Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 Lepší moravský vrabec v hrsti, než pečená kýta na střeše

Dovoluji si malý komentář k záznamu, který jsme měli možnost sledovat na Čt 4 sport pod názvem „České klusácké derby 2014“.

Po technické stránce jistě dokonalé. Bylo jasně patrné, že nikdo nezanedbal svoji práci, kamera měla vědět co zabrat či nikoliv, Marek Svačina měl jasné instrukce co říci a co ne. Konečně vysílací práva tohoto podniku byla prodána za nemalý peníz. Tradičně hlavní hvězdou byl JUDr. Rokyta. Výstup Ing. Malíka nebudu komentovat, abych se nedostal na úroveň okresních hulvátů.

Až do letošního klusáckého derby jsem zastával názor, že právě JUDr. Rokyta je na místě moderátora přínosem pro klusácký sport v naší zemi. Tento postoj si po jeho letošním vystoupení při derby dni dovolím poopravit.

Do kontextu celé věci jsem si dal poslední osobní a krátký rozhovor s JUDr. Rokytou na předposledním VS v hotelu Meteor (?), tam někde.

Tam někde jsem se dozvěděl, že JUDr. Rokyta je moravským patriotem, který bude vděčný, pokud se část dostihové sezony, na úrovni rámcových dostihů odběhne v Bravanticích a pochopitelně páteřní program klasik se odehraje v Chuchli.

 

Nevěřícně, s vrozenou naivitou jsem pak sledoval vystoupení našeho milého kolegy ve výše jmenovaném pořadu.

Co jsme se dozvěděli?

 

Bravantice jsou ne-li světová, pak evropská dráha, potud by mluvil moravský patriot, proti tomu Chuchle je malá, bezcenná a hrbatá. Odtud již mluví moravský bojovník proti pragocentrismu. Wolvega a hned v závěsu Bravantice!?

 

Ovál má osm (?) či více dostihových drah. Bedlivě jsem sledoval celý přenos a došlo mi, že ani v jednom dostihu nebyla plně obsazena ani první řada. K čemu tedy 8 drah a v čem spočívá světovost bravantické dráhy?.

 

Tušíte, že zde se dobíráme podstaty celé problematiky.

Mgr. Svoboda předvedl to, co nemá v české klusácké historii obdobu (nikoli poprvé):

 

 

               ČESKÉ KLUSÁCKÉ DERBY V 5 STARTUJÍCÍCH KONÍCH!!!

 

 

                         Toto je první zásadní fakt celého sportovního záznamu.

 

 

Není to shoda okolností. Na vytvoření takto, klusáckému sportu, nepříznivého podnebí pracuje Mgr. Svoboda několik let a zde jsou výsledky.

Znamená to, že ani do budoucna nehodláme startovat v klusáckém derby jinde než ve Velké Chuchli.

Krom toho si neodpustím komentář k ukázkám derby 2013, rovněž kompletně z dílny Mgr. Svobody, ve Slušovicích, kde dostihové pole nebylo vidět v oblaku prachu, proti tomu jsme se neustále dozvídali, že slušovická dráha je kategorie A, mimořádně vhodná a staré zaklínadlo „všude jinde ve světě“.

 

Dvě nejzoufalejší derby v klusácké historii mají visačku Mgr. Svoboda.

 

Vždy je nutné si zopakovat, a činím tak i tentokrát, že pokud by Mgr. Svoboda pořádal dostihy (již nikdy derby) „ na svém za své“, tak jde o jistý organizační výkon, nikoliv pokrok, protože i v tom případě zůstane, jednou provždy, již tak malá klusácká obec roztříštěná na dvě větve, což povede k pozvolnému zániku, ovšem skutečnost je taková, že Mgr. Svoboda v Praze něco ukradl a to dává na odiv na televizní obrazovce.

 

Na výzvu kontrolní komise ke svolání VS v rozporu se zákonem nezareagoval, vědom si skutečnosti, že po tomto kroku by pravděpodobně derby bylo tam, kde velí tradice dostihů v této zemi.

Nemlčí se ani na v Česku, ani na Moravě, chovatelé, majitelé, všichni aktéři spolu po sousedsku hovoří.

Čím dál tím častěji zaznamenávám názor: „Než jakékoli Svobodovy varianty, tak raději skončíme úplně:“…bylo by to smutné, byl to kus života, ale konečně bychom měli klid.“

 

 

Vážený pane Svobodo,

 

Produkt Vaší ješitnosti, bravantické závodiště, které jste přes všechny překážky díky své velikosti a podvodům “ dokázal dotáhnout do konce“ bude díky své lokaci nesporně znamenat zánik klusáckého sportu v ČR. Gratuluji.!

Všechny Vaše kroky jsou zatím předem popsané, přesně předvídané a směřují jediným směrem.  

Nadále odmítám servilitu vůči moravským stájím a kritiku vůči mým vystoupením v tomto smyslu, protože se ukazuje, že počty koní startujících v jednotlivých dostizích, prozatím hovoří ve prospěch dostihového dění v Praze

Uvědomuji si však, že tato situace je dlouhodobě neudržitelná a pokud si moravské stáje neuvědomí, že pouze koncentrace minima klusáků v ČR na jedné, tradiční dráze, alespoň v rozhodujících dostizích a hlavně, nebude-li zvoleno vedení oproštěné od současných osobních zájmů, které nepředloží alespoň několikaletou perspektivu, která podpoří nákup dostihových koní a chov, bude to znamenat to co je zcela nezvratné a co jsem si uvědomil po zhlédnutí záznamu letošního klusáckého derby. 

 

                                                                                               Mates

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nestranný - Re: Re: Výstava v Bravanticích

Pseudovýstava je dobrý způsob jak získat peníze na splácení dluhu panu magistrovi, jsou to miliony, má někdo v tomto případě lepší nápad? Je pravda, že dotace dostává ČKA, ale kdo to vlastně je?

??? - Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Chceš vědět kdo , nebo co je ČKA ? Je to odštěpná firma Svobody, jeho spasitelky a bílého koně.
Jinak jde o spolek naivních hlupáků, kteří jim dělají křoví a se kterýma můžou cvičit , jak chtějí. Na Valné hromadě si stejně odhlasují co bude Svoboda potřebovat, protože doktorka připraví hlasování, jak bude potřeba.
Ale tato situace již tu byla za Balcara, vždyť to bylo stejné, akorát v pomerančové barvě a v lišákových zoubkách.
Nebo bude někdo nový na řadě?

trgas - Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Tak tomu říkám " trefa do černého"

rtz - Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Za Jiřího Balcara byl ale jeden velký rozdíl v tom, že klusácký sport šel nahoru. Můžeme o tom dokola polemizovat a urážet kdekoho, ale čísla hovoří jasně. Balcarovi se vám nelíbili, tak teď máte, co jste chtěli. Členové ČKA rozhodně žádní naivní hlupáci nejsou, akorát se trošku přepočítali a teď jim nezbývá nic jiného, než dělat, jako že je všechno fajn a čekat na zázrak.

xrz - Re: Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Rozdíl mezi Balcarem a Svobodou je v tom, že Balcar postavil maketu stadionu, a Svoboda dráhu, zatím nedokončenou. No a pokud bude ve svém díle pokračovat dál , tak tam nebude mít kdo , ani co běhat. Jinak oba hráli "MÁLÁ DOMÚ". Žádný jiný rozdíl nevidím.
Co se týká naivních hlupáků, tak na tom trvám, protože se mezi ně počítám i já. Sám jsem pro Svobodu hlasoval, ale již naposledy.

Jediné řešení vidím ve zvolení do vedení lidí , kteří to s klusákama myslí vážně a budou korektní vůči chovatelům a majitelům. Ale s Balcarem, Svobodou, Pokornou a Šplíchalem vidím budoucnost velmi černě.

gtr - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Jasně Láďo s tebou to vyhrajeme, je vůbec někdo komu nedlužíš?

Sázkař - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Zrovna právě mně Láďa nedluží nic, tak nevidím důvod, proč by nemohl kandidovat na nějakou funkci, alespoň z mého pohledu. Za práci v Kontrolní komisi by měl dostat metál, to nemělo chybu, ale tím se zapsal na černou listinu, doufám, že toho zpětně nelituje. Dík za osobní statečnost!

xyz - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Přesně tak, navíc není jako dluh. Vykonstruovaní pseudo dlužníci, to nemá smysl rozebírat, je to nekonečná diskuse. Klobouk dolů před doktorem!

nestranný - Re: Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Čekání na zázrak je marné, nepřijde, ale vymanit se z područí svaté trojice možné je a to hned na blížícíse volební VH. Pokud zůstane vše při starém, vznikne pod hlavičkou ČKA SPKS(Svobodův privátní klusácký spolek) a to by teprve začala ta pravá diktatura! Způsob, jakou taktikou dokázal pan magistr vše zmanipulovat, hovoří za vše, ale to je na dlouhou debatu. Jasné je, že bude nutné získat nové lidi do vedení, kteří zajistí průhledné hospodaření se státními penězi a seriozní jednání mezi ČKA a ČKS.

??? - Re: Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Čekání na zázrak? To se obávám už proběhlo. Kdo má trochu postřeh, mohl si v minulém dostihovém programu všimnout, že se bez jakékoliv diskuse ČKA prezentuje jako ČKA Ostrava!!! Tak nevím, co tady kdo řeší. Paní doktorka, Pražačka jak poleno, se nám asi brzy bez mrknutí oka přestěhuje do Ostravy, přece ČKA Ostrava nebude mít kancelář v Praze. To se bude určitě všem líbit, až budou s každým prdem jezdit do Polska.

jkl - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výstava v Bravanticích

Sekretariát ČKA v Ostravě klidně, ale jedině ve Stodolní, takový bordel tam totiž ještě nemají. Nebo na tribuně v Bravanticích?

finance - Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

To asi neví nikdo, ale je podivuhodné, že z počátku vyplácel hotově, dnes se běhá za slíbené a ještě vypisuje přízpěvky na dopravu, ale taky slíbené.
Pane magistře vyplácejte výhry v hotovosti a nemusíte platit dopravu, aby jste zachránil dostihy v Bravanticích. Pak tam budou jezdit i majitelé z Čech.
¨Hodně štěstí ve vašem počínání, ale směřujete k likvidaci klusáků v ČR. Hlavně, že máte zaregistrované klisny v Rakousku. Tam na vás čekají a určitě uspějete.

Finančák - Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Otázkou je, zdali příspěvek na dopravu taky nejde přes zúčtovací centrum...

Finančák - Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Vždyť vlastně příspěvek za dopravu obdrží "Majitelé koní ze stájí registrovaných u ČKA, kteří se zúčastní akcí dne 18.10.2014" - Důležité slovo je to "akce" ne dostihy... Rozuměj = zúčastní se něčeho, co se na plakátu jmenuje "výstava koní" a za co ČKA shrábne hezké dotace...

-*/ - Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

A to je jako špatně ?

Xindl - Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Jo, máte pravdu, v tomhle státě asi není vůbec špatně, když někdo tuneluje státní kasu. Pak mi prosím zašlete fotodokumentaci z výstavy, rád se kouknu.

xxl - Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

Kdyby ty finance dostala asociace a podpořilo to majitele a chovatele, tak jsem pro všema deseti. Ale pokud je tradičně shrábne Svoboda, pak je to pěkný bordel.
Proč se nezúčastní ČKA výstavy koní , třeba v Tlumačově, nebo v Lysé nad Labem ? To by mělo opodstatnění a byla by to slušná reklama, ale v Bravanticích jde o AKCI pro pár diváků a rodinu pana Svobody, kteří vi o klusácích kulové.

tgh - Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

a proč se neučastníte výstavy v Lysé ? někdo brání ?

Navíc do Bravantic alespoň někdo chodí, to v Praze je to tunel na magistrátní dotace s účastí 5 důchodců. Kde končí ty zbylé penízky ? u nejlepšího z veteránů ?

??? - Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

hochu zlatej, tobě se asi něco přihodilo že? V Bravanticích je asi tak o půl člověka víc než v Chuchli, tak si odpočiň. Když používáš slovo tunel, měl bys být velmi obezřetný, jinak jsi za úplnýho trotla a tvé myšlenkové pochody ti teda nezávidím. Velice snadno se dá spočítat kdo kolik vyplatil na prkno a zjistit, kdo kolik dostal. Jen tupec jako ty to od sebe neumí odečíst. To by pak ten tunel vedl někudy jinudy že?

fes - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak je na tom pan Mgr. Svoboda finančně ?

No právě že počítat umím a také vím kolik ještě čeklus po loňské sezoně dlužil. Takže když se to spočítá tak víme že si oranžák zase namastil kapsu na rozkrádání veřejných peněz.