Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 Lepší moravský vrabec v hrsti, než pečená kýta na střeše

Dovoluji si malý komentář k záznamu, který jsme měli možnost sledovat na Čt 4 sport pod názvem „České klusácké derby 2014“.

Po technické stránce jistě dokonalé. Bylo jasně patrné, že nikdo nezanedbal svoji práci, kamera měla vědět co zabrat či nikoliv, Marek Svačina měl jasné instrukce co říci a co ne. Konečně vysílací práva tohoto podniku byla prodána za nemalý peníz. Tradičně hlavní hvězdou byl JUDr. Rokyta. Výstup Ing. Malíka nebudu komentovat, abych se nedostal na úroveň okresních hulvátů.

Až do letošního klusáckého derby jsem zastával názor, že právě JUDr. Rokyta je na místě moderátora přínosem pro klusácký sport v naší zemi. Tento postoj si po jeho letošním vystoupení při derby dni dovolím poopravit.

Do kontextu celé věci jsem si dal poslední osobní a krátký rozhovor s JUDr. Rokytou na předposledním VS v hotelu Meteor (?), tam někde.

Tam někde jsem se dozvěděl, že JUDr. Rokyta je moravským patriotem, který bude vděčný, pokud se část dostihové sezony, na úrovni rámcových dostihů odběhne v Bravanticích a pochopitelně páteřní program klasik se odehraje v Chuchli.

 

Nevěřícně, s vrozenou naivitou jsem pak sledoval vystoupení našeho milého kolegy ve výše jmenovaném pořadu.

Co jsme se dozvěděli?

 

Bravantice jsou ne-li světová, pak evropská dráha, potud by mluvil moravský patriot, proti tomu Chuchle je malá, bezcenná a hrbatá. Odtud již mluví moravský bojovník proti pragocentrismu. Wolvega a hned v závěsu Bravantice!?

 

Ovál má osm (?) či více dostihových drah. Bedlivě jsem sledoval celý přenos a došlo mi, že ani v jednom dostihu nebyla plně obsazena ani první řada. K čemu tedy 8 drah a v čem spočívá světovost bravantické dráhy?.

 

Tušíte, že zde se dobíráme podstaty celé problematiky.

Mgr. Svoboda předvedl to, co nemá v české klusácké historii obdobu (nikoli poprvé):

 

 

               ČESKÉ KLUSÁCKÉ DERBY V 5 STARTUJÍCÍCH KONÍCH!!!

 

 

                         Toto je první zásadní fakt celého sportovního záznamu.

 

 

Není to shoda okolností. Na vytvoření takto, klusáckému sportu, nepříznivého podnebí pracuje Mgr. Svoboda několik let a zde jsou výsledky.

Znamená to, že ani do budoucna nehodláme startovat v klusáckém derby jinde než ve Velké Chuchli.

Krom toho si neodpustím komentář k ukázkám derby 2013, rovněž kompletně z dílny Mgr. Svobody, ve Slušovicích, kde dostihové pole nebylo vidět v oblaku prachu, proti tomu jsme se neustále dozvídali, že slušovická dráha je kategorie A, mimořádně vhodná a staré zaklínadlo „všude jinde ve světě“.

 

Dvě nejzoufalejší derby v klusácké historii mají visačku Mgr. Svoboda.

 

Vždy je nutné si zopakovat, a činím tak i tentokrát, že pokud by Mgr. Svoboda pořádal dostihy (již nikdy derby) „ na svém za své“, tak jde o jistý organizační výkon, nikoliv pokrok, protože i v tom případě zůstane, jednou provždy, již tak malá klusácká obec roztříštěná na dvě větve, což povede k pozvolnému zániku, ovšem skutečnost je taková, že Mgr. Svoboda v Praze něco ukradl a to dává na odiv na televizní obrazovce.

 

Na výzvu kontrolní komise ke svolání VS v rozporu se zákonem nezareagoval, vědom si skutečnosti, že po tomto kroku by pravděpodobně derby bylo tam, kde velí tradice dostihů v této zemi.

Nemlčí se ani na v Česku, ani na Moravě, chovatelé, majitelé, všichni aktéři spolu po sousedsku hovoří.

Čím dál tím častěji zaznamenávám názor: „Než jakékoli Svobodovy varianty, tak raději skončíme úplně:“…bylo by to smutné, byl to kus života, ale konečně bychom měli klid.“

 

 

Vážený pane Svobodo,

 

Produkt Vaší ješitnosti, bravantické závodiště, které jste přes všechny překážky díky své velikosti a podvodům “ dokázal dotáhnout do konce“ bude díky své lokaci nesporně znamenat zánik klusáckého sportu v ČR. Gratuluji.!

