Jdi na obsah Jdi na menu
 


Níže zveřejňujeme prohlášení výboru Českého klusáckého spolku týkající se především dostihové sezóny na pražském závodišti.

Vzhledem k tomu, že dosud nedošlo k právní dohodě mezi ČKA a Českým klusáckým spolkem, finanční prostředky z Magistrátu hl. m. Prahy do klusáckého sportu nepůjdou. Otálením v této záležitosti propadají další termíny, ve kterých bylo možné prostředky na pořádání dostihů v Praze z tohoto zdroje získat. V tuto chvíli je tedy posledním dostihovým dnem pořádaným Českým klusáckým spolkem na dostihové dráze v Praze 14. červen.

Členové výboru Českého klusáckého spolku se podivují nečinnosti Výkonného výboru ČKA i jednotlivých chovatelů, majitelů, jezdců a trenérů, kterým zřejmě tento stav vyhovuje. Přitom získáním dalších cca 3 miliónů korun do klusáckého sportu by bylo pozitivem pro všechny zúčastněné. Nakonec uzavření zmíněné právní dohody by mělo pozitivní vliv i na dostihy v Ostravě, kam by zajisté jezdilo více koní českých majitelů včetně klusáků z Levína.

Můžeme pouze prohlásit, že Český klusácký spolek svou snahu o zachování dostihů v Praze – Velké Chuchli nevzdá, protože chceme splnit jeden z hlavních bodů svých stanov, a jsme přesvědčeni o tom, že pro celý klusácký sport a jeho budoucnost je zachování klusáckého dostihového provozu ve Velké Chuchli nezbytné.

Výbor Českého klusáckého spolku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sponzor - Re: Kdo že je ten sponzor?

Kdo že je ten FBI?

radši žádny - proč bychom se netěšili

Pani doktorka se raduje daří se nám na aletu není startka ani program

nebo jiný - Re: proč bychom se netěšili

na čeklusu ti nestačí? Myslím, že to s doktorkou moc nesouvisí,

vlkodav - stara laska

Volfaci to meli u vsemocne-vseschopne dycky dobre. Je videt ze stara laska nerezavi a vitezit podvody jim vzdycky slo...Pachtovat se z Pokornou za to by se meli vyloucit z ceklusu!

FBI - Re: stara laska

Drahý demagogu vlkodave, pokud si ten dostih neviděl, tak se koukni sem https://www.youtube.com/watch?v=35B4-nRJRag, potom nám tu znova povídej něco o podvodu. Už jen čekám, kdy někdo prohlásí, že za to může Svoboda. Wolfovi nech raději v klidu, kdyby byla většina okolo klusáků slušná a férová jako oni, tak se dnes neřeší problémy, které klusáci mají. Přeji ti hezký den.

NCIS - Re: Re: stara laska

"slušná a férová" - ufff, tak to je drsný. Pán z FBI, už jste někde jezdil v dostihu se slečnou Jelenou? Podobný incident se z druhé strany nikdy nestal, jelikož většina ostatních nebere koně jako věci a raději se uhnou, když je tlačí do třetí stopy, než aby si nechali dokaličit koně nebo se všichni zabili! "Slušné a férové" mi teda na videu nepřišlo, že když se jí už ledva plazila kobyla, tak jejich další kůň záhadně hned zpomalil taky, aby se před ně nikdo nedostal! Taky mi slušné nepřijde, že beru cválajícího koně zpět do koní, které jdou za mnou, namísto toho, abych ho vytáhnul ven. A taky jste někde ve světě viděl, že by se doběh dostihu měnil kvůli incidentu, který se stal 700m před cílem? Klidně mi sem takový dostih dejte, rád se kouknu, ať jsem moudřejší a nestěžuju si jenom.
Ale jóóoo, ještě že je tady máme. Snad do toho Německa nikdy nedojdou, jak měli v pláně, aby velebili náš sport. Vždyť pro ty dostihy v Česku toho taky tolik udělali, bez nich bychom asi ani neběhali.

qwerty - Re: Re: Re: stara laska

Klaubíci jsou nejlepší!!!!!! Díky

??? - Re: Re: stara laska

A co jsi tam vykoukal ty? Já úplný hovno, protože tam není vidět vůbec nic. Jo sorry, jen jak jeden kůň cválá a do něj narazí dva další, jinak fakt kulový. V diku musí být fakt machři, když něco takového dokáží rozluštit, všechna čest. Ledaže by za tím bylo něco dalšího, a já tuším co.

asdf - Re: Re: Re: stara laska

Tak jsi slepejš, co jiného.

FBI - Re: Re: Re: stara laska

Je to marné, kdo nechce vidět, neuvidí. Jedno pozitivum to ale má...členové Čeklusu se brzo sežerou mezi sebou navzájem a doktorka nebude muset hnout ani prstem. Vlastně se opakuje situace která nastala v době minulé v ČKA. Stejní lidé a stejné problémy. Přeji hezký den.

mnb - Re: Re: stara laska

Slušná a férová? Když vím, že má soupeř problémy, které mohou ohrozit zdraví koní i lidí, tak jako slušný člověk vyřeším situaci úplně jinak, než slečna Jelena a bude mi úplně jedno, že jsem v dostihu a že soutěžím o co nejlepší umístění. Je to o stanovení priorit a slušný člověk v tom má jasno, pokud jde o zdraví koní i lidí. Dostihový řád je jeda věc, ohleduplnost v případě, že má soupeř problémy, věc druhá. Být to nějaký amatér tak budiž, ale Jelena má dostatek talentu a zkušeností, aby takovou situaci zvládla. Nebýt tam sami zkušení jezdci, tak je tam hotová paseka, to na videu každý vidí, jak koně narážejí do sebe. Kůň měl špatnou výstroj (viz zpráva DiK), to se stane a je na jezdcích, aby se s takovými krizovými situacemi vypořádali. Brzdit o koně vpředu není vždy řešením a tak se nabízí manévr, který ovšem vyžaduje součinnost okolí, a to se nestalo. A další věc, i kdyby si Jelena stokrát myslela, že ji Klaubík poškodil úmyslně, tak ji to neopravňuje poškodit další účastníky

MUDr. Chocholoušek - Re: Re: Re: stara laska

mnb - opravdový odborník. Klobouk dolů, popsáno přesně, jak se na pacienta psychiatrické léčebny sluší a patří. Dobrá práce, dneska dostaneš lízátko.

tichý pozorovatel - Re: Re: stara laska

tak "féroví" jo? Tos mě teda dostal. No to oni zase jsou, když jde o jejich profit.
Je úplně jedno, jak a proč ten incident vznikl, podstatná je jiná věc - když vidím, že už je to v pytli, tak chráním v prvé řadě svého koně a nenechám mu přejet nohy. Z toho je vidět jenom ta opěvovaná "profesionalita" slečny Jeleny, je to jen nafouknutá bublina. Udělat to mému koni, tak už si za žádného nesedne, protože odpovědnost za něj nesla ona a ta kobyla jí byla úplně jedno. Klaubík je divoch, to všichni víme, ale taky by měl každý jen trochu zkušený jezdec vědět, že zastavit tahavého koně v momentě, když se před ním udělá volný prostor, je zcela nemožné. V každém případě měla tahat ven a nemuselo se vůbec nic stát. Samozřejmě se nabízí varianta a spojitost s dostihem, kdy se nedostal ven Regent a chtěli to vrátit. Jenže stejný manévr se nedá opakovat s jakýmkoliv koněm - stará známá pravda říká: když dva dělají totéž, není to vždy totéž! Výrok diku je pro mě velmi úsměvný, vždycky si všichni vyberou jen to, co se jim hodí. "Jezdec si nesmí vynucovat atd." A co takhle bezpečnost, to je asi fuk, že jo. Pipina si hraje na drsnou, bez problémů nechá zmrzačit vlastního koně a špatní jsou všichni ostatní. Tak to je hodně drsný...

Bývalý majitel - Re: Re: Re: stara laska

Toto je klasický důkaz toho, co se těm třem samozvaným členům VV ČKA, kteří už dávno ztratili mandát a přesto neustále protiprávně vystupují jako zástupci ČKA, podařilo: rozhádat a rozeštvat celou klusáckou obec. Mají být na co pyšní. Díval jsem se do stanov a nic takového jsem tam nenašel. Dál by mě zajímalo, zda Dik, opět bez mandátu, jednala o oběma účastníky, nebo to inteligentní rozhodnutí vydala pouze na základě, v podstatě nicneříkajícího videa. Výbor ČKS se ve svém prohlášení podivuje nad nečinností VV ČKA. není se čemu divit, to je záměr! Kdyby to bylo jinak, tak už dávno došlo k dohodě, běhalo se v Bravanticích i v Praze ku prospěchu všech.

asd - Re: Re: Re: Re: stara laska

DiK rozhodovala i na základě výpovědí účastníků, jsou k dispozici na stránkách ČKA v nabídce Download. Docela zajímavé čtení, doporučuji, ale jenom pro otrlé.

otrly - Re: Re: Re: Re: Re: stara laska

Otrle mi prijde, ze tak priserne dokaliceny a zniceny kun je na nedelni startce.

asd - Re: Re: Re: Re: Re: Re: stara laska

Doktorka zveřejnila zprávu od veterináře a člověk ani nemusí extra umět latinsky, aby zjistil, že to celé byla hlavně komedie, a taky si tam přečtete, kdo kobylu do střetu poslal. A to je fakt jenom pro otrlé.

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: stara laska

Máš zřejmě na mysli "Zasraná rusko, já ti rozbiju tu tvou držku" Tato slova jsou dále popsána hlavním aktérem jako "peprná" Klaubík není jen horká hlava, především je to hulvát a xenofóbní dacan. Gratuluji Čeklusu. Dále jsem se dozvěděl, že za všechno vlastně může Vjačeslav Šamšurin, ubohost některých chudáků z Čeklusu je opravdu nevídaná. Ano fungujte takhle dál, ať konečně skončíte v propadlišti dějin. Věřím že po tomto incidentu většina členů Čeklkusu pochopila, jaká sebranka je řídí.

FBI - Re: Re: Re: Re: Re: Re: stara laska

Myslím tu slušnou část čeklusu!!!

asd - Re: Re: Re: Re: Re: Re: stara laska

Ne, výroky Klaubíka na mysli nemám, to mi nepřísluší komentovat, protože dle očitých svědků byl tento výrok součástí jejich dialogu (přesněji řečeno řvali po sobě oba)a jak dobře víme, ani slečna Elena nechodí pro sprosté slovo daleko, ale mám na mysli to, co o průběhu napsali Alena Čemusová a Michal Kalčík.