo. Zrušení St. Leeger. Jo , kdyby šlo o francouze, tak to paní MVDr. Pokorná doplní startovní listinu i několik hodin po jejím oficiálním zveřejnění. Čemu se divíte, vždyť jí to všichni tolerujou.

Petr - Hanba ČKA

Dostih č.201 byl zrušen - oznámeni 4 startující koně : Jill(D), Goldige(D), Victim As(D), Busby Cartouche(NL).

Ferry - A tuhle už jste slyšeli?

Víte, proč nemáme letos na rozdíl od Kazachstánu svého zástupce na Mistrovství Evropy? Protože u nás vloni nevyhrál Rus... Ha, ha, ha.

P.F. - pro Weverku

Dočkej času, rozuzlení příjde v pravý čas.

Weverka - hledá se majitel zkratky P.F.

Vše, co stojí v níže uvedeném příspěvku, je naprostá pravda, upřímně asi by to nešlo vyjádřit líp. Jen pisatel se musí schovávat pod zkratky. Proslýchá se, že správná zkratka je L.R.(nebo H.R.?) Nejsem zastáncem těchto praktik, ale můj výmysl to nebyl. Najde odvahu se ke svému komentáři přihlásit?

P.F. - Snad tak hluboko neklesnem.

Bylo jíž dost amatérského vedení.Pan Svoboda je sice obětavý, ale odborné znalosti a zkušenosti,jak chovatelské, tak dostihové jsou nulové, trenérské minimální a i jako jezdec toho moc neumí. Navíc je naivní , protože si myslí, že ČKA řídí. Paní doktorka Pokorná si ho omotala kolem prstu a tahá za drátky. Sice je velmi schopná, ale bohužel všehoschopná a pro sebe dokáže jít přes mrtvoly. Rozklad členské základny je především její zásluha.
To že schovává finanční problémy za tvorbu programu zúčtovacího centra se této dvjce slušně daří.
Bohužel ostatní , slovy dva členové VV ( ing. Tihelka a p. Novák tomu nečině přihlížejí a nebo neví vůbec co se dějě.
Vážení chovatelé, majitelé a členové ČKA , kterým ještě záleží na budoucnosti klusáckého sportu , vzpamatujte se a zvolme do čela ČKA lidi , kteří nevidí jen svůj prospěch a mají potřebnou praxi a zkušenosti. je jasné, že bez majetných sponzorů to nepůjde, ale provoz musí řídit odborníci.
Ve VV může být různé zastoupení, ale v chovatelské, technické a disciplinární komisi musí být schopní azkušení zástupci. Komise musí mít určitý stupeň pravomoci a jejich rozhodnutí a předložené materiály nemůže VV svévolně měnit. Možná bude i prospěšné oddělení provozu dostihové činnosti od ČKA. Věstníky vychází jen občas a so to je plemená kniha, za chvíli zapomeneme.
Pokud si neuděláme pořádek ve vlastních řadách a pokud umožníme vedení stávajícím funkcionářům, tak jsou to poslední měsíce a dny ČKA.

jaro - Už se to ví.

A kdo bude dělat na sekretariátu Boris B? Už ho vidím jak je tam do rána když je to potřeba.Taky se mi hodně věcí nelíbí,ale pokud Boris B.nemá pár milionu které je ochoten věnovat ČKA tak jsou to jenom KECI.Každá kritika musí být konstruktivní,to znemená že musí obsahovat REÁLNÝ návrh řešení.KDE JE?

Boris B. - Už se to ví!

Taky jste to už slyšeli? Pokorná už kandidovat nebude, aby se vyhnula lynči. Svoboda jako jedinej kandidát bude prezidentem a pak Pokornou jmenuje placeným sekretářem. A pojede se dál! Bacha: fór to není!

adámek - Už se to blíží

Valná hromada, svolá-li ji paní doktorka vůbec, se blíží a s ní i ono osudné rozhodnutí o budoucnosti klusáckého sportu.Najde se (nebo spíš najdeme) někoho, kdo tutu profláknutou a totálně zdiskreditovanou partičku vystřídá? Ale realisticky..., víte jak to dopadlo předloni s Karlem a jeho populistickými sliby...

xyz - Kašpárek

Pan král se moc neukazuje, zato kašpárek se činí.

P.F. - Vedení ČKA , jako pohádka

Výkonný výbor ČKA mi připomíná pohádku o "Nesmrtelné tetě". Kdo představuje "Nesmrtelnou tetu" a kdo "Pana krále", asi nebude problém tipovat.

P.F. - Hovoř konkrátně

Je třeba ty funkcionáře a problémy konkretně pojmenovat, protože jinak všechny diskuse jsou k ničemu a vládnout bude stále tatáž osoba.

x.y. - Kaprokachni hospodarstvi

...co se tady deje, nema nic spolecneho s dost. sportem a je jeho urazkou na mezinarodnim parketu!Nemyslim tim vykon koni, ale presentace nekterych funktionaru........

Ondra - Snad sem si moc nedovolil

Hmm,divne cast prispevku proste zmizela.

Ondra - Snad sem si moc nedovolil

pouha kapka v klusackem sportu,ani ne kapka,snad jen opar,trenuji jednu klusacku, vlastne sem jeste poradne nezacal po tom co sem prisel o valacha,ale snazim se.Motam se kolem klusaku 29let.Jednickoveho klusaka jsem jezdil za celu dobu jen jednoho.Jinak jezdim jak se rika mezi psama.V podstate vse na amaterske bazi.Ale jedno je pravda,pokud nebudem drzet vsichni pohromade,nebudem si vychazet vstric, nebudem se nad druhe povysovat a nebudem komunikovat, nechci osocovat,treba tak jak mi na Morave,napriklad Pohorelice(Tihelka),Chropin(Vavra)pomohli mne i kdyz oni zadny uzitek ze mne nemneli.Klidne si muzete rict ze jim lezu do prdele,nebo si myslet neco jineho,je mi to suma fuk,pravda je jinde.Tak klusacky sport pujde do prdele.Rika te re treba Jindra je magor?Delejte to profesionalne a zivte se tim a uvidite jak se zachovate kdyz vam budu hazet klacky pod nohy.Treba ja osobne vim o lidech ktery by se klusackemu sportu venovali i kdyz by mneli jenom 1 nebo 2 klusaky.Jenomze do takoveho bordelu nik vlezt nechce.Ani nejde o penize protoze vydelat se na tom neda,ale de o ten pocit ze si zazavodim a nekam patrim.Tim by se urcite zvisil aj pocet divaku,protoze dostih v kterem su kone ze dvou staji neni moc zajimavi.Jelikos sem si otevrel hubu klidne mi muzete dat nejaku nesmyslnu pokutu hned jak se objevim v dostihu.Snad se klusacky sport rozjede spravnym smerem a udela nam jeste hodne radosti.Jo za ten pravopis mne muzete taky klidne sjet.Je ceskoslovensky.

náctiletá - diváci

Divíte se prázdným tribunám na klusáckých dostizích? Já ne... Jen z mého pohledu, v mé škole, s mém městě o tomto sportu ani nikdo neví. Vím, že to zde není hlavní řešený problém, ale pokud tento sport není nikde propagovaný (nepočítam Turf kde se o klusácích zmíní cca 2 minuty a to ještě občas), jak chcete mít na tribunách diváky? Jsem mladá, možná si řeknete, že se v tom nevyznám a nemám do toho co povídat, ale není tolik lidí co mají štěstí jako já a narazili na stáj, ve které se mladým věnují, já sama se snažím dělit se s ostatními alespoň o fakt, že klusáci existují a co to vůbec je. Ale jen to nestačí! Dostihy nemají ani žádné doprovodné programy, naprosto nic, na co diváky nalákat! Myslím, že mnoho lidí by i v našem státě tomuto sportu mohlo propadnout stejně jako cvalovým dostihům, ale... nejdřív by vůbec museli něco tušit o jeho existenci...