Všechny Vaše kroky jsou zatím předem popsané, přesně předvídané a směřují jediným směrem.  

Nadále odmítám servilitu vůči moravským stájím a kritiku vůči mým vystoupením v tomto smyslu, protože se ukazuje, že počty koní startujících v jednotlivých dostizích, prozatím hovoří ve prospěch dostihového dění v Praze

Uvědomuji si však, že tato situace je dlouhodobě neudržitelná a pokud si moravské stáje neuvědomí, že pouze koncentrace minima klusáků v ČR na jedné, tradiční dráze, alespoň v rozhodujících dostizích a hlavně, nebude-li zvoleno vedení oproštěné od současných osobních zájmů, které nepředloží alespoň několikaletou perspektivu, která podpoří nákup dostihových koní a chov, bude to znamenat to co je zcela nezvratné a co jsem si uvědomil po zhlédnutí záznamu letošního klusáckého derby. 

 

                                                                                               Mates

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

KGB - Kdo ještě zadotoval dostihy?

Příjmy celkem 3,800.860 Kč (z toho 3,250.000 Kč mil. Magistrát hl. m. Prahy, 550.860 Kč zápisné do
dostihů, poplatky a sankce), velice zajímavá numera, nikdo jiný na provoz dostihů nepřispěl?

nestranný - Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Já ne, nemám, mrzí mně to, co ty, kolik dáš na příští sezonu ?

KGB - Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Nejde o tebe, ale minimálně o tři soukromé firmy, které měli na závodišti reklamu a dokonce se pod jejich jménem běhali dostihy, očekával bych od těchto firem alespoň nějakou dotaci což ve správě ČKS nevidím. Takhle to vypadá, že si dělali reklamu za peníze magistrátu hl.m.Prahy, nebo ČKS, což je velice zvláštní.

KGB - Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Oprava: zprávě ČKS

nestranný - Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Nebuď tak cimprlich, jinak bys musel ještě přidat měly, běhaly, dělaly, zřejmě jsou ty firmy jinak zainteresované.

KGB - Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

OK, není to mužský neživotný, nicméně co znamená "jinak zainteresované" To je hodně široký pojem. Bavíme se tady o praktikách ČKA a ono to asi v ČKS nebude jiné.

BIS - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Nesrovnávej ČKA a ČKS. Na stejné úrovni ČKS je Equiforum, jako pořadatelů dostihů.
ČKA je spolek členů ČKA, tz. všech, akorát je ČKA dočasně umístěna v JS Konsorcium, jako byly umístěny dočasně Sovětské vojska na území ČR. Jenom , aby umístění ČKA netrvalo rovněž 40 let.

KGB - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Trochu se podívej do historie, ČKS se v minulosti nikdy netajil s tím, že hodlá nahradit ČKA a u soudu jí to prostřednictvím J.J.N. a.s nevyšlo. Je to stejné J.J.N. a.s. , o kterém jistý člověk při jistém zasedání (záznam na internetu) prohlásil, že není jeho, ačkoliv tuto firmu ovládá a řídí. Hodně lidí se při jeho slovech asi dobře pobavilo. Také jsem si prošel internet ohledně těch tří firem, dal jsem si záležet a to co jsem zjistil, tak to je opravdu matroš. Doporučuji projít informace o těchto firmách do detailu.Ryba smrdí od hlavy a u ČKS to platí dvojnásob. Aspoň už vím, co znamená výraz"Jinak zainteresované"

KGB - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Abych nebyl jenom za kecala, tak zde odkaz - http://rejstrik.penize.cz/24301761-czech-lucky-service-a-s
Nelekejte se názvu firmy, rozklikněte si v okně "Vizualizace vztahů" odkaz "Zobrazit všechny vazby"
Kdo si dá tu práci a projde si jednotlivě všechny zainteresované osoby, bude se sám asi divit. Tedy všichni ti, co o tom neví.

BIS - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Karle seš BOREC .

KGB - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Žádného Karla ani magistra v tom rejstříku nevidím.Je tam hodně jmen, ale Karel žádný. Že by ten zlý Karel a magistr mohl i za tohle? Podle reakcí asi ano.

Borec - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Výhry se budou vyplácet, až přijdou faktury za registrace, licence, importy, aby toho paní magistrová neměla přespříliš a mohla to vyúčtovat najednou.

Sázkař - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo ještě zadotoval dostihy?

Souhlas absolutní, Karel je borec, ale bravantický magistr je o stupínek lepší, co on provedl s ČKA je obdivuhodné, zapomeňte na Chuchli atd., vymakaný podraz, šméčko, tunel, levárna či lumpárna, jak se komu líbí. Napadá mě, jestli si pan magistr nevzal příliš velké sousto, výhry jsou již vyplacené?? Ví to někdo?

- Naivky

Ještě si někdo myslí, že bude do konce roku nějaká valná hromada ČKA (mimochodem, která měla být volební)?

Sázkař - Re: Naivky

Nebude, ale současné vedení již ztratilo mandát, takže ani neexistuje, tak co může svolávat ??? Nevadí, pojede se dál, stejně se žádné regule neberou vážně, pan magistr to má pevně v pažích, nebo se mýlím ?

KGB - Re: Re: Naivky

Mýlíš se. Pevně v rukou to má MVDr. Pokorná, včetně Svobody a Šplíchala.

Sázkař - Re: Re: Re: Naivky

Máš asi pravdu, je z nich nejchytřejší, dokonalá"šedá eminence", ale bez nich je vyřízená a naopak, takže remíza ?

realista - Re: Naivky

Bolek Polívka vždy říkal, že je Valašský král zvolený "nafurt" (překlad z valaštiny = napořád, nebo doživotně), no a Svoboda si to myslí rovněž. A přeci to nejde dělat bez hlavního rádce a dvorního šaška.

Člen ČKA, řádně přijatý VS. - Výstava v Bravanticích

Když jsem otevřel program na dostihový den v Bravanticích dne 18.10.2014, tak jsem byl "mile" překvapen kolik plemenných hřebců a chovných klisen bylo předvedeno a vystaveno. Až se divím, že na Ministerstvu zemedělství sedí "opravdoví odborníci" , kteří ještě toto berou. Ale asi mají rovněž máslo na hlavě.
O výstavě se vůbec nedá hovořit a to, že Velkomožný pán Svoboda ukáže svoje tři hřebce a pět klisen, které má z větší části registrované v Rakousku je výsměch českým chovatelům. A nad dalšími přehlídkami, které jsou součástí běžných dostihů a rovněž Dostihový řád toto nařizuje, se můžu jen zasmát a potvrdit názorjiž díve prezentovaný, že Svoboda tuneluje státní pokladnu.
Určitě by se našli chovatelé, kteří by za daných podmínek a přízpěvků na dopravu, rádi přivezli a předvedli plemenné hřebce i klisny svých chovů.
O celé akci dopředu téměř nikdo nevěděl, a celá akce byla proto, aby Svoboda zhrábl dotace na výstavy a zalepila se huba úředníkům MZ ČR.
Všechna čest tomu, jak zkvétá klusácký chov a celý klusácký dostihový sport v ČR.
Hodně úspěchů přeji všem, kteří to ještě nepochopili a podporují tři krále ve vedení ČKA, v likvidaci klusáků v ČR.

hmm - Re: Výstava v Bravanticích

Odborníci na ministerstvu budou naopak rádi, že tentokrát alespoň nějaká pseudovýstava byla, na rozdíl od let minulých, kdy vypláceli naostro státní prostředky za něco, co vůbec nebylo, což staví ČKA do role zlodějské organizace. Taky letos nehrozí, že bude muset ředitel z MZ na kameru před celým národem unisono s ředitelkou dozorového orgánu lhát, že paráda před dostihem =výstava. Rádi taky budou trenéři, že si konečně přijdou výstavou taky na své a že se již nemusí klepat strachy, že se přijde TV štáb zeptat, jak se jim na minulých výstavách líbilo a zda dostali jejich koně o dostizích, kdy byla i výstava, za peníze ČKA nažrat.
Svoboda nic netuneluje, dotaci dostává ČKA. Pokud ČKA rozhodne, že je toto nejlepší způsob prezentace klusáka, je tady něco špatně. Na výstavě v Lysé a Pardubicích nebyl před 25 000 návštěvníky letos předveden ani jeden klusák a je to obrovská ostuda. Pokud si vedení ČKA myslí, že na propagaci klusáka stačí prošustrovat peníze určené na výstavy v Bravanticích, tak k tomu už není co dodat